Rekisterit

Juridiikan maailma
Post Reply
User avatar
will
Posts: 2812
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Rekisterit

Post by will »

Poliisi yhdistää järjestelmänsä, jotka tulevat olemaan mm. poliisipartioiden käytettävissä tosiajassa vuodesta 2014 alkaen. Järjestelmän suunnittelevat Tieto ja Accenture.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012021 ... 0_uu.shtml

Kiitettävä tarkoitus lienee saada havainnot tuoreeltaan tietokantaan ja seuloa lainrikkojia esiin.

Toivottavasti järjestelmä toimii paremmin kuin terveydenhuollon rekisterit. Muuten tavallinen virtanen voi olla odottamatta häkissä ja rosmo tiessään. Vrt: Suomessa käytetään vuosittain 600 lääkärin työvuotta hitaan tietojärjestelmän odotteluun, puhumattakaan väärään kansioon päätyneistä asiakkaiden tiedoista. Mutta lopulta voi toki kieltää virheiden tekemisen järjestelmän käyttäjiltä, ellei systeemi itsessään auta. :geek:

Onnea hankkeelle! :)
Hukkanen
Posts: 152
Joined: Sat Dec 03, 2011 4:59 pm

Kybermaailma

Post by Hukkanen »

Ilmaiskurssi kaikelle kansalle:
https://avoin.korppi.jyu.fi/kotka/cours ... rse=251704
1) Mistä kyberturvallisuudessa on kysymys? Mikä erottaa sen tietoturvasta?

2) Millaisia kyberturvariskejä liittyy normaalin arkeen kodissa: tietojen kalastelu, virukset ja haittaohjelmat, kiristyshaittaohjelmat, palvelunestohyökkäykset, haavoittuvuudet ja päivitykset, esineiden Internet.

3) Miten omaa tietoturvaa voi lisätä: verkon suojaaminen, oman tietokoneen suojaaminen, tunnusten ja salasanojen hallinta, yksityisyyden suojaaminen, mobiililaitteisiin liittyvät erityispiirteet, hyvät salasanat.

4) Sosiaalinen media, yksityisyys ja avointen lähteiden tiedustelu.
Post Reply