Viking Sally 1987 Murha ja vakava pahoinpitely

Huom.: Legendaariset rikokset ovat omassa osiossaan.
Forum rules
Huom.: Legendaariset rikokset ovat omassa osiossaan.
Post Reply
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Viking Sally 1987 Murha ja vakava pahoinpitely

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009124350.html
Syyttäjät peruivat valituksensa Viking Sallyn murha­jutussa

Käräjäoikeuden mukaan asiassa jäi näyttämättä, että syytettynä ollut tanskalaismies olisi ollut ainoa ihminen, jolla oli mahdollisuus tehdä rikokset.

Syyttäjät ovat peruneet valituksensa hovioikeuteen Viking Sallyn murhajutussa, vahvistaa erikoissyyttäjä Heidi Röblom STT:lle. Asiasta kertoi ensin Yle.
Yli 30 vuoden takaista henkirikosta käsiteltiin runsas vuosi sitten Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa, joka päätyi hylkäämään syytteet tanskalaista miestä vastaan.

Hovioikeudessa käsiteltiin viime kesänä sitä, saako hovioikeuden pääkäsittelyssä hyödyntää todisteina esitutkintakuulusteluja ja kuulustelun tehneen poliisin kertomusta. Kuulustelut oli tehty englanniksi ja ilman avustajaa, jonka vuoksi käräjäoikeus määräsi ne hyödyntämiskieltoon. Hovioikeus päätyi samaan ratkaisuun, mikä vaikutti syyttäjien päätökseen.
– Päätimme ensin, että emme hae valituslupaa hyödyntämiskieltopäätöksestä (korkeimmasta oikeudesta) ja sen jälkeen totesimme, ettei ole mielekästä jatkaa pääasian valituksen ajamista, Röblom kommentoi Ilta-Sanomille.

Turun hovioikeuden on vielä päätettävä, että käräjäoikeuden vapauttava päätös jää voimaan.
– Virallista päätöstä ei ole minulle tullut, mutta käytännössä, kun valitus peruutetaan, tapaus jätetään sillensä. Tietääkseni siinä ei ole vireillä vastavalituksia, jotka voisivat tulla vielä käsiteltäviksi, Röblom sanoo.
Syytetyn, tanskalaisen Herman Himlen asianajaja Martina Kronström kertoo päämiehensä olevan iloinen ja helpottunut.
– Toki hän on tiennyt olevansa syytön, joten hän on luottanut siihen, että oikeus voittaa.

Tapauksen lopputulema ei tullut hänelle suurena yllätyksenä.
– Ei se varsinaisesti yllättänyt, sillä hyödyntämiskieltoasian päätökset olivat vahvoja ja hyvin perusteltuja. Meillä piti olla hovin pääkäsittely marras–joulukuussa. Ensin ilmoitettiin, että sitä ei pidetä ja silloin vielä ajattelimme, että syyttäjät ovat menossa korkeimpaan oikeuteen.

Viking Sallyn tapauksessa interrail-matkalla ollut länsisaksalainen pariskunta joutui heinäkuussa 1987 hyökkäyksen kohteeksi, kun he nukkuivat makuupusseissa laivan helikopterikannella. 20-vuotias mies kuoli, ja 22-vuotias nainen loukkaantui vakavasti.
Käräjäoikeuden mukaan asiassa jäi näyttämättä, että syytettynä ollut Himle olisi ollut ainoa ihminen, jolla oli mahdollisuus tehdä rikokset.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Post Reply