Mänttä-Vilppula - Poliisi etsii 77v. kateissa olevaa naista

Poliisin etsimät kadonneet henkilöt
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Mänttä-Vilppula - Poliisi etsii 77v. kateissa olevaa naista

Post by -Uta- »

Kadonneen etsinnät käynnissä Mänttä-Vilppulassa – älä tee omatoimista etsintää alueella
https://poliisi.fi/-/kadonneen-etsinnat ... a-alueella
Julkaisuajankohta 8.8.2023 10.14
UUTINEN


Poliisia avustaa myös vapaaehtoinen pelastuspalvelu. Muiden mahdollisten vapaaehtoisten etsijöiden tulee ilmoittautua Mäntän Spr:n toimistolle.

Poliisi etsii edelleen Mänttä-Vilppulassa kadonnutta 77-vuotiasta naista. Nainen on 165 cm pitkä ja hänellä on lyhyet, harmaat hiukset. (Kuva liitteenä) Yllä hänellä on vaalea kukallinen takki ja mustat housut. Hänellä on myös vaaleanruskea käsilaukku. Hän kävelee nopeasti etukumarassa.

Alueelle on tullut useita omatoimisia etsijöitä. Poliisi pyytää heitä poistumaan alueelta, koska he voivat haitata etsintöjä ja kadonneen löytämistä tekemillään jäljillä. Mahdolliset vapaaehtoiset etsijät voivat ilmoittautua Mäntän Spr:n toimistolle Laivarannankatu 12:een. Näin etsintä pysyy johdettuna.

Poliisi käyttää etsinnässä apuna mm. poliisikoiria. Myös vapaaehtoinen pelastuspalvelu (VaPePa) on etsinnöissä apuna.

Kadonneen kuva
https://poliisi.fi/documents/25235045/4 ... 1477947073
lightning
Posts: 71
Joined: Sun May 17, 2020 9:20 pm

Re: Mänttä-Vilppula - Poliisi etsii 77v. kateissa olevaa naista

Post by lightning »

Kuulemma rajavartioston helikopteria käytetty apuna etsinnöissä. Tollasen meluisan
jätti vispilän käyttö, saa vaan hauraan vanhuksen takuu varmasti piiloutumaan.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Mänttä-Vilppula - Poliisi etsii 77v. kateissa olevaa naista

Post by -Uta- »

Mänttä-Vilppulassa kadonneen naisen etsinnät on keskeytetty tuloksettomina
https://poliisi.fi/-/mantta-vilppulassa ... ksettomina
Julkaisuajankohta 10.8.2023 22.54
UUTINEN


Mänttä-Vilppulassa on etsitty maanantaina kadonnutta naista yli kolmen vuorokauden ajan. Kadonnutta ei ole löydetty ja etsinnät on torstaina illalla päätetty keskeyttää. Katoamisen selvittämistä jatketaan tästä eteenpäin poliisitutkintana.

Poliisi ja vapaaehtoiset ovat etsineet maanantaina Mänttä-Vilppulasta kadonnutta 77-vuotiasta naista lähes yhtäjaksoisesti yli kolmen vuorokauden ajan. Ilmoitus kadonneesta tuli poliisille hätäkeskuksen kautta maanantaina 7.8.2023 klo 17.30 aikaan.

Etsinnät ovat keskittyneet Mäntän keskustan ja Mäntänvuoren alueille. Myös vesistöetsintöjä on tehty. Poliisi ja vapaaehtoiset ovat tehneet lisäksi lukuisia yksittäisiä tarkistuksia semmoisiin paikkoihin ja alueille, jotka ovat nousseet esille poliisin kadonneesta saamien tietojen ja selvitysten perusteella. Poliisilla ei ole ainakaan tässä vaiheessa sellaista tietoa, jonka perusteella olisi syytä epäillä naisen lähteneen kauemmaksi.

Myöhään torstai-iltana poliisi teki päätöksen etsintöjen keskeyttämisestä. Kadonneen hätäetsintää on tehty niin kauan, kun on ollut perusteltua syytä olettaa, että henkilö voitaisiin löytää elossa.

Etsintöihin on osallistunut paljon vapaaehtoisia etsijöitä - poliisi kiittää kaikkia osallistuneita

Etsintöihin on viranomaisten lisäksi osallistunut paljon Vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsijöitä, vapaaehtoisten pelastuskoiria ja oma-aloitteisesti mukaan ilmoittautuneita vapaaehtoisia etsijöitä. Enimmillään vapaaehtoisia etsijöitä on ollut mukana noin 180 henkilöä saman päivän aikana.

Etsinnöissä keskeisessä roolissa on ollut jalkaisin tehtävä taajama- ja maastoetsintä. Etsinnöissä on käytetty apuna koirien lisäksi droneja, Rajavartiolaitoksen helikopteria, Lentopelastusseuran lentokonekalustoa ja varjoliidintä. Vapaaehtoiset etsijät ovat tehneet etsintää reiteillä ja maastossa polkupyörillä, mönkijöillä ja moottoripyörillä. Vesistöetsintöjä on tehnyt VPK kaikuluotaimella varustetulla veneellä ja pelastuslaitoksen sukeltajat.

Poliisi kiittää kaikkia etsintöihin osallistuneita. Katoamisen selvittämistä jatketaan tästä eteenpäin poliisitutkintana ja siitä tiedotetaan tarpeen mukaan.
Post Reply