Tohtori Thomas Neill Cream, sarjamurhaaja

Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Tohtori Thomas Neill Cream, sarjamurhaaja

Post by -Uta- »

Dr. Thomas Neill CREAM
A.K.A.: "The Lambeth Poisoner"

Image

Classification: Serial killer
Characteristics: Poisoner
Number of victims: 5 +
Date of murders: 1881 / 1891-1892
Date of arrest: July 13, 1892
Date of birth: May 27, 1850
Victims profile: Daniel Stott / Ellen "Nellie" Donworth, 19 - Matilda Clover, 27
- Alice Marsh, 21, and Emma Shrivell, 18 (prostitutes)
Method of murder: Poisoning (strychnine)
Location: Illinois, USA / United Kingdom
Status: Sentenced to life in prison in Illinois in November 1881. Released in 1891. Executed by hanging at Newgate Prison in London on November 15, 1892

KUVIA:
https://murderpedia.org/male.C/c/cream- ... photos.htm

---

The Crimes Of Thomas Neill Cream, The Victorian Doctor Who Killed His Patients
https://allthatsinteresting.com/thomas-neill-cream
By Genevieve Carlton | Checked By Adam Farley
Published August 23, 2021
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Tohtori Thomas Neill Cream, sarjamurhaaja

Post by -Uta- »

Wikipedia: https://fi.wikipedia.org/wiki/Thomas_Neill_Cream

Tohtori Thomas Neill Cream (27. toukokuuta 1850 – 16. marraskuuta 1892) oli sarjamurhaaja, joka murhasi ihmisiä myrkyttämällä Yhdysvalloissa ja Englannissa. Hänet teloitettiin sen jälkeen, kun hänen yrityksensä lavastaa toisia syyllisiksi olivat kiinnittäneet Lontoon poliisin huomion.

Image
Thomas Neill Cream

Creamin kerrotaan viimeisinä sanoinaan väittäneen olleensa Viiltäjä-Jack, mikä on ilmeisen epätotta, sillä Cream oli vankilassa Viiltäjä-Jackin murhien aikana. Tästä tosiseikasta huolimatta väite on saanut paljon julkisuutta.

Varhaiset vuodet
Thomas Cream syntyi vuonna 1850 Skotlannin Glasgow’ssa. Hän varttui Quebecissä vanhempiensa muutettua 1854 Kanadaan. Cream oli erinomainen oppilas, ja jatkoi opintojaan Lontoossa lääketieteen parissa 1876. Atlantin ylityksen syynä oli opintojen lisäksi nainen, jonka Cream oli joutunut naimaan tämän tultua raskaaksi. Morsiamen perhe oli pakottanut Creamin kirkkoon aseella uhaten.

Kuherruskuukausi oli hädin tuskin ehtinyt päättyä, kun Cream lähti yöllä kohti Englantia. Jälkeensä hän jätti lappusen, jossa hän kertoi uudelle vaimolleen määränpäänsä. Hän palasi sittemmin takaisin Kanadaan, mutta hänen vaimonsa menehtyi varsin pian salaperäiseen sairauteen. Cream siirtyi harjoittamaan lääkärin tointa Edinburghiin, mutta joutui elokuussa 1879 siirtymään Yhdysvaltoihin, kun hänen rakastajansa löytyi eräältä kujalta raskaana ja kloroformimyrkytykseen kuolleena.

Cream muutti Chicagoon ja perusti paikallisen punaisten lyhtyjen alueen lähelle vastaanoton, jossa hän tarjosi laittomia abortteja seksityöntekijöille. Häntä tutkittiin erään potilaan kuoltua, mutta todisteiden puuttuessa hän välttyi tuomiolta.

14. heinäkuuta 1881 Stott-niminen mies kuoli strykniinimyrkytykseen. Cream ja rouva Stott pidätettiin. Vaimo oli saanut strykniinin Creamilta, kun oli kertonut epäilevänsä miestään uskottomuudesta ja haluavansa päästä hänestä eroon. Rouva Stott todisti Creamia vastaan välttyäkseen vankilalta. Cream sai elinkautisen ja päätyi Joiletin vankilaan.

Cream vapautettiin kymmenen vuoden kuluttua, kun hänen veljensä oli anonut armahdusta ja mahdollisesti myös lahjonut viranomaisia. Cream oli epäilemättä jo ennen vangitsemistaan naisia inhoava psykopaatti, eikä rouva Stottin petollisuus auttanut asiaa.

Lontoon kaduilla
Seuraavaksi 41-vuotias Cream muutti Englantiin isänsä perinnön avulla, ja saapui 1. lokakuuta 1891 Liverpooliin. Hän muutti Lambeth-nimiseen pikkukaupunkiin.

13. lokakuuta 1891 19-vuotias seksityöntekijä Ellen "Nellie" Donworth kävi juomassa Creamin kanssa. Seuraavana päivänä hän oli erittäin sairas, ja menehtyi 16. lokakuuta strykniinimyrkytykseen.

20. lokakuuta Cream kävi ulkona 27-vuotiaan Matilda Clover -nimisen seksityöntekijän kanssa. Hän sairastui jo samana iltana ja menehtyi seuraavana aamuna; kuolinsyy merkittiin alkoholismista johtuvaksi.

2. huhtikuuta 1892 Cream oli palannut lomamatkalta Kanadasta takaisin Lontooseen, jossa hän yritti myrkyttää erään naisen. Uhri piti Creamin käytöstä epäilyttävänä eikä suostunut juomaan tarjottuja drinkkejä.

11. huhtikuuta Cream tapasi kaksi seksityöntekijää, 21-vuotiaan Alice Marshin sekä 18-vuotiaan Emma Shrivellin. Hän meni tyttöjen asunnolle, jossa hän tarjosi heille Guinnessia. Kun strykniini alkoi vaikuttaa, Cream oli jo kaukana. Molemmat tytöt kuolivat tuskallisesti.
Post Reply