M.Parantainen

Rikos- ja aiheeseen sopivat uutisoinnit.
Forum rules
Merkittävän tuntuisille uutisille on suotavaa luoda oma ketju.
Post Reply
User avatar
Frankie
Posts: 809
Joined: Sun May 11, 2014 10:22 pm
Location: Kun lykkää tehtäviä tuonnemmaksi, on se vaara ettei sitten enää koskaan pystykään

M.Parantainen

Post by Frankie »

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017061 ... 4_u0.shtml

"Pedofiilien metsästäjänä" tunnetun miehen käräjät käydään suljetuin ovin
Maanantai 19.6.2017 klo 14.37
Mikko Parantainen on vastannut tänään syytteeseen henkilörekisteririkoksesta Jyväskylässä.

Äänekoskelaista Mikko Parantaista syytetään henkilörekisteririkoksesta.
Parantainen on julkaissut netissä tuomittujen seksuaalirikollisten nimiä.
Jutussa on lukuisia asianomistajia, joista osa vaatii syytetyltä korvauksia.

--:--:--
”Pedofiilien metsästäjänä” tunnettu Mikko Parantainen on vastannut tänään syytteeseen henkilörekisteririkoksesta. Asian käsittely alkoi aamulla Keski-Suomen käräjäoikeudessa Jyväskylässä.

Henkilörekisteririkoksesta voidaan tuomita sakkoa tai vankeutta enintään yksi vuosi.

- En ole nähnyt lopullista rangaistuskannanottoa, mutta se lienee tuntuva sakkorangaistus tai ehdollista vankeutta, Parantaisen avustaja Markus Talvio sanoi Iltalehdelle istunnon tauolla.

Parantaista epäillään henkilörekisteririkoksesta, sillä hän on julkaissut netissä jo tuomittujen seksuaalirikollisten nimiä.

- Kiistämme täysin kaikki syytteet ja korvausvaatimukset perusteettomina. Henkilörekisterilaki ei sovellu tähän tapaukseen, Talvio totesi Iltalehdelle.

- Tarkoitus on ollut herättää keskustelua, että onko seksuaalirikoksista annetut tuomiot liian lieviä vai ei. Samalla kyse on tiedonvälityksestä. Seksuaalirikosten tuomiot herättävät tunteita ja tässä on voitu jakaa tietoa, että mihin tuomiot perustuvat, Talvio selvittää.

Isot korvausvaatimukset

Jutussa on paljon asianomistajia, joista osa vaatii korvauksia henkisestä kärsimyksestä ja ansionmenetyksestä. Korvausvaatimukset vaihtelevat 800 eurosta jopa 170 000 euroon.

Yhden asianomistajan avustajana toimiva Jaakko Ikonen pitää tapausta poikkeuksellisena.

- Traagiselta ainakin asianomistajan näkökulmasta, että useiden kymmenien ihmisten yksityiselämä on käytännössä tuhoutunut ja siinä mielessä hyvin poikkeuksellinen tapaus, Ikonen toteaa.

Korvausvaatimusten määrä on yhteensä yli 400 000 euroa.

- Käräjäoikeudessa saadaan ratkaistua, mutta tässä on ennakkotapauksen piirteitä ja saattaa olla, että käydään useita oikeusasteita läpi, Ikonen arvioi.

Suljetuin ovin

Käräjäoikeus julisti jutun oikeudenkäyntiaineiston salaiseksi 60 vuodeksi.

Aineiston salaamista pyysivät syyttäjä ja asianomistajat, sillä oikeudessa käsitellään erittäin arkaluontoisia yksityiselämään liittyviä seikkoja.

Oikeudenkäynti käydään kokonaan suljetuin ovin eli ilman yleisöä. Jutun käsittelylle on varattu alustavasti kaksi istuntopäivää ja yksi varapäivä.

MIKA RINNE
"Tilannehan on hyvin kiristynyt ja kun siihen lisätään ydinaseet niin eiköhän tämä koko paska kärähdä ja kohoamme ylöspäin koko saatanan sakki." (Toimittajan kysyessä, uskooko Leskinen ylösnousemukseen)
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: M.Parantainen

Post by härkä »

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... ia/6293356

Linkissä talvella tullut rikospaikka ohjelma.
Kuinkahan nuo reilut 50 seksuaalirikollista on koottu yhteen ?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: M.Parantainen

Post by härkä »

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017062 ... 1_u0.shtml

"Pedofiilien metsästäjälle" syyte: Facebook-sivustoilla julkaistut tiedot aiheuttivat lapsen hyväksikäytöstä tuomituille irtisanomisia
Torstai 22.6.2017 klo 22.15
”Pedofiilien metsästäjänä” tunnettu Mikko Parantainen aiheutti syyttäjän mukaan haittaa ja vahinkoa henkilöille, joiden nimiä ja kuvia julkaistiin Parantaisen ylläpitämillä Facebook -sivuilla.

Äänekoskelainen mies julkaisi seksuaalirikoksesta tuomittujen nimiä ja kuvia Facebookissa.
Syyttäjä vaatii miehelle sakkoja tai ehdollista vankeutta henkilörekisteririkoksesta.
Tietoja julkaissut mies kiistää syytteen ja korvausvaatimukset.
Syyttäjän mukaan Parantaisen menettely on loukannut asianomistajien yksityisyyden suojaa ja aiheuttanut heille vahinkoa. Osa tuomituista on joutunut vaihtamaan nimeään ja muuttamaan asuinpaikkaa. Osa heistä on irtisanottu töistään tai vuokra-asunnostaan.
Haastehakemuksessa kerrotaan myös, että tietojen kerääminen ja käsittely on haitannut asianomistajien toimeentuloa, sopeutumista yhteiskuntaan ja heikentänyt heidän turvallisuuttaan.

Yksilöityjä tietoja

Parantainen keräsi tuomituista tietoja Facebookiin ensin ”Pedofiilien uhrien puolesta -sivustolle kesästä 2013 kesään 2014 asti.
Tämän jälkeen hän jatkoi toimintaansa ”Ei hyssyttelyä pedofiileille - kaikki tiedot julkisiksi” -sivustolla. Sivusto on poistettu Facebookista.
Kyseisillä sivustoilla kerrottiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittujen nimiä, osoitteita, syntymäaikoja sekä joidenkin valokuvia ja tuomioita.
Sivustoilla on ollut jopa 16 000 seuraajaa, jotka pystyivät kommentoimaan ja kertomaan tuomituista lisätietoja.

Korvauksia vaaditaan

Tapausta on käsitelty Keski-Suomen käräjäoikeudessa tällä viikolla. Käräjiä on käyty suljetuin ovin arkaluontoisten seikkojen takia.
Jutussa on 52 asianomistajaa, joista osa vaatii korvauksia henkisestä kärsimyksestä ja ansionmenetyksestä. Korvausvaatimukset ovat yhteensä yli 400 000 euroa. Vaatimukset vaihtelevat 800 eurosta 170 000:een euroon asti.
Syyttäjä vaatii sivustoja ylläpitäneelle Parantaiselle tuntuvia sakkoja tai lyhyttä ehdollista vankeusrangaistusta henkilörekisteririkoksesta. Parantainen on kiistänyt syytteen ja korvausvaatimukset.
Käräjäoikeus antaa asiasta ratkaisunsa heinäkuun puolivälin jälkeen.


Varsin laaja vyyhti.
Ajatuksia herättävä. Tiedä häntä' sitten , kannattiko `?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Post Reply