Tyrnävän murhapoltto 5.11.11

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
Tottijärven Tolppa
Posts: 224
Joined: Thu Nov 17, 2011 2:26 pm
Location: Pirkanmaa

Tyrnävän murhapoltto 5.11.11

Post by Tottijärven Tolppa »

Tyrnävän murhapoltto 05.11.2011
Kirjoittaja Harriet » La Marras 05, 2011 5:34 pm

Vaikka perhettä kuvaillaan mallliperheeksi niin sitä ei aina ulkopuoliset tiedä mitä ongelmia heillä mahdollisesti on ollut. Kuulemani mukaan taloudellisia ongelmia ei ole ollut, mutta huhutaan että pari oli eroamassa. Joten siitä voi löytyä mahdollinen motiivi teolle.
Saa nähdä selviääkö isä tästä hengissä. Hirveä tilanne lasten äidille.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm


Poliisi: Tyrnävän traagisen palon tapahtumat selviämässä



Kaksi lasta kuoli vanhan koulurakennuksen tulipalossa Tyrnävällä.

Poliisin mukaan Tyrnävällä kahden pienen lapsen kuolemaan johtaneiden murheellisten tapahtumien kulku on selviämässä päivän aikana suoritettujen tutkimusten perusteella.

Palon sytyttäjäksi epäillään edelleen vahvoin perustein lasten isää. Asiaa tutkitaan henkirikoksena. Tapahtumapaikalla ei ole ollut muita isän ja menehtyneiden lasten lisäksi.

Sytyttäjäksi epäilty isä löytyi pahoin loukkaantuneena tuhoutuneen rakennuksen ulkopuolelta. Hän on tällä hetkellä tehohoidossa.

Palon havaitsi ensimmäisenä ohikulkija, joka on mennyt paikalle ja hälyttänyt välittömästi apua. Palo oli jo kuitenkin tuolloin niin pitkälle edennyt, ettei lasten pelastamiseksi ole ollut enää mitään tehtävissä.
--------------------------------------------------------------------------------

Re: Tyrnävän murhapoltto 05.11.2011
Kirjoittaja Harriet » La Marras 05, 2011 5:39 pm

Tyrnävä järkyttyi perhetragediasta: "He olivat oikein malliperhe"

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan Tyrnävän kunnan asukkaat ovat luonnollisesti järkyttyneitä pientä paikkakuntaa koskettaneesta perhetragediasta.
Kaupin mukaan perhe oli mukana reilun 6 000 asukkaan kunnan kaikissa toiminnoissa. Perheen äiti vaikuttaa myös kunnallispolitiikassa.

– Mukava, nuori perhe. Pidettyjä ja ahkeria ihmisiä. Oikein malliperhe, Kauppi luonnehtii.
Tulipalossa tuhoutuneeseen kouluun perhe teki Kaupin mukaan laajan remontin.



http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm
--------------------------------------------------------------------------------

Re: Tyrnävän murhapoltto 05.11.2011
Kirjoittaja Harriet » Su Marras 06, 2011 4:53 pm

Laitoin blogiini ajatuksia ja lisätietoja tapauksesta. saa nähda kuink paljon tulee taas palautetta ja kuinka paljon pitäisi poistaa. Huomautan etä netissä on esillä asianomaisten sukunimet, osoitteet ja kuvat, jonka olen jättänyt pois.

Suksi kuuseen tosiaan sen salailun kanssa.

Voimia ja jaksamista vain omaisille.

Kyllä se on hirveä tragedia mutta kyllä se elämä vielä tästä jatkuu..

http://theprimesuspect.blog.com/?p=1466
--------------------------------------------------------------------------------

Re: Tyrnävän murhapoltto 05.11.2011
Kirjoittaja Harriet » Ti Marras 08, 2011 7:40 pm

Vaikka tapauksesta on monenlaista teoriaa liikkeellä, niin itse en jaksa uskoa teon suunnitelmallisuuteen.

Mitä luultavimmin äiti on lähtenyt pois kotoa vaikka riidan pääteeksi, ehkä heitti että 'ihi on' ja äijällä silloin pimeni tuhoisin seurauksin.

Näin pimeään aikaan näitä valitettavasti tapahtuu tavallista enemmän, perhesurmia, outoja katoamisia...
--------------------------------------------------------------------------------

Re: Tyrnävän murhapoltto 05.11.2011
Kirjoittaja aniko » Ti Marras 08, 2011 11:10 pm

Minusta on mielenkiintoista, että isä löytyi talon ulkopuolelta. Pakeniko hän siis kuitenkin sisältä tulta?

Ajankohta (lauantain aamuyö) voisi mielestäni viitata vähän siihen suuntaan, että alkoholilla on ollut osuutta asiaan (mikä ei olisi mitenkään epätyypillistä).

Jos nyt yksittäisiä sanoja aletaan kaivella, niin tuo kuvaus mallikansalaisesta oli mielestäni paljon puhuva - pitää olla mukava, pidetty ja ahkera. Jos tuollaiset ovat yhteisön arvot, niin silloin oman "malliperheen" hajoaminen voi olla vielä kovempi paikka kuin ehkä muutoin. Omia ongelmia voi olla myös vaikea lähteä esim. lääkärin kanssa puhumaan, jos lääkäri on tyyliin perhetuttu, ja/tai pelkää etteivät asiat muuten pysy luottamuksellisina pienessä yhteisössä.
--------------------------------------------------------------------------------

Re: Tyrnävän murhapoltto 05.11.2011
Kirjoittaja Harriet » To Marras 10, 2011 12:43 am

Kauhea trauma tämä tietysti on, ei ainoastaan omaisille/sukulaisille vaan koko yhteisölle, tarkoitan kyläläisiä jne

Poliisi on antanut tapauksesta vaan vähän tietoja 'koska se on niin järkyttävää'.

En osaa sanoa mikä tästä tekee erityisen järkyttävän. Onhan niitä ollut aikaisemminkin esim Ronja Heino, mutta siinä oli tosiaan aivan erilainen perhe kyseessä. ilmeisesti laiminlyöntejä jne

Tässä tapauksessa on perheen asiat ollut ilmeisesti kunnossa ja ulospäin annettu oikein idyllinen kuva perheen elämästä.

Kun isä löytyi talon ulkopuolelta, niin voi olettaa että ehkä ei ollut tarkoitus tappaa itsensä.
Ehkä poltti itsensä vahingossa. Voi tietysti olla että lapset oli surmattu jo aikaisemmin ja palon sytytti jälkien peittämiseksi. Jos halusi lavastaa jotain, niin pieleen on mennyt, kun poliisi häntä heti epäili. Siinä tapauksessa olisi kosto eksälle varmaan päällimäinen syy, eikä niinkään epätoivo tms.
--------------------------------------------------------------------------------

Re: Tyrnävän murhapoltto 05.11.2011
Kirjoittaja rapier » La Marras 12, 2011 8:53 am

aniko kirjoitti:
Minusta on mielenkiintoista, että isä löytyi talon ulkopuolelta. Pakeniko hän siis kuitenkin sisältä tulta?


Tuo oli ensimmäinen mielikuvani. Olisi polttanut itsensäkin, mutta...

--------------------------------------------------------------------------------

Re: Tyrnävän murhapoltto 05.11.2011
Kirjoittaja aniko » Su Marras 13, 2011 1:29 am

Harriet kirjoitti:
Kun isä löytyi talon ulkopuolelta, niin voi olettaa että ehkä ei ollut tarkoitus tappaa itsensä.
Ehkä poltti itsensä vahingossa. Voi tietysti olla että lapset oli surmattu jo aikaisemmin ja palon sytytti jälkien peittämiseksi. Jos halusi lavastaa jotain, niin pieleen on mennyt, kun poliisi häntä heti epäili. Siinä tapauksessa olisi kosto eksälle varmaan päällimäinen syy, eikä niinkään epätoivo tms

Mutta sitten kuitenkin sanottiin että isällä oli vammoja jotka viittasivat itsetuhoisuuteen.. Ei taida olla hirveän yleistä, että tappaa useamman perheenjäsenensä, mutta ei sitten kuitenkaan itseään. Olisi tosiaan hyvä tietää että miksi äiti ei ollut kotona. Jos isä olisi suunnitellut tekoaan pidempään, niin jotenkin tuntuisi siltä, että hän olisi sitten polttanut koko perheen kerralla (ellei sitten ihan todella, todella paljon halunnut kostaa äidille, ja ajatteli niin kierosti, että kosto on suloisempi jos tämä jää henkiin kärsimään siitä). Jos taas teko oli harkitsematon, niin sitten voisi olla juuri niin kuin esitetty, että äiti lähti riidan päätteeksi, ja on hengissä vain siksi ettei ollut paikalla. Aika mahdotonta kyllä kuvitella äidin itsesyytösten määrää tällä hetkellä..

Lavastuksen yrittäminen polttamalla on kyllä aika epätoivoista touhua, mutta ehkä isä ei tiennyt että kuinka vaikea on huijata paloteknistä tutkintaa.
v-a-45
Posts: 54
Joined: Thu Jan 05, 2012 4:25 pm

Re: Tyrnävän murhapoltto 5.11.11

Post by v-a-45 »

Syyttäjä vaatii 39-vuotiaalle isälle elinkautista kahdesta murhasta ja tuhotyöstä.

Viime pyhäinpäivänä aamuyöstä Tyrnävällä Pohjois-Pohjanmaalla tapahtuneessa tragediassa kuolivat nelihenkisen perheen 6-vuotias tytär ja 2-vuotias poika.

Lapset menehtyivät huoneeseensa isän sytyttämässä tulipalossa, joka tuhosi vanhasta koulurakennuksesta kunnostetun kodin.

Syytetty myönsi sytyttäneensä palon, mutta kiisti, että olisi tahallaan aikonut surmata lapset.

Lasten yrittäjä-äiti ei ollut tapahtuman aikaan kotona vaan työyhteisön juhlassa. Syytetyn mukaan hänelle oli reilua viikkoa aiemmin valjennut, että avioliitto on lopussa, ja vaimo on muuttamassa pois kotoa.

- Yön aikana hän yritti soittaa seitsemän kertaa vaimolleen. Viimeisen soiton jälkeen hän katsoi pirtin ikkunasta pimeyteen, ja jokin kilahti. Sen jälkeen hän alkoi toimia, puolustusasianajaja kertoi.

Sytytti bensan makuuhuoneessa

Puolustuksen mukaan mies toimi hetken mielijohteesta eikä ymmärtänyt tekonsa seurauksia.

Hän ajatteli vain tuhoavansa itse rakentamansa talon. Kodin kunnostus oli herättänyt kiinnostusta, ja siitä oli kerrottu sisustuslehdessä. Se oli miehen ajatuksissa muodostunut rikkoontuneen avioliiton symboliksi.



Syyttäjän mukaan isä raahasi nestekaasupulloja lastenhuoneen ulkoseinustalle ja etukuistille sekä valeli bensaa vanhempien makuuhuoneen ja lastenhuoneen lattialle. Mies sytytti bensan makuuhuoneessa ja poistui talosta.

Isän puolustus väitti, ettei tämä kaatanut polttoainetta lastenhuoneeseen. Teknisessä tutkinnassa tästä löytyi kuitenkin viitteitä.

Puolustuksen mukaan moottoribensaa on voinut loiskahtaa huoneeseen, kun isä kaatui rajusti leimahtaneen palon paineaallossa lastenhuoneen ovea vasten.

Mielentilatutkimus salattiin 60 vuodeksi

Äidin asianajajan mukaan mies muutti kertomustaan oikeudessa siitä, mitä on kertonut poliisikuulusteluissa. Asianajaja totesi, että teon suunnitelmallisuudesta kertoi se, että mies siirsi autonsa kapealla kotitiellä niin, ettei pelastuslaitos pääsisi pihaan.



Mies sanoi yrittäneensä pelastaa lapset, kun palo räiskähti hallitsemattomaksi. Tässä yhteydessä hän sai vakavia palovammoja. Lopulta hän ei enää päässyt taloon sisään ovesta, kun oli riisunut palamaan syttyneet housunsa sisällä. Kotiavaimet ja puhelin jäivät housujen taskuun.

Kun mies tajusi, ettei pysty pelastamaan lapsiaan, hän yritti tappaa itsensä viiltelemällä. Syytetylle isälle on tehty mielentilatutkimus, mutta sen tulos julistettiin salaiseksi 60 vuodeksi.

Äiti vaati kärsimyskorvauksia lasten menetyksestä yhteensä 60000 euroa sekä lisäksi omaisuuskorvauksia.

Painavat syyt julkiselle käsittelylle




Käräjäoikeus pohti pitkään oikeudenkäynnin alussa, olisiko asia käsiteltävä salaisena.

Kokonaan suljettua käsittelyä vaati äiti. Syytetty halusi käsittelyn ja asiakirjat salaiseksi vain henkilötodistelun osalta.

Oikeus perusteli avointa käsittelyä sillä, että näin vakavassa henkirikoksessa julkisen käsittelyn intressi on erittäin painava.

Salaiseksi julistettiin inhimillisesti arkaluontoisen tragedian taustoihin liittyvä henkilötodistelu sekä taustoihin liittyvät kirjalliset todisteet ja esitutkinta-aineisto.

Oikeus kuuli keskiviikon aikana niin lasten äitiä kuin isääkin. Käsittely jatkuu torstaina. Tuomio annetaan myöhemmin.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 63143.html
Image
v-a-45
Posts: 54
Joined: Thu Jan 05, 2012 4:25 pm

Re: Tyrnävän murhapoltto 5.11.11

Post by v-a-45 »

Isälle elinkautinen kahden lapsensa murhasta Tyrnävällä
5.7.2012 18:25

Viime marraskuinen surmateko käräjäoikeuden mukaan erityisen raa’alla ja julmalla tavalla toteutettu.

Oulun käräjäoikeus on tuominnut 40-vuotiaan tyrnäväläismiehen elinkautiseen vankeuteen kahden lapsensa murhasta sekä tuhotyöstä.

Kaksivuotias poika ja kuusivuotias tyttö kuolivat omakotitalon palossa Tyrnävällä Pohjois-Pohjanmaalla viime marraskuussa. Perheen äiti ei ollut tapahtuma-aikaan kotona.

Mies kiisti murhasyytteet oikeudessa. Hänen mukaansa tarkoituksena oli polttaa vain talo.

Oikeuden mukaan miehen tarkoitus on ollut tappaa lapsensa. Teon tahallisuudesta puhuu jo se seikka, ettei hän vienyt pois lapsia talosta ennen bensiinin sytyttämistä. Lapset olivat tuolloin nukkumassa omassa huoneessaan.

Tuomion mukaan mies on kaatanut bensiiniä lasten makuuhuoneeseen sekä asettanut kaksi nestekaasupulloa lasten makuuhuoneen seinustoille talon ulkopuolelle.

Oikeuden mukaan henkirikokset on tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Lapset ovat olleet täysin puolustuskyvyttömiä. Miehelle tehdyn mielentilatutkimuksen mukaan hän on syyntakeinen.

Käräjäoikeus määräsi miehen maksamaan äidille yhteensä 20 000 euroa kärsimyksistä.

----
Mies valitti tuomiosta.
Post Reply