Petri Ovaskainen surmasi naisen 22.10.2006 Kontiolahti

Selvitetyt tapaukset taustoineen, rikosten tekijöiden profiilit
Post Reply
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Petri Ovaskainen surmasi naisen 22.10.2006 Kontiolahti

Post by Queen »

PETRI KULLERVO OVASKAINEN SURMASI NAISEN 22.10.2006 KONTIOLAHDELLA

Kontiolahtelaisella Petri Kullervo Ovaskaisella oli suhde toiseen mieheen.
22.10.2006 hätäkeskus sai puhelun, että Kontiolahden Jaamankankaantiellä olevassa asunnossa oli naisuhri, jolla oli pää irti.
Paikalle rientäneet konstaapelit kurkistelivat asunnon ikkunasta ja näkivät Petri Ovaskaisen istumassa pöydän ääressä ja hänen vieressään lattialla oli naisen ruumis.
Ovaskainen myönsi tappaneensa 35-vuotiaan naisen mustasukkaisuuttaan. Ovaskaisella kun oli ollut suhde jo puolitoista vuotta asunnossa olleeseen Seppoon (nimi muutettu).
Seppo olikin alkanut yllättäen suutelemaan naisen kanssa, jolloin Ovaskainen oli raivostunut. Hän oli kertomansa mukaan kieltänyt kumpaakin moisesta touhusta.

Seppo oli kertomansa mukaan ehtinyt jo makuuhuoneeseen nukkumaan, kun oli havahtunut pahoinpitelyn ääniin. Hänen tullessaan huoneeseen, uhri makasi jo kuolleena. Ovaskainen taas kertoi, että Seppo oli paikalla ja jopa yllytti häntä, kun hän hakkasi naista.
Ovaskainen oli pahoinpidellyt lattaraudalla (hiilikoukuksi tehty) ja putkipihdeillä.
-Naiselta valui verta suusta ja nenä oli lytyssä. Sanoin Sepolle, että annetaan jo olla, mutta hän näytti kädellään ja sanoi: "Jatka vaan".
Ovaskainen oli ajatellut, että kun nainen tuli hoidettua, seuraavaksi olisi Sepon vuoro. Seppo kuitenkin liukeni asunnosta ulos. Ovaskainen oli suunnitellut naisen ruumiin pois viemistä, mutta Sepon auton avaimet olivat olleet jo muutaman päivän hukassa.

Erikoista oli, että Ovaskainen oli kiinnioton jälkeen kertonut lyöneensä naista nyrkeillä ja kirveellä. Mitään kirveellä lyöntiä ei kylläkään ollut tapahtunut.
Pahaa jälkeä oli Ovaskainen aikaan saanut; uhrin takaraivossa oli niin suuri reikä, että aivokudos oli näkyvissä.
Ovaskainen puhalsi 1,69 promillea.

Ruumiinavauksen mukaan lopullinen kuolema on aiheutettu putkipihdeillä lyötäessä yhdellä iskulla. Ovaskainen ja uhri olivat tunteneet noin vuoden ja mies kuvasi naista mukavaksi ja puheliaaksi.

Ovaskaiselle luettiin käräjäoikeudessa tuomioksi 10 vuotta vankeutta. Hänen katsottiin olleen alentuneesti syyntakeinen, joten käräjäoikeus sovelsi tuomioon lievennettyä rangaistusasteikkoa. Toisaalta käräjäoikeus otti koventamisperusteena huomioon tuomitun aiemman rikollisuuden.
Teko oli siis murha. Tekotapaa pidettiin erityisen raakana ja julmana. Sen lisäksi Ovaskaiselle luettiin tuomioon lisää mm. viisi pahoinpitelyä, varkaus, virkavallan väkivaltainen vastustaminen, haitanteko virkamiehelle, rattijuopumus, ajo-oikeudetta ajo ja vahingonteko. Käräjäoikeus määräsi tuomitun maksamaan yli 20.000 euron korvaukset asianomistajille.

Lähde: Alibi 5/2007, IL 25.4.2007
Post Reply