Kadonnut Jyrki Korkiakoski, 33v. -19.11.1993 Heinola

Selviämättä jääneet katoamistapaukset
matlockb
Posts: 1701
Joined: Fri Apr 27, 2012 6:30 pm

Re: Kadonnut Jyrki Korkiakoski, 33v. -19.11.1993 Heinola

Post by matlockb »

^Täysin mahdollista. Kuitenkin Heinola on melko pieni paikka ja Korkiakoski olisi varmasti löydetty ilman että kukaan olisi erikseen hänen vihamiehilleen ilmoittanut, missä hän menee ja tuollainen olisi helposti saattanut tulla ilmi.
Kuitenkin pidän Maggien havaintoa hyvin varteenotettavana, jopa todennäköisenä, sikäli jos Korkiakosken kuolemaan ja katoamiseen liittyy (henki)rikos.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Kadonnut Jyrki Korkiakoski, 33v. -19.11.1993 Heinola

Post by härkä »

http://www.itahame.fi/Uutiset/2016/02/0 ... keltamalla

Heinolassa etsitään kadonnutta henkilöä sukeltamalla

Image

Kylpylän rannassa etsittiin kadonnutta henkilöä keskiviikkoaamuna.
.
Kylpylän rannassa suoritetaan tänään ja huomenna kadonneen henkilön vedenalaista etsintää. Hämeen poliisilaitoksen rikoskomisario Ville Hahl kertoo, ettei tapaukseen liity rikosepäilyjä.
- Jos mitään ei löydy, vedenalaisia etsintöjä ei jatketa torstain jälkeen, kertoo Hahl.


Muutaman päivän takainen uutinen. Lähteeni kertoman mukaan mitään ei ollut löytynyt.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
will
Posts: 2814
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Kadonnut Jyrki Korkiakoski, 33v. -19.11.1993 Heinola

Post by will »

Liittyy tai ei, aamupäivällä vartin yli kymmenen, nelostiellä ennen liittymää no 20 ohitti poliisin kenttäjohtajan auto sinistä vilkuttaen mutta pillit hiljaisena, määrätietoisen reipasta ylinopeutta ajaen kohti Heinolaa. Vierumäen liittymässä paku oli rampilla, nokka takaisin kohti Lahtea, peräovi auki ja äksöni jossain muualla, mahdollisesti montussa liittymän vieressä. Kohta tuli Heinolan suunnasta peräkanaa kaksi samanlaista poliisin raita-autoa lisää siniset vilkut päällä, suuntana Vierumäki. Ambulansseja ei näkynyt, joten arvelin pahimman kiireen jo menneen kohteen osalta, vaikka mahdollisesti jotain ihmiseen liittyvää löytyneen, koska ripeästi tultiin. Paikalla ei ollut paloautoja eikä yleisöä, yleisömenestyksestä puhumattakaan, joten juttu tuskin oli tuore senkään puolesta. Valitettavasti oli jatkettava kohti sovittua tapaamista. Tuntosarvet pystyyn siellä Heinolan puolessa, mitä on sattunut.

https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/k ... 3A74%7D%5D

Paikka on puutavarankyllästämön lähellä, missä kreosootti tuoksahtaa voimallisesti ja alue sellaisena on otollinen ruumiin dumppaamiselle. Heinolan silloilta on ainoastaan 12km:n ajomatka, joten Korkiakoski juolahti mieleen. Olisiko vain kengät käyty äskettäin viskaamassa virtaan, ja rikostekniikka ajan kanssa löytänyt niistä jäämiä kreosootista, minkä jälkeen tehty löytö, vai olisiko joku visertänyt? Ensimmäinen kenkä oli hyvin säilyneen näköinen. Ehkä lahosuojattu? Paljoa ei näy näistä autoista mediassa eikä tilannehuoneella. Odotellaan. ... Vai olisiko ollut harjoitus?
User avatar
will
Posts: 2814
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Kadonnut Jyrki Korkiakoski, 33v. -19.11.1993 Heinola

Post by will »

Yle kertoo, että Vierumäellä, puunjalostusyhtiön mailla on etsitty kansalaissodan aikaista joukkohautaa, johon peitettyjen vainajien jäännökset aiotaan nyt kaivaa esiin ja siirtää kirkkomaalle sekä ottaa niistä näytteet, joiden perusteella pyritään selvittämään heidän henkilöllisyytensä.
https://yle.fi/uutiset/3-10031255
Edellisessä viestissä kerrotussa poliisitekniikan joukkoesiintymisessä on mahdollisesti ollut kyse juuri näistä etsinnöistä, eikä Jyrki Korkiakoskesta.
Heinolassa suunnitellaan sisällissodan aikaisen joukkohaudan siirtämistä kirkon hautausmaalle. Joukkohauta sijaitsee keskellä vilkasta teollisuualuetta. Siirto olisi poikkeuksellinen, sillä joukkohaudassa saattaa levätä jopa kolme sataa vainajaa. Heinolan kaupunki ja puunjalostusyritys Versowood Oy ovat hakeneet töille lupaa Itä-Suomen aluehallintovirastolta.

Vainajan siirtolupahakemukset ovat verraten harvinaisia. Viime vuonna niitä jätettiin lupaviranomaisena toimivaan Itä-Suomen aluehallintovirastoon koko maasta yhteensä 17. Yleensä tuhkan tai ruumiiden siirtolupahakemukset koskettavat yksittäisiä vainajia, joiden nimi on tiedossa.

Eri puolilla maata monia sadan vuoden takaisen sisällissodan jäljiltä syntyneitä joukkohautoja on jo siirretty uuteen ympäristöön. Vierumäen joukkohauta on poikkeuksellinen, koska tiedossa ei ole vainajien tarkka lukumäärä eikä se, keitä he ovat.
User avatar
will
Posts: 2814
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Vierumäen vainajat kansalaissodassa

Post by will »

Yhä kauemmas Jyrki Korkiakosken katoamisesta päädytään, mutta edelliseen viestiin vielä linkissä jatkeeksi kansalaissodassa Vierumäelle joukkohaudattujen 50 vainajan uudelleenhautajaiset.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008011061.html
Tilaisuutta voi seurata suorana tänään klo 12 Heinolan Seurakunnan Youtube-sivuilta.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Kadonnut Jyrki Korkiakoski, 33v. -19.11.1993 Heinola

Post by härkä »

^
Tässä ko. video.
https://www.youtube.com/watch?v=Ilu35FEzLa0
Saatu Itä- Häme lehden jutun kautta.

Sarkastisesti. Will etsi yhtä vainajaa , osui paikalle kun viittäkymmentä etsittiin.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Post Reply