Kadonnut Tomi Piispanen,32v. -Kuopio 1.5.2015

Selvitetyt tapaukset taustoineen, rikosten tekijöiden profiilit
Post Reply
matlockb
Posts: 1701
Joined: Fri Apr 27, 2012 6:30 pm

Kadonnut Tomi Piispanen,32v. -Kuopio 1.5.2015

Post by matlockb »

Vappuna kadonnutta Tomia ei ole vieläkään löydetty

Maanantai 4.5.2015 klo 12.47 (päivitetty klo 12.47)

Poliisin ruumiin etsintään koulutettu koira aloittaa tiistaina Tomi Piispasen etsinnät Kallavedestä. Vappuna kadonneesta Tomi Piispasesta, 32, ei ole saatu yhtään vihjettä, kertoo rikosylikonstaapeli Satu Oinonen Itä- Suomen poliisilaitokselta.

- Mies on hukassa edelleen, ikävä kyllä. Tämä on omaisille hyvin raskasta, Oinonen pahoittelee.

Tomi Piispanen katosi torstain ja perjantain välisenä yönä kesken vapunvieton. Hän oli ystävänsä kanssa makasiiniravintola Albatrossissa, josta ystävä lähti jo noin kello 01 perjantaina. Tomi nähtiin ravintolan baaritiskillä noin kello yksi.

Tomin isä Timo Piispanen on tehnyt kaikkensa poikansa löytämiseksi. Noin 20 vapaaehtoisen joukko on haravoinut Petosen asuinaluetta, jossa Tomi asuu. Mitään merkkejä kadonneesta ei ole kuitenkaan löytynyt.

- Tämä on äärimmäisen outo tilanne, Timo Piispanen sanoi Iltalehdelle. Tomilla on ollut tapana laittaa aina viestiä minne hän menee ja koska palaa takaisin. Vappuna hän ei lähettänyt viestiä aikeistaan. Viimeisen kerran hänen kännykkänsä on paikannettu tukiasemaan kello 02.15 perjantaina. Kännykän paikansi tukiasema ravintola Albatrossin lähellä.

Menikö rantaan?

Makasiiniravintola Albatrossi sijaitsee Kallaveden rannalla. Rikosylikonstaapeli Oinonen toteaa, että kun henkilö on ollut kadoksissa näin monta päivää, tilanne alkaa näyttää pahalta.

- Pelätään pahinta, hän myöntää ja toteaa, että ranta ravintolan takana on "just paha paikka". Alue on suunniteltu veneilijöille, ja veteen vievät tikkaat, mutta niille nouseminen on vaikeaa omin voimin, jos henkilö putoaa vaatteet päällä veteen kauas tikkaista. Ravintola Albatrossin läheisyyteen on hukkunut ainakin kolme miestä vuosina 2014, 2010 ja 2006.

- Miehillä on paha tapa mennä pissille rantaan, ja vesi on nyt kylmää, Oinonen pohtii mutta korostaa, että vielä kadonneen kohtaloa ei tiedetä.

Venelaiturit ravintolan takana jäävät katseilta piiloon, sillä tupakalle menevät ravintolan asiakkaat polttelevat ravintolan sivussa, eikä laitureilla liiku normaalisti väkeä myöhään. Mahdollisen onnettomuuden sattuessa kukaan ei välttämättä näe, jos rannalla liikkuja horjahtaa veteen.

Koira etsintöihin

Albatrossin ravintolapäällikkö on katsonut ravintolan valvontakameran nauhat, mutta niistä ei paljastu mitään kadonneesta. Kaupungin valvontakameroiden materiaalia katsotaan maanantaina.

- Se on kuin etsisi neulaa heinäsuovasta, Oinonen toteaa.

Tiistaina työvuoroon palaa lomalta koiraohjaaja. Koira ja sen ohjaaja lähtevät järvelle etsintöihin tiistaina.

- Siellä on jo tehty sukellusharjoituksia pahimmissa paikoissa, mutta he eivät ole löytäneet mitään. Siellä on hirmu sameaa vettä, ja vesi on syvää, Oinonen kertoo.

Tomin tuntomerkit: Pituus 190 cm

Vartalo lihaksikas / roteva

Hiukset keskiruskeat, siilileikkaus

Silmät siniharmaat

Kasvoissa leukaparta ja viikset

Havainnoista voi soittaa numeroon 0295 415 232 tai laittaa viestin osoitteeseen vihjeet.itä-[email protected]

SOILA SARONIEMI
[email protected]
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015050 ... 9_uu.shtml
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Kadonnut Tomi Piispanen,32v. -Kuopio 1.5.2015

Post by härkä »

http://www.ravintolaalbatrossi.fi/

https://www.google.fi/maps/place/Makasi ... 4fe53bb75b

Onhan tuossa vettä. On voinut pudota kauenpanakiin. Es Väinölänniemen suunnassa ?
Aika paljon silti hukkuneita alueella. Onhan monessa pitäjässä vastaavia paikkoja, missä pudota.
Mikäs sen pirun hyvän muikkuravintolan nimi olikaan siinä rinteessä ?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
itäviitta
Posts: 579
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Kadonnut Tomi Piispanen,32v. -Kuopio 1.5.2015

Post by itäviitta »

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015050 ... 9_uu.shtml

Vappuna kadonnutta Tomia etsittiin Kuopion satamasta: "Se on hankala paikka"
Torstai 7.5.2015 klo 10.45
Vappuyönä ravintolasta kadonneesta kuopiolaisesta 32-vuotiaasta miehestä ei ole löydetty jälkeäkään.

Poliisi etsi Tomi Piispasta keskiviikkoiltana ruumiskoiran avulla Kuopion matkustajasataman Maljalahdesta. Kadonneesta ei kuitenkaan tehty havaintoja.
- Vierasvenesatamassa kiersi koira illalla. Ei tullut vielä sellaista löytöä, että se aiheuttaisi jotain toimenpiteitä. Eilen oli kova tuuli, joka vaikeutti etsintää, rikosylikonstaapeli Satu Oinonen Itä-Suomen poliisista kertoo.
Oinosen mukaan etsintöjä sataman alueella jatketaan todennäköisesti vasta ensi viikolla.
- Nyt tarkistellaan vihjeitä, joita olemme saaneet. Ne eivät kuitenkaan ole antaneet uusia suuntia etsintöihin, hän sanoo.
Vappua satamassa sijaitsevassa ravintola Albatrossissa kaveriporukan kanssa juhlineen Piispasen näki viimeiseksi ystävä noin yhden aikaan yöllä. Viimeinen merkki Piispasesta on hänen matkapuhelimensa, joka pimeni torstaiaamuna kello 2.12.

Vaikea päästä ylös

Matkustajasatamassa sijaitsevan ravintola Albatrossin terassilta on vain muutama metri matkaa Kallaveteen. Rikosylikonstaapeli Satu Oinonen pitää paikkaa veteen putoajalle hyvin vaikeana.
- Rantatöyräs on niin suora. On siellä yhdet tikkaat sivummalla. Vesi on kylmää ja jos on nauttinut alkoholia ja vaatteet ovat päällä, niin sieltä on aika hankala päästä ylös, Oinonen listaa.
Oinonen vahvistaa, että matkustajasataman ranta on osoittautunut vaaralliseksi paikaksi. Viime vuosina satama-altaaseen on hukkunut useita ihmisiä ja sieltä on pelastettu päihtyneitä.
- Siinä on myös syvää heti rannassa, Oinonen toteaa.
Poliisin mukaan Piispasen katoamiselle ei ole mitään erityistä syytä, eikä tapauksessa epäillä rikosta.

Tomi Piispasen tuntomerkit ovat: 190 senttiä pitkä. Ruskea siilitukka, leukaparta ja viikset. Siniharmaat silmät. Vartalo roteva ja lihaksikas.
Katoamishetkellä hänellä oli yllään tumma pusakkamallinen takki, kauluspaita ja haalistetun siniset farkut.
Poliisi pyytää yhä ilmoittamaan kaikkia mahdollisia havaintoja katoamiseen liittyen. Tietoja voi ilmoittaa poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla osoitteeseen: [email protected]
Kierrä minut rannan puolelta
User avatar
Harriet
Posts: 1164
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Kadonnut Tomi Piispanen,32v. -Kuopio 1.5.2015

Post by Harriet »

Poliisi pyytää uudelleen vihjeitä


Image
Tomi Piispanen katosi 1.5.2015 noin klo 01.00 jälkeen Kuopiossa, ravintola Albatrossista. Tämän jälkeen Piispasesta ei ole havaintoja.
Piispasta on etsitty satama-alueelta, Albatrossin ympäristöstä. Samoin etsintöjä on tehty Petosella, maastoetsintöjä ja Nuottakaaren rannoilla, Litmasen lammella sekä Petosen lammella poliisin, omaisten ja Tomin ystävien voimin.
Tomia ei ole etsinnöistä huolimatta löytynyt ja poliisi pyytää asiasta tietäviä soittamaan poliisin vihjepuhelimeen 029 541 5232 tai vihjesähköpostiin: [email protected].
Tuntomerkit:
pituus 190 cm
vartalo roteva
hiukset siiliit, keskiruskeat
viikset ja leukaparta
Vaatetus:
siniset, kulutetut farkut
kauluspaita
pusakkamallinen musta nahkatakki


https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... esta_30089


Sent via Tapatalk
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8
User avatar
itäviitta
Posts: 579
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Kadonnut Tomi Piispanen,32v. -Kuopio 1.5.2015

Post by itäviitta »

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015061 ... _source=al

Tomi, 32, on ollut kateissa yli kuukauden - isä: "varmasti joku tietää jotain"
Torstai 11.6.2015 klo 02.36
Vappuyönä Kuopiossa kadonneen Tomi Piispasen isä lupaa ratkaisevan vihjeen tarjoajalle tuntuvan palkkion.

- Poliisi on samaa mieltä siitä, että se saattaa aukaista jonkun suun, joka syystä tai toisesta on pysynyt kiinni, Timo Piispanen perustelee.
Ensi perjantaina on vierähtänyt jo viisi viikkoa siitä, kun hänen 32-vuotias poikansa Tomi tiettävästi viimeksi havaittiin. Tuttava muistaa nähneensä Tomin Kuopion matkustajasataman ravintola Albatrossin terassilla vappuaaton ja -päivän välisenä yönä.
Sen jälkeen miestä ei ole nähty tai hänestä kuultu. Kännykkäkin meni vappuyönä mykäksi.
Epätietoisuus Tomin kohtalosta on tuntunut omaisista paikoin musertavalta.
- Ensimmäiset kaksi viikkoa meni sumussa. Tehtiin töitä yötä päivää Tomin löytämiseksi. Sen jälkeen tuli romahdus, voimat olivat totaalisen loppu. Sitten on ollut terapialuonteista etsimistä, täsmäiskuja sinne tänne, Timo-isä kuvailee.

Hän pitää poikansa katoamista "käsittämättömänä." Isästä on outoa, että Tomin vappuyön liikkeistä on saatu niin vähän tietoja, mies kun oli hyvin sosiaalinen luonteeltaan.
- Hän ei ollut viittä minuuttia pidempään missään juttelematta jonkun kanssa, isä toteaa.
- Minulla on sellainen tunne, että varmasti joku tietää jotain. Syytä en tiedä, miksei suostu sitä kertomaan. Siksi olen valmis antamaan korvauksen ratkaisevasta vihjeestä.

Vesistössä sukellettu

Tomia on etsitty katoamispaikan läheisyydestä niin viranomais- kuin vapaaehtoisvoimin. Poliisilla on ollut apuna koiria ja puolustusvoimien sukeltajia.
Tutkinnanjohtaja, Itä-Suomen poliisilaitoksen rikosylikonstaapeli Satu Oinonen kertoo, että etsinnät ovat sukellusten jälkeen "lähtöpisteessä."
- Maljalahti, eli matkustajasataman vesistö, on aika hyvin perattu. Tietysti aina on mahdollisuus, että virta on vienyt, mutta uusia sukelluksia ei kannata tehdä ennen kuin on vinkki siitä, missä kannattaisi sukeltaa. Vesi on niin mustaa, että siitä pitää käsikopelolla etsiä.
Oinonen vakuuttaa, ettei poliisi ole antanut periksi.
- Kaikki tehtävissä oleva ei ole vielä tehty. Suunnittelemme nyt, mitä seuraavaksi.

Paljon vapaaehtoisia

Isä ei ole ollut poliisin toimintaan täysin tyytyväinen. Resurssipula on tuntunut vaivaavan monessa kohtaa.
- Alun pariin viikkoon ei ainakaan omaisille näkynyt toimintaa. Yhteydenpito meihin on ollut huonoa. Jos ei viikkoihin soiteta, tulee olo, että tehdäänkö yhtään mitään, Timo Piispanen sanoo ja haluaa erikseen kuitenkin kiittää erästä toimeliasta koirapoliisia.
Vapaaehtoisten tarjoama apu ja tuki on se, joka on poikaansa kaipaavaa eniten auttanut jaksamaan. Isä arvioi, että etsinnöissä on ollut mukana 30-40 henkeä.
- Kolmasosa heistä on entuudestaan täysin tuntemattomia, jotka ovat vain halunneet auttaa. Se tuntuu äärimmäisen mukavalta.
Vapaaehtoisten joukosta on löytynyt myös vertaistukea.
- Mukana on ollut paljon sellaisia henkilöitä, jotka ovat kokeneet saman ja tietävät sen tunteen, mikä omaisilla on.

Ei sittenkään vedessä?

Isä arvelee, ettei Tomi ole välttämättä hukkunut satama-altaaseen, kuten on tähän asti laajalti oletettu. Hän epäilee, että Tomi on saattanut lähteä rantaravintolasta jatkoille vaikkapa jollekin kesämökille, missä on sattunut jotain odottamatonta.
- Meitä ei päästetä sitä tekemään, koska yksilönsuoja on niin tiukka. Tämmöinenkin mahdollisuus jää käyttämättä, hän harmittelee.
Nyt hän vetoaa ratkaisevan vihjeen saamiseksi erityisesti alueen mökkeilijöihin.
- Kesämökkikausi kun nyt kunnolla aktivoituu, niin toivoisin, että ihmiset seuraisivat vähän tarkemmin omaa mökkimaastoa.

HILKKA KARVONEN
Kierrä minut rannan puolelta
matlockb
Posts: 1701
Joined: Fri Apr 27, 2012 6:30 pm

Re: Kadonnut Tomi Piispanen,32v. -Kuopio 1.5.2015

Post by matlockb »

Ymmärrän tuon yksilönsuojan mutta eikö edes poliisi pääse katsomaan noita valvontakameranauhoja (jos näin on ettei pääse, silloinhan ne ovat täysin turhia) vai eikö heitä yksinkertaisesti vain kiinnosta, kyseessähän ei ole mikään Herlinin suvun perijä tms. johon poliisilla aikaa riittää donitsien mussuttamisen ohella.
User avatar
Rinde
Posts: 912
Joined: Thu Aug 08, 2013 10:58 am

Re: Kadonnut Tomi Piispanen,32v. -Kuopio 1.5.2015

Post by Rinde »

IL:n jutusta kopsattu. Kirjoittaja Jaakko Isoniemi,

"Kuopion Maljalahdesta löytyi keskiviikkona iltapäivällä vainaja.

Vainajan löysivät poliisi ja Puolustusvoimien sukeltajat.

Vainajan tuntomerkit sopivat poliisin mukaan kadonneeksi ilmoitettuun Tomiin. Kyseessä on 32-vuotias mies, joka hävisi jäljettömiin vappuyönä. Poliisi pelkäsi jo pian katoamisen jälkeen, että mies on päätynyt veteen.

Maljalahdessa oli tehty etsintöjä jo aiemmin. Kyseiseen satama-altaaseen on viime vuosina hukkunut useita ihmisiä. Vesi on paikalla syvää ja töyräs on niin jyrkkä, että ylös on vaikea päästä.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa ja selvittää vainajan kuolinsyytä".
There is more stupidity than hydrogen in the universe, and it has a longer shelf life. Frank Zappa.
Post Reply