Tuusula - Epäilty vakava väkivaltarikos 12.11.2021

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
User avatar
-Uta-
Posts: 5723
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Tuusula - Epäilty vakava väkivaltarikos 12.11.2021

Post by -Uta- »

Itä-Uudenmaan poliisi pyytää vihjeitä liittyen epäiltyyn vakavaan väkivaltarikokseen Tuusulassa
https://poliisi.fi/-/ita-uudenmaan-poli ... tuusulassa
13.11.2021 10.58
UUTINEN


Epäilty vakava väkivaltarikos tapahtui 12.11.2021.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella on tutkinnassa Tuusulassa 12.11.2021 tapahtunut epäilty vakava väkivaltarikos. Poliisi pyytää asian selvittämistä varten ilmoittamaan tiedot Petri Pirisen mahdollisesta olinpaikasta hätäkeskukseen numeroon 112. Poliisi ei tiedota asiasta toistaiseksi enempää.

Image
Petri Pirisen kuva
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Tuusula - Epäilty vakava väkivaltarikos 12.11.2021

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c1ca ... 62ff871823
Tässä talossa Tuusulan vakavasta väkivaltarikoksesta epäilty asuu – poliisi ei ole vieläkään tavoittanut
Image
Alue on rauhallinen. Talossa asuu asukkaan mukaan paljon opiskelijoita ja lapsiperheitä.
Pirisen asunnon ovea koristi aamulla poliisinauha.Pirisen asunnon ovea koristi aamulla poliisinauha.
Poliisi tiedotti lauantaina tutkivansa epäiltyä vakavaa väkivaltarikosta, joka on tapahtunut Tuusulassa perjantaina.
Itä-Uudenmaan poliisi julkaisi Twitterissä kuvan Petri Pirisestä, jonka mahdollisesta olinpaikasta se kaipaa nyt tietoja.

Tutkinnanjohtaja Tero Tyynelä vahvistaa, että Piristä epäillään vakavasta väkivaltarikoksesta. Rikosnimikettä ei ole tässä vaiheessa kerrottu. Tutkinnanjohtajan tietojen mukaan Piristä ei ole vielä sunnuntai-iltapäivään mennessä tavoitettu.
Eräs Iltalehdelle lauantai-iltana nimettömänä puhunut mies kertoo nähneensä ensin kuvan Pirisestä poliisitiedotteessa lauantaiaamuna. Tämän jälkeen poistuttuaan asunnostaan hän oli nähnyt poliisiteippiä naapurinsa ovessa.

Naapurin nimi on Pirinen ja hän asuu Tuusulassa sijaitsevan kerrostalon alimmassa kerroksessa.
– Oli yllätys aamulla. Näin ensiksi poliisin tiedotteen ja mentyäni rappuja alaspäin katselin, että kappas vaan, taisi ollakin tässä osoitteessa. Oli vähän kuin 1 + 1, hän kertoo Iltalehdelle.

Naapuri sanoo talon vuokratason olevan tuusulalaisittain verrattain korkea. Talo on vain pari–kolme vuotta vanha ja asukkaisiin kuuluu paljon opiskelijoita ja lapsiperheitä.
Naapurin mukaan tilanteessa on tällä hetkellä epätietoisuutta. Poliisi on vaitonainen vakavan väkivaltarikoksen luonteesta ja muista yksityiskohdista. Lauantai-iltaan mennessä se ei ollut edes selventänyt, onko Pirinen epäilty tekijä.
– Vaikka ei menisi yksityiskohtiinkaan niin kai poliisi voisi kertoa, minkä takia häntä etsitään, pohtii naapuri.

Hiljainen mies
Iltalehti vieraili Pirisen asunnon poliisinauhalla koristellulla ovella lauantai-iltana. Ei ole tietoa, onko epäilty vakava väkivaltarikos tapahtunut asunnossa, mutta ainakaan kukaan Iltalehden jututtamista naapureista ei ole kuullut tai nähnyt mitään epäilyttävää. Kukaan naapureista ei ole edes nähnyt poliisien vierailevan paikalla.
– Tulin kotiin illalla kello 21.30 eikä silloin ollut mitään poikkeavaa. Ei ollut mitään metelöintiä tai mitään, kertoo Iltalehdelle nimettömänä puhunut naapuri.

Niko Timoskainen yllättyi nähdessään naapurinsa kuvan uutisissa.Niko Timoskainen yllättyi nähdessään naapurinsa kuvan uutisissa.
– Oltiin vaihtamassa renkaita, kun uutinen tuli. Näin kuvan ja sanoin, että tämähän on minun naapurini, kertoo Niko Timoskainen, joka asuu samassa talossa.
Timoskainen kertoo nähneensä Pirisen silloin tällöin, mutta ei ollut hänen kanssaan muuten tekemisissä. Hän ei muista, oliko Pirisellä ystäviä tai tyttöystävää joskus mukanaan.
– En tiedä yhtään, mitä on tapahtunut. Uskon kuitenkin, että tietoa saadaan varmaan myöhemmin, kun poliisit ovat ottaneet tilanteen haltuun.

Ei häiriökäyttäytymistä
Aivan Pirisen naapurissa asuva Sami Virtanen sanoo, ettei naapurin kanssa ole koskaan ollut mitään ongelmia. Meluhaittaa ei ole ollut, eivätkä poliisit ole aiemmin asunnossa käyneet.
– Aika lailla yksikseen hän on ollut. Viimeksi olen nähnyt hänet pari kuukautta sitten, kertoo Virtanen.

Virtanen on asunut talossa sen valmistumisesta alkaen. Hän ei muista, onko Pirinen asunut talossa yhtä kauan, mutta kuulemma myös pitkään.
– Sisko soitti aamulla, että viereiseen oveen on ilmestynyt poliisinauha. Tunnistin lehtikuvasta hänet.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 5723
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Tuusula - Epäilty vakava väkivaltarikos 12.11.2021

Post by -Uta- »

Poliisin etsimää Petri Piristä epäillään murhasta
Tuusulalaisen Pirisen epäillään murhanneen miehen perjantaina.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/97d4 ... 868a39d02f
Aleksanteri Pikkarainen
Tänään klo 9:34


Poliisin etsimää tuusulalaista Petri Piristä epäillään murhasta. Uhri on mies.
– Häntä ei ole vielä saatu kiinni, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos tiedotti lauantaina, että se haluaa tavoittaa Petri Pirisen liittyen vakavaan henkeen ja terveyteen kohdistuvaan rikokseen, joka on tapahtunut perjantaina Tuusulassa. Poliisi pyysi vihjeet hätänumeroon.

Sunnuntaina kerroimme, että Pirinen on nimenomaan rikoksesta epäillyn asemassa. Maanantaina poliisi vahvisti, että on tapahtunut epäilty murha.

Iltalehti vieraili Pirisen Tuusulan asunnon poliisinauhalla koristellulla ovella lauantai-iltana. Ainakaan kukaan Iltalehden jututtamista naapureista ei ole kuullut tai nähnyt mitään epäilyttävää. Kukaan naapureista ei ole edes nähnyt poliisien vierailevan paikalla. Epäillyn murhan tapahtumapaikkaa ei vielä tiedetä.

Vihjeitä on jonkin verran tullut, mutta Tyynelä ei vielä kommentoi asian yksityiskohtia tarkemmin, koska epäilty on tavoittamatta.

Murhaepäilystä kertoi ensin Ilta-Sanomat.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Tuusula - Epäilty vakava väkivaltarikos 12.11.2021

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008410206.html
Poliisi tutkii työpaikka­murhaa Tuusulassa
Vainaja löytyi työpaikaltaan. Tekijäksi epäilty mies on yhä kateissa.


Tuusulan henkirikosta tutkitaan epäiltynä työpaikkamurhana. Poliisi epäilee teosta Petri Piristä, joka on ollut kateissa perjantaista lähtien.

ITÄ-UUDENMAAN poliisi tutkii Tuusulan henkirikosta epäiltynä työpaikkamurhana. Uhrin epäillään joutuneen surmatuksi työpaikkansa alueella.
Uhri on Riihimäellä asunut mies, joka kävi töissä teknologiateollisuuden alan yrityksen tehtaalla Tuusulassa. Surma tapahtui viime perjantaina, jolloin uhrin ruumis löytyi tehtaan alueelta pian teon jälkeen.

Tiistaina poliisin läsnäolosta ei enää ollut merkkejä tapahtumapaikalla. Tehtaan edessä nurmikolla paloi uhrille sytytetty muistokynttilä. ”Aina muistoissamme,” kynttilässä luki.

Työt tehtaalla jatkuivat päällisin puolin tavalliseen tapaan. Rekat ajoivat porteista tavaraa sisään ja ulos. Työntekijöitä valkoisissa takeissa tai keltaisissa huomioliiveissä käyskenteli ulkona ajoittain.
Yhtiön edustaja tuli pääovelle ilmoittamaan kohteliaasti mutta päättäväisesti, ettei yhtiö kommentoi poliisin tutkittavana olevaa asiaa. Englantia puhuva nainen esittäytyi vain etunimellään.


Osa linkistä.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Tuusula - Epäilty vakava väkivaltarikos 12.11.2021

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008412389.html
Poliisi saanut niukasti vihjeitä Tuusulan työpaikka­murhasta etsitystä miehestä
Murhasta epäilty Petri Pirinen on kateissa viidettä päivää.


Itä-Uudenmaan poliisi antoi julkisuuteen Tuusulan työpaikkamurhasta epäillyn Petri Pirisen nimen ja kuvan, koska miestä ei ole muilla konstein tavoitettu. Henkirikoksen tutkinta ei käytännössä etene ennen Pirisen löytymistä.
Tutkinnanjohtaja kertoo, että poliisi on saanut jonkin verran vihjeitä etsitystä miehestä. Kaikkiaan vihjeitä on kuitenkin tullut vähänlaisesti.
– Ne eivät toistaiseksi ole johtaneet löytymiseen. Suurta määrää vihjeitä ei ole tullut, mutta on niitä muutamia tippunut, rikoskomisario Tero Tyynelä sanoo.

Pirinen oli keskiviikkona kateissa jo viidettä päivää. Poliisi on etsinyt häntä perjantaina tapahtuneen henkirikoksen ilmitulosta lähtien. Surma paljastui heti tuoreeltaan, kun uhrin ruumis löydettiin teon jälkeen hänen työpaikkansa alueelta.
Uhri työskenteli teknologiateollisuuden alan tehtaalla Tuusulassa. Poliisi ei ole kertonut, työskentelikö myös murhasta epäilty Pirinen samassa työpaikassa.

PIRISELLÄ ei ole taustallaan aiempia törkeitä väkivaltarikoksia. Poliisi on luonnehtinut häntä yksinäiseksi henkilöksi.

Hänet on aiemmin tuomittu sakkoihin varusmiespalveluksesta karkaamisesta. Oikeuskäsittelyssä hän selitti armeijan välttelyä muun muassa sosiaalisten tilanteiden pelolla.
Poliisi on pyytänyt, että vihjeet ja havainnot etsitystä miehestä ilmoitetaan hätänumeroon 112.Siirretty Rikollista -ketjusta tänne Henkirikoksiin.
t. mode Lampje
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Tuusula - Epäilty vakava väkivaltarikos 12.11.2021

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ae8b ... 5513f9208e
Petri Pirinen on saatu kiinni
Poliisi epäilee Piristä murhasta.

Poliisi on saanut kiinni murhasta epäillyn Petri Pirisen.
Poliisi tiedottaa asiasta Twitterissä. Poliisi sai 38-vuotiaan Pirisen kiinni torstaina iltakuuden aikaan.

Poliisin mukaan Pirinen tavoitettiin poliisin omien tutkimusten ja osin yleisöltä tulleiden vihjeiden perusteella.
Pirisen epäillään tehneen murhan Tuusulassa teknologia-alan yrityksessä 12. marraskuuta. Hän ehti pakoilla poliisia miltei viikon.


Kiitos modelle siirrosta.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Tuusula - Epäilty vakava väkivaltarikos 12.11.2021

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7527 ... ee9d3773b1
Petri Pirinen on vangittu epäiltynä murhasta – ei peitellyt kasvojaan
Petri Pirisen epäillään murhanneen miehen teknologia-alan yrityksessä Tuusulassa perjantaina 12. marraskuuta.
Image

Poliisia paennut Petri Pirinen on vangittu Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä murhasta.
Petri Pirisen epäillään murhanneen miehen teknologia-alan yrityksessä Tuusulassa perjantaina 12. marraskuuta. Teon jälkeen Pirinen ehti pakoilla poliisia lähes viikon ajan, ja poliisi etsi miestä nimen ja kuvan kanssa. Uhri oli Pirisen työkaveri.
Poliisi pääsi murhasta epäillyn Petri Pirisen jäljille kahden yleisövihjeen perusteella.

Pirinen tavoitettiin Tuusulasta Hyrylän alueelta viime torstaina. Tutkinnallisista syistä tutkinnanjohtaja Tero Tyynelä ei ole toistaiseksi paljastanut tarkkaa kiinniottopaikkaa. Tyynelän mukaan kiinniotto sujui rauhallisesti.
Poliisi ei ole paljastanut myöskään tekotapaa tai sitä, millä perusteella poliisi tutkii tekoa murhana.
Tutkinnanjohtaja osallistui vangitsemisistuntoon etäyhteydellä, joten hän ei ollut haastateltavissa istunnon jälkeen.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Tuusula - Epäilty vakava väkivaltarikos 12.11.2021

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008423152.html
Tuusulan työpaikkamurha: Surmaaja yllätti uhrin parkkipaikalla
Poliisi epäilee, että tekoa oli suunniteltu.

TUUSULAN työpaikkasurman uhri ja henkirikoksesta epäilty Petri Pirinen olivat poliisin mukaan työtovereita. Poliisin mukaan rikoksessa on suunnitelmallisia piirteitä.
Uhri joutui yllätetyksi työpaikkansa pysäköintialueella, kun hän oli lähdössä töistä. Uhriksi joutunut mies löydettiin IS:n tietojen mukaan oman autonsa läheltä pian surman jälkeen perjantaina 12. marraskuuta.
– Voin vahvistaa, että uhri löytyi ulkoa pysäköintipaikalta, rikoskomisario Tero Tyynelä Itä-Uudenmaan poliisista kertoo.

Varmaa tietoa tekotavasta ei poliisin mukaan vielä ole. Selvitykset ja varmistukset ovat tältä osin kesken. IS:n saamien vahvistamattomien tietojen mukaan ulkoiset merkit vainajassa viittasivat siihen suuntaan, että uhrin kimppuun oli ehkä käyty takaapäin. Tätä epäilyä ei siis kuitenkaan ole vielä esitutkinnassa vahvistettu.
Uhri ja teosta vangittu Pirinen työskentelivät teknologiateollisuuden alan yrityksen tehtaalla Tuusulassa. Poliisi kertoi maanantaina, että tekoa on edeltänyt jonkinlainen ristiriitatilanne työpaikalla.

Pirinen on kuulusteluissa myöntänyt surmanneensa uhrin. Hän ei vastustanut vangitsemistaan Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa, joka käsitteli vangitsemista maanantaina.
Pirinen oli surman jälkeen lähes viikon poliisia paossa. Poliisi julkaisi hänen nimensä ja kuvansa, koska murhasta epäiltyä ei saatu muutoin tavoitettua. Poliisin mukaan mies oli pakonsa aikana piileskellyt kellareissa.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Tuusula - Epäilty vakava väkivaltarikos 12.11.2021

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008439916.html

Lisätietoa Tuusulan työpaikka­surmasta: Teko­välineenä veitsi, uhri ja epäilty toimivat työparina tapahtuma­päivänä
Tutkinnanjohtajan mukaan poliisille on muodostunut jonkinnäköinen käsitys Tuusulan epäillyn murhan mahdollisesta motiivista.

POLIISI on kertonut Ilta-Sanomille lisätietoa Tuusulassa perjantaina 12. marraskuuta tapahtuneesta henkirikoksesta, jossa 38-vuotiaan Petri Pirisen epäillään surmanneen työtoverinsa työpaikan alueella.
Poliisi vahvisti jo aiemmin, että murhasta epäilty oli uhrin työtoveri. Sekä uhri että epäilty Pirinen työskentelivät teknologiateollisuuden alan tehtaalla Tuusulassa. Uhri joutui yllätetyksi työpaikkansa pysäköintialueella, kun hän oli lähdössä töistä.
– He ovat olleet samassa työvuorossa ja toimineet työparina tapahtumapäivänä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä kertoo nyt.

Tyynelän mukaan poliisilla on tässä vaiheessa jonkinnäköinen käsitys mahdollisesta motiivista, mutta koska täyttä varmuutta ei vielä ole, hän ei avaa epäillyn motiivin tarkempia yksityiskohtia.
Sen poliisi on jo kertonut, että tapahtumia edelsi jonkinlainen ristiriitatilanne työpaikalla uhrin ja epäillyn välillä.
– Se tieto on, että tapahtumapäivänä on ollut näiden henkilöiden välillä ristiriitatilanne. Sillä on ollut varmaan osittain vaikutusta tähän tapahtumaan. Mutta se ei välttämättä ole ainut asia, mikä siihen on vaikuttanut. Motiivia edelleen selvitellään, että mitä siellä mahdollisesti on taustalla. Että onko ollut jotain aikaisemmin.

Uhrin kuolema tuli ilmi pian teon jälkeen, kun uhri löytyi ulkoa pysäköintipaikalta. Epäilty ehti välillä paeta paikalta. Tutkinnanjohtajan mukaan rikokselle ei ollut silminnäkijöitä, mutta epäillyn jäljille päästiin silti nopeasti.
– Tapahtumailtana tuli tieto, että tällainen ristiriitatilanne oli ollut. Sitä kautta lähdimme tarkastelemaan mahdollisia tekijöitä ja aika nopeasti päästiin tähän kyseiseen henkilöön.
Tyynelä sanoo, että poliisi tutkii tapausta epäiltynä murhana sekä tekotavan vuoksi että siksi, että poliisin epäilysten mukaan rikoksessa on ollut suunnitelmallisia piirteitä.
– On myös väkivaltaa käytetty aika paljon. Veitsi on ollut tekovälineenä, ja sitä on useampia kertoja käytetty.

PIRINEN oli tapahtuneen jälkeen lähes viikon karussa poliisia, ennen kuin hänet otettiin kiinni toissa viikon torstaina Tuusulassa. Poliisi oli julkaissut hänen nimensä ja kuvansa, koska häntä ei vakavasta rikoksesta epäiltynä saatu muutoin tavoitettua.
Hänet vangittiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa viime viikon maanantaina todennäköisin syin epäiltynä murhasta.
Syytteen nostamisen määräpäivä asiassa on tammikuussa.

ITÄ-UUDELLAMAALLA on tapahtunut marraskuussa useita henkirikoksia ja muita vakavia väkivaltarikoksia. Poliisi tutkii Tuusulan henkirikoksen ohella muun muassa kahta epäiltyä kaksoismurhaa, jotka ovat tapahtuneet viimeisten parin viikon sisällä Vantaalla ja Porvoossa.
Vantaan henkirikoksista epäillään 37-vuotiasta miestä ja Porvoon henkirikoksista 28-vuotiasta miestä. Molemmissa tapauksissa uhrit olivat epäiltyjen perheenjäseniä.
Itä-Uudenmaan poliisi julkaisi viime viikolla tiedotteen, jossa se muistutti yleisellä tasolla kansalaisia olemaan huolista ja ongelmista matalalla kynnyksellä yhteydessä auttaviin puhelimiin, joista voi saada apua oman tilanteen käsittelyyn.

– Ottamatta sen enempää kantaa viimeaikaisiin vakaviin rikostapauksiin, haluamme poliisista painottaa, että omista ongelmista kannattaa aina puhua jollekulle. Olipa taustalla sitten yksinäisyys, raha- tai perhehuolet, ero, päihteet tai vaikkapa läheisiin liittyvät ongelmat, aina kannattaa puhua. Avun tavoitteena on, ettei tilanne menisi enää huonompaan suuntaan, Itä-Uudenmaan poliisin apulaispoliisipäällikkö Seppo Kujala muistutti tiedotteessa.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Tuusula - Epäilty vakava väkivaltarikos 12.11.2021

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008529813.html
Tuusulan työpaikka­surman tutkinta valmis – ei viitteitä työpaikka­kiusaamisesta
Vangitun miehen epäillään surmanneen työparinsa tehtaan pysäköintipaikalla.


Poliisi on saamassa valmiiksi Tuusulan työpaikkasurman esitutkinnan. Murhana tutkittu juttu siirtyy lähipäivinä syyttäjälle syyteharkintaan.

Vangittuna olevan 38-vuotiaan miehen epäillään surmanneen työtoverinsa 12. marraskuuta. Henkirikos tapahtui miesten työpaikalla teknologiateollisuuden alan tehtaalla Tuusulassa.

Poliisin mukaan tekoa edelsi työpaikalla syntynyt uhrin ja epäillyn välinen ”ristiriitatilanne”. Työpaikkakiusaamista ei kuitenkaan ole esitutkinnasta tullut esiin, vaikka nettikeskusteluissa tätä on epäilty.
– Kuulusteluissa sellaista seikkaa ei ole noussut esille, tutkinnanjohtaja Tero Tyynelä Itä-Uudenmaan poliisista sanoo.

Uhri joutui yllätetyksi työpäivän jälkeen tehtaan pysäköintialueella. Poliisi on tutkinut tapausta murhana tekotavan vuoksi ja siksi, että poliisin epäilysten mukaan rikoksessa on ollut suunnitelmallisia piirteitä. Tekovälineenä on ollut veitsi, jota on käytetty useampaan kertaan.
Murha epäilty Petri Pirinen oli lähes viikon karussa poliisia. Poliisi etsintäkuulutti hänet nimen ja kuvan kera. Pakomatkansa aikana Pirinen oli piileskellyt kellareissa.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Post Reply