HKI Laajasalo - Epäilty tappo 25.11.2022

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

HKI Laajasalo - Epäilty tappo 25.11.2022

Post by -Uta- »

Poliisi tutkii epäiltyä henkirikosta Laajasalossa
https://poliisi.fi/-/poliisi-tutkii-epa ... ajasalossa
Julkaisuajankohta 28.11.2022 11.53
UUTINEN


Helsingin poliisi sai perjantaina 25. marraskuuta ilmoituksen, jonka mukaan Laajasalossa oli tapahtunut henkirikos. Uhri oli 24-vuotias mies.

Epäilty tappo tapahtui ulkona noin kello yhden aikaan yöllä.

Poliisi otti pian tapahtumien jälkeen kiinni kolme henkilöä ajoneuvosta. Käräjäoikeus vangitsi 19-vuotiaan miehen maanantaina 28.11. aamupäivällä todennäköisin syin taposta epäiltynä.

– Poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan väkivallanteko liittyi huumausainekauppoihin. Epäilty ja uhri eivät tunteneet toisiaan ennen tekopäivää. Tekotapaa emme pysty avaamaan toistaiseksi julkisuuteen, koska se voisi haitata esitutkintaa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Lindholm.

Poliisi tiedottaa tapauksesta tarvittaessa lisää myöhemmin.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: HKI Laajasalo - Epäilty tappo 25.11.2022

Post by -Uta- »

Poliisi tutkii tappoa Helsingissä, 19-vuotias mies vangittu
Henkirikos tapahtui huumekauppojen yhteydessä.
Niko Ranta
11:41 | Päivitetty 13:04


Image

MUUTAMA silminnäkijä todisti väkivallantekoa Helsingin Laajasalossa viime torstain ja perjantain välisenä yönä yhden aikoihin. Rikos tapahtui tiealueen ja rakennustyömaan liepeillä.

Poliisin mukaan 24-vuotias mies kuoli, ja hänen tapostaan epäillään 19-vuotista vantaalaismiestä.

Oikeus vangitsi epäillyn poliisin esityksestä maanantaina.

– Tämänhetkisten tietojen mukaan väkivallanteko liittyy huumausainekauppoihin ja siihen liittyvään välienselvittelyyn, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Lindholm sanoo IS:lle.

UHRI ja epäilty eivät tunteneet toisiaan ennen kauppoja. Poliisi ei tässä vaiheessa kommentoi tekotapaa tutkinnallisten syiden takia.

Poliisi otti epäillyn ja tämän seurassa olleet kaksi muuta henkilöä kiinni melko pian tapahtuneen jälkeen Itä-Helsingissä. He olivat autolla liikkeellä. Poliisin mukaan kiinniotto sujui rauhallisesti.

– Auto on pysäytetty, ja heidät on otettu autosta kiinni.

Poliisi selvittää kahden muun henkilön osuutta tapahtumiin, mutta heitä ei epäillä taposta. Heidät on vapautettu.

TAPOSTA epäillyllä miehellä on vähäistä, aiempaa rikostaustaa pääkaupunkiseudulta.

Mies sai 50 päiväsakkoa, kun hän ajoi mönkijällä päin mopoa Helsingissä elokuussa 2020. Mies oli nauttinut ennen ajoa kannabista ja huumaavia lääkeaineita. Hän syyllistyi huumausaineen käyttörikokseen, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen sekä rattijuopumukseen.

VIIME vuoden helmikuussa mies heilutteli keittiöveistä ja viidakkoveistä Vantaalla. Vaaraan joutui kaksi miestä. Viidakkoveitsi oli jo toisen miehen kaulalla, mutta tämä onnistui juoksemaan karkuun. Mies nautti myös huumaavia lääketabletteja. Hän sai kahdesta laittomasta uhkauksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta 45 ehdollisen vankeustuomion.

Viime vuoden toukokuussa mies käytti jälleen Helsingissä kannabista sekä huumaavia lääkeaineita ja hän sai huumausainerikoksesta 35 päiväsakkoa.
Post Reply