100 ruumista Kölnin yliopistoss

Rikosten koko muu kirjo henkirikosten lisäksi ajanjaksosta riippumatta
Post Reply
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

100 ruumista Kölnin yliopistoss

Post by härkä »

http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/119472 ... mista.html

Päivitetty 15.3.2012 12:01, julkaistu 15.3.2012 12:01.

Kölnin yliopistosta löydettiin sata ruumista


Aamulehti.



Saksalaisen Kölnin yliopiston kellarissa tehtiin karmea löytö hiljattain. Henkilökunta löysi ainakin vuosikymmenen käyttämättömänä olleesta huoneesta noin sata ruumista ja ruumiinosaa. Asiasta kertoo Australian Daily Telegraph.

Ruumiit ovat ihmisten, jotka ovat elinaikanaan päättäneet lahjoittaa maalliset jäänteensä lääketieteellisiin tutkimuksiin kuolemansa jälkeen. Ruumiiden uskotaan olleen kellarihuoneessa todella ainakin kymmenen vuotta.

Jäänteiden lisäksi huoneesta löytyi huomattava määrä muoviastioita. Astioissa oli lappuja, joissa luki esimerkiksi ”neniä” ja ”vastasyntyneitä”.

Jäänteet löydettiin yliopiston anatomian laitoksen kellarista. Laitoksen entinen johtaja Jürgen Koebke löydettiin kuolleena Kölnin sillan alta tämän vuoden helmikuussa. Koebke teki ilmeisesti itsemurhan, ja hän jätti jälkeensä viestin, jossa viittaa epäselvyyksiin laitoksellaan.

Kuten arvata saattaa, näky vuosikymmenen suljettuna olleessa huoneessa muistutti yliopiston henkilökunnan edustajan mukaan kauhuelokuvan kohtausta. Ilmastointijärjestelmä oli rikki, joten huoneessa oli etova tuoksu.

Yliopiston rehtorin Axel Freimuthin mukaan opinahjo on syvästi järkyttynyt löydöstä eikä vastaavaa voi mitenkään hyväksyä.

Yleisen syyttäjän toimiston mukaan minkäänlaisia todisteita rikoksesta ei ole löydetty.


Kummaa , että tuonkaltainen on päässyt tapahtumaan.
Hmm. Mitähän muuta siellä on tapahtunut ?
Koebke on siis tehnyt itsemurhan vasta hiljattain. Mitä lienee Koebke viestittänyt ?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
Uutisvastaava
Posts: 234
Joined: Wed Dec 14, 2011 1:03 pm

Re: 100 ruumista Kölnin yliopistoss

Post by Uutisvastaava »

Skandaali Saksassa:
Yliopiston kellarista löytyi sata ruumista - "Kuin kauhuelokuvasta"

Torstai 15.3.2012 klo 20.39

Kölnin yliopistossa tutkitaan järkyttävää löytöä.

Yliopiston anatomian laitoksen kellarista on löytynyt kokonainen tila täynnä ihmisten ja eläinten ruumiiden osia.

Skandaali on ravistellut voimakkaasti Saksan akateemista maailmaa. Ruumislöydön lisäksi yliopistomaailmaa on järkyttänyt anatomian laitoksen johtajan kuolema, The Guardian kertoo. Johtajan on kerrottu tehneen itsemurhan sen jälkeen, kun kohu laitoksen ympärillä alkoi.

Yliopiston henkilökunta löysi hylätyn huoneen täynnä ruumiiden jäänteitä. Lisäksi kellarista löytyi valtava määrä säiliöitä, joiden merkinnöistä sai lukea niiden sisältävän esimerkiksi "neniä" tai "vastasyntyneitä".

Paikalta todisteita keränneiden hygienia-asiantuntijoiden, yliopiston henkilökunnan ja pelastuslaitoksen työntekijöiden mukaan huone on saattanut olla hylättynä vuosikymmenen tai ylikin.

Karmiva löytö sisälsi noin sadan ihmisen jäänteet. Ruumiit oli lahjoitettu tieteellisen tutkimuksen käyttöön, mutta ne olisi kuitenkin pitänyt haudata jo aikoja sitten. Nyt tunnistustyötä on tehty erittäin sekavan luovuttajarekisterin avulla.

Yksi henkilökuntaan kuuluva paikalla käynyt kertoo, että vierailun aikaan ilmastointijärjestelmä oli rikki ja kellarin haju oli hirveä. Mies kuvaili näkyä yököttäväksi ja kuin otteeksi kauhuelokuvasta.

Yliopiston rehtori on kuvaillut löytöä täysin mahdottomaksi hyväksyä. Hän sanoo sen sokeeranneen ja ravisuttaneen yliopistoa rajusti.

Tapausta tutkitaan, mutta syyttäjänviraston tämänhetkinen kanta on, että minkään rikoksen tunnusmerkit eivät täyty.

Laitoksen johtajan professorin Jürgen Koebken, 66, ruumis löytyi sillan alta Kölnistä viime kuussa. Poliisi epäilee hänen puukottaneen itse itsensä kuoliaaksi. Professori oli jättänyt viestin, jossa viittasi laitoksessaan tapahtuneisiin sääntöjenvastaisiin asioihin. Koebken on kerrottu olleen arvostettu niin henkilökunnan kuin opiskelijoidenkin keskuudessa.

Skandaali on tuonut Saksassa yleiseen keskusteluun ruumiiden lahjoituksen tutkimustyöhön. Käytäntö on lisääntynyt Saksassa sen jälkeen, kun valtio leikkasi hautajaisiin myönnettyjä tukia.

Lähde: The Guardian

IL
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201203 ... 1_ul.shtml
"On täysin luonnollista, että näinkin moniulotteinen ja monimutkainen todellisuus ennemmin tai myöhemmin vastaa täydellisesti sepitettyä vastinettaan."
User avatar
Uutisvastaava
Posts: 234
Joined: Wed Dec 14, 2011 1:03 pm

Re: 100 ruumista Kölnin yliopistoss

Post by Uutisvastaava »

Yliopiston kellarista löytyi satoja ruumiita - neniä ämpäreissä
Julkaistu: 15.03.2012 22:14


Tieteellistä tutkimusta varten luovutetut ruumiit unohtuivat kellarihuoneeseen vuosikymmeniksi.

Kölnin yliopiston anatomian laitoksen laitoksen kellarista on löytynyt satoja ihmisruumiin osia.

Alustavien tutkimuksien mukaan osat olivat unohtuneet kellariin.

Saksan yliopistomaailmaa järkyttänyt tapaus tuli julki äskettäin.

Ensimmäisten tietojen mukaan yliopiston työntekijät löysivät kellarista huoneen täynnä ihmisruumiiden eri osia sekä eri eläinten luurankoja.

Kellarissa oli myös lisäksi useita muoviämpäreitä, jotka oli merkattu mm. "nenät" ja "vastasyntyneet" -tyylisillä teippauksilla.

Asiantuntijoiden mukaan vaikuttaa siltä, että huone on ollut käyttämättömänä ainakin vuosikymmenen, kenties useiden vuosikymmenien ajan.

Löytö on karmiva. Kellarista paljastui noin sadan ihmiset ruumiit, jotka oli luovutettu lääketieteellisiin tutkimuksiin. Koska niitä ei oltukaan käytetty tutkimuksiin, ne olisi pitänyt haudata asianmukaisesti
vuosia sitten.

Yliopisto yrittäääkin paraikaa henkilöidä ruumiita sekavan elinluovutusjärjestelmänsä avulla.

Tapauksen mystisyyttä lisää se, että laitoksen johtaja teki itsemurhan viime kuussa sen jälkeen kun huhut löydöstä alkoivat kulkea yliopistolla.

Professorin sanotaan puukottaneen itsensä kuoliaaksi ja jättäneensä ruumiinsa viereen itsemurhaviestin, jossa selitellään laitoksen säännöstörikkomuksia.

Asiasta kertoi The Guardian.
IS
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/ylio ... 08206.html

Linkki Guardianin juttuun:
http://www.guardian.co.uk/world/2012/ma ... sfeed=true
"On täysin luonnollista, että näinkin moniulotteinen ja monimutkainen todellisuus ennemmin tai myöhemmin vastaa täydellisesti sepitettyä vastinettaan."
Post Reply