Saara Arva Vesanto/ - HKI matka ? 8/9 vaihde - 19

Poliisin etsimät kadonneet henkilöt
User avatar
-Uta-
Posts: 5588
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Saara Arva Vesanto/ - HKI matka ? 8/9 vaihde - 19

Post by -Uta- »

Saara Arvan miesystävän mukaan Arva oli suuttunut ja lähtenyt kävelemään leiripaikalta hiekkatietä pitkin pois noin seitsemän aikaan illalla. Sen jälkeen hän ei enää löytänyt Saaraa.

Riina Mäkisen Jarva on kertonut poliisille, että heille tuli riitaa, jonka jälkeen Riina lähti kävelemään auton luota heidän tulosuuntaansa. Sen jälkeen hänellä ei ole mitään havaintoja Riinasta.

Kummallisen samankaltaisia sanontoja, eikö?
monoliitti
Posts: 1313
Joined: Tue May 30, 2017 5:04 pm

Re: Saara Arva Vesanto/ - HKI matka ? 8/9 vaihde - 19

Post by monoliitti »

Epäsäännöllistä elämää vaikuttaneet viettäneen molemmat parit. Ilmeisesti molemmat, Riina 19 ja Saara 35 olivat jättäneet "aivot narikkaan" ja heittäytyneet yli kymmenen vuotta vanhempien miesten vietäväksi. Riinan tapauksen tutkinnanjohtajan mukaan Jarvalla ei ole osuutta Riinan katoamiseen. Saaran kaveri -jonka nimeä ei jostakin syystä ole julkistettu- on epäilty taposta. Onkohan Saaran oloa paikassa , josta "Saara lähti kävelemään hiekkatietä pitkin" mitenkään varmistettu ,vai onko vain epäillyn kertomaa.
User avatar
-Uta-
Posts: 5588
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Saara Arva Vesanto/ - HKI matka ? 8/9 vaihde - 19

Post by -Uta- »

Saara, 35, katosi puolitoista vuotta sitten
- poliisi tutkii henkirikosta, mutta ruumis on edelleen kateissa eikä kukaan ole vangittuna
- Viimeinen varmana pidetty havainto Saara Arvasta on Vesannolta.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/03d6 ... f7a6ac7932
Keskiviikko 31.03.2021 klo 13:21

Vuonna 2019 kadonneen Saara Arvan tapaus on edelleen ratkaisematta.
Poliisi tutkii katoamista yhä henkirikoksena, mutta tutkinta junnaa tällä hetkellä paikallaan.
Arva on edelleen kateissa.

Helsinkiläistaustainen Saara Arva, 35, katosi elo-syyskuun vaihteessa 2019 liikuttuaan sitä ennen keski-ikäisen helsinkiläismiehen seurassa. Mies vangittiin loppuvuodesta 2019 epäiltynä taposta, mutta keväällä 2020 hänet vapautettiin, koska vangitsemisen edellytykset eivät enää täyttyneet. Mies itse kiisti henkirikoksen.

Nyt, noin vuotta myöhemmin, tutkinnan tilanne on edelleen suunnilleen sama, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Esko Salo Itä-Suomen poliisista. – Tilanne on haastava, kun katoamisesta alkaa olla jo niin kauan, Salo myöntää. Poliisi ei ole kuitenkaan muuttanut käsitystään siitä, mitä Arvalle tapahtui. – Olemme siinä käsityksessä, että Saara ei ole omasta vapaasta tahdostaan kadonnut, vaan on ollut henkirikoksen uhri. Se käsitys ei ole muuttunut. Ketään epäiltyä ei ole tällä vangittuna. Poliisilla ei Salon mukaan ole asiassa muita epäiltyjä kuin aiemmin tutkintavankina ollut mies.

Etsintöjä tehty
Saara Arva liikkui kesällä ja syksyn taitteessa 2019 Vesannon, Tervon ja Konneveden alueella. Hän leiriytyi miehen kanssa esimerkiksi metsäpalstoilla ja vesistöjen läheisyydessä.

Viimeiset luotettavina pidetyt havainnot Arvasta tehtiin 31. elokuuta Savossa Neiturin kanavalla, joka sijaitsee Vesannolla. Poliisi ei kuitenkaan voi olla varma, onko epäilty henkirikos tapahtunut juuri siellä. Kyseistä aluetta on tutkittu tarkasti. – Olemme tehneet todella paljon etsintöjä viime syksyyn lumien tuloon asti.

Salo sanoo, että sinällään poikkeuksellista ei ole se, että kadonnutta ei ole löydetty. Suomessa on muitakin katoamistapauksia, jotka eivät ole parin vuoden sisään selvinneet. – Poikkeuksellisena voisi ehkä pitää sitä, että olemme varsin pian katoamisen jälkeen alkaneet epäillä, että tähän liittyy henkirikos. Sitä on melkein heti katoamisen jälkeen alettu tutkia henkirikoksena.

Onko niin, että tutkinta ei etene ennen kuin ruumis löytyy?
– Ei voi sanoa, että ehdottomasti näin olisi, mutta kyllähän se auttaisi tämän tutkinnan eteenpäin liikahtamista varsin paljon, ja siihen meillä kaikki toimet ovat tähdänneet.

Poliisi on useaan otteeseen pyytänyt kadonneen liikkeistä havaintoja. Onko vihjeitä tullut ja onko niistä ollut apua?– Aina niistä on jotain poikinut. Kaikki vihjeet, jotka ovat teoriassa voineet olla mahdollisia, on tarkistettu.

Poliisi toivookin edelleen vihjeitä.
– Vaikka ei siitä katoamisajalta olisikaan havaintoja, niin olisiko joku kuullut jälkikäteen jonkun puhuvan jotain? Sellaisistakin vihjeistä olemme kiinnostuneita, Salo pohtii. Vihjeet voi toimittaa sähköpostilla osoitteeseen [email protected] tai soittamalla numeroon 029 541 5232.


KIA KILPELÄINEN /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 5588
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Saara Arva Vesanto/ - HKI matka ? 8/9 vaihde - 19

Post by -Uta- »

Kadonneen Saara Arvan mysteeriin liittyvä mies vangittu taposta epäiltynä
Poliisi ei kommentoi onko ruumis löytynyt. Rikosnimike voi vielä muuttua murhaksi.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009242820.html
Sanni Mattila
2.12. 17:18


Image
Vangittua miestä on aiemmin epäilty helsinkiläisen Saara Arvan taposta.

HELSINGIN käräjäoikeudessa on perjantaina vangittu 51-vuotias mies todennäköisin syin taposta epäiltynä.

Vangitsemistietojen mukaan epäillyn rikoksen tekoaika on 4. elokuuta–7. lokakuuta kuluvana vuonna. Siitä voi päätellä, ettei poliisille välttämättä ole vielä selvää, koska epäilty rikos on tarkalleen ottaen tapahtunut.

– Kai siitä niin voi tulkita, tutkinnanjohtaja Tommi Lehtonen Helsingin poliisista sanoo.

Tiedot uhrin iästä ja sukupuolesta ja mahdollisesta ruumiin kateissaolosta tutkinnanjohtaja pitää toistaiseksi itsellään. Hän ei myöskään kommentoi, miksi vangitsemistiedoissa ei ole ilmoitettu epäiltyä tekopaikkaa.

Hänen mukaansa epäillyn rikoksen tekoaika tulee tarkentumaan lähitulevaisuudessa ja tapon rikosnimike voi vielä muuttua murhaksi.

VANGITULLA miehellä on aiempaa rikoshistoriaa, kuten pahoinpitelyitä ja vahingontekoja. Tällä hetkellä hänen nimillään on käräjäoikeudessa vireillä kaksi raiskausta, joista ei ole vielä annettu tuomioita.

Mies liittyy myös Pohjois-Savon Vesannolla vuonna 2019 kadonneen 35-vuotiaan helsinkiläisnaisen tapaukseen.

Saara Arva oli samaisen miehen kanssa jonkinlaisella kesäreissulla Pohjois-Savossa, kun hän katosi jälkiä jättämättä.

Viimeisin havainto Arvasta tehtiin 31. elokuuta Neiturin kanavalla Vesannolla.

Kaksikko matkaili Pohjois-Savon alueella syrjäisissäkin kolkissa ja majoittui autossa. He olivat liikkeellä mustalla Audilla, josta poliisi pyysi havaintoja katoamisen jälkeen.

Laajoista maastoetsinnöistä ja vihjeistä huolimatta Arvaa ei ole tähän päivään mennessä löydetty. Poliisi on aiemmin kertonut, että silminnäkijävihjeiden mukaan Arvan kasvoissa oli ennen katoamista viitteitä pahoinpitelyruhjeista.

Helsingissä tutkittavana olevan tapon tutkinnanjohtaja Lehtonen ei toistaiseksi kommentoi, liittyykö tuore vangitseminen jollakin tavalla Saara Arvaan.

Poliisin mukaan uhrista ei voida antaa lisätietoja esitutkintaa vaarantamatta.

MUUTAMA kuukausi Saara Arvan katoamisen jälkeen mies vangittiin naisen taposta epäiltynä. Poliisi on aiemmin kertonut, että mies kiisti syyllistyneensä rikokseen. Hän väitti Arvan suuttuneen ja vain poistuneen leiriytymispaikalta. Sen seurauksena mies itse päätti ajaa takaisin kotiinsa Helsinkiin. Naisen kohtalo jäi epäselväksi.

Mies oli tutkintavankina pitkään, aina vuoden 2019 joulukuusta vuoden 2020 toukokuulle, kunnes vangitsemiseen ei enää ollut edellytyksiä.

Saara Arvan tapauksen tutkinta on tiettävästi yhä kesken Itä-Suomen poliisissa. IS ei tavoittanut tutkinnanjohtajaa perjantaina.
monoliitti
Posts: 1313
Joined: Tue May 30, 2017 5:04 pm

Re: Saara Arva Vesanto/ - HKI matka ? 8/9 vaihde - 19

Post by monoliitti »

https://www.is.fi/kotimaa/art-200000925 ... ontent=pro
Ilmeisesti on Saaran taposta epäillyn miehen liikkumisia seurattu , ja yhdistetty salon seutuun , tai Katjan tutut muistaneet nähneensä Katjan seurassa tai alueella houkutellut tyttöjä autoonsa.
User avatar
-Uta-
Posts: 5588
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Saara Arva Vesanto/ - HKI matka ? 8/9 vaihde - 19

Post by -Uta- »

Uusia havaintoja Saara Arvan katoamisesta
Helsinkiläinen Saara Arva katosi syksyllä 2019.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/04fb ... 436d8d771f
Jatta Lapinkangas
Tänään klo 12:23


Itä-Suomen poliisi on saanut uutta tietoa Saara Arvan katoamiseen liittyen.

Uusia tietoja saatiin sen jälkeen, kun Helsingin poliisi julkaisi tiedotteen siitä, että 51-vuotiasta Mika Moringia epäillään henkirikoksesta. Epäily liittyy syksyllä 2022 kadonneeseen Katja Miinalaiseen. Tiedotteessa kerrottiin, että lisäksi Itä-Suomen poliisi epäilee Moringin liittyvän myös syksyllä 2019 kadonneen Arvan tapaukseen.

Nyt Itä-Suomen poliisi on saanut uusia tietoja paikoista ja ajankohdista, jolloin Arva on nähty.

Viimeisin havainto Saara Arvasta on Konnevedeltä Neiturin kanavalla 31. elokuuta 2019 kello 19–20. Lisäksi mustasta Audista ja Moringin tuntomerkkeihin sopivasta miehestä on tehty havainto 31. elokuuta 2019 kello 21 aikaan Tervossa Koskentiellä rannan lähellä olevalla levähdyspaikalla. Tiedossa ei ole, onko Arva ollut tuolloin hänen seurassaan.

Poliisin tietojen mukaan Moring on käynyt seuraavana päivänä, eli 1. syyskuuta 2019 kello 13 aikaan Motonetissä Kuopiossa, josta palannut Vesannon suuntaan.

Poliisi epäilee, että ainakin toinen henkilöistä on liikkunut Vesannon keskustan alueella 1. syyskuuta 2019 kello 18 aikaan. Arvan pankkikorttia on käytetty hieman kello 18 jälkeen Vesannon keskustassa sijaitsevalla automaatilla ja sen jälkeen läheisellä ABC-kylmäasemalla.

Poliisi kiittää saamistaan vihjeistä ja pyytää edelleen havaintoja ja tietoja sekä Saara Arvan että Mika Moringin liikkeistä, sekä heillä käytössä olleesta autosta 31.8.–1.9.2019. Poliisia kiinnostaa erityisesti mahdolliset havainnot Mika Moringista, Saara Arvasta ja heillä käytössä olleesta mustasta Audista 31.8.2019 illalla kello 20 jälkeen ja 1.9.2019.

Havainnot ja vihjeet voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisilaitoksen vihjesähköpostiin [email protected] tai vihjenumeroon 0295 415 232.
User avatar
-Uta-
Posts: 5588
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Saara Arva Vesanto/ - HKI matka ? 8/9 vaihde - 19

Post by -Uta- »

Poliisi jatkaa kadonneen Saara Arvan henkirikostutkintaa ja pyytää edelleen vihjeitä
https://poliisi.fi/-/poliisi-jatkaa-kad ... n-vihjeita
Julkaisuajankohta 16.12.2022 11.22
UUTINEN


Helsingin poliisi julkaisi 9.12.2022 tiedotteen, jossa poliisi kertoi epäilevänsä 51-vuotiasta Mika Moringia henkirikoksesta. Tiedotteessa kerrottiin, että Itä-Suomen poliisi epäilee Moringin liittyvän myös syksyllä 2019 kadonneen Saara Arvan tapaukseen.

Tiedotteen julkaisun jälkeen Itä-Suomen poliisi on saanut uusia tietoja paikoista ja ajankohdista, jolloin Arva on nähty. Poliisi kiittää saamistaan vihjeistä ja pyytää edelleen havaintoja ja tietoja sekä Saara Arvan että Mika Moringin liikkeistä, sekä heillä käytössä olleesta autosta 31.8.-1.9.2019.

Viimeisin havainto Saara Arvasta on Neiturin kanavalla 31.8.2019 kello 19-20.

Lisäksi mustasta Audista ja Moringin tuntomerkkeihin sopivasta miehestä on tehty havainto 31.8.2019 kello 21 aikaan Tervossa Koskentiellä rannan lähellä olevalla levähdyspaikalla. Tiedossa ei ole, onko Arva ollut tuolloin hänen seurassaan. Arva on syntynyt vuonna 1984, 165 cm pitkä ja ruumiinrakenteeltaan hoikka.

Poliisin tietojen mukaan Moring on käynyt 1.9.2019 kello 13 aikaan Motonetissä Kuopiossa, josta palannut Vesannon suuntaan. Poliisia kiinnostaa erityisesti mahdolliset havainnot Mika Moringista, Saara Arvasta ja heillä käytössä olleesta mustasta Audista 31.8.2019 illalla kello 20 jälkeen ja 1.9.2019.

Poliisi epäilee, että ainakin toinen henkilöistä on liikkunut Vesannon keskustan alueella 1.9.2019 kello 18 aikaan. Arvan pankkikorttia on käytetty hieman kello 18 jälkeen Vesannon keskustassa sijaitsevalla automaatilla ja sen jälkeen läheisellä ABC-kylmäasemalla.

Ilmoita kaikki havainnot ja vihjeet Itä-Suomen poliisilaitoksen vihjesähköpostiin [email protected] tai vihjenumeroon 0295 415 232.
User avatar
-Uta-
Posts: 5588
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Saara Arva Vesanto/ - HKI matka ? 8/9 vaihde - 19

Post by -Uta- »

Tuomas, 31, vuokrasi saarimökkinsä Mika Moringille ja Saara Arvalle – naisen outo käytös pisti silmään
”Katsoin, että mies on sellainen perus etelänvetelä, joka on tullut tänne lomailemaan”, vuokraisäntä muistelee kohtaamista.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009268672.html
Sanni Mattila
6:00


ELOKUUSSA 2019 tervolaisen Tuomaksen, 31, puhelimeen kilahti tekstiviesti. Mikaksi ja Saaraksi esittäytyvä pariskunta kyseli tietoja hänen vuokraamastaan mökistä. Neuvottelujen jälkeen vuokraisäntä tapasi tummalla Audilla liikkeellä olleen kaksikon paikallisen marketin pihalla.

Mikaksi esittäytynyt mies vuokrasi saarimökin viikoksi ja maksoi käteisellä.

– Katsoin, että mies oli sellainen perus etelänvetelä, joka on tullut tännepäin lomailemaan. Hänellä oli valkoinen hihaton paita päällä. Mies vaikutti bodarityyppiseltä ja halusi, että hauikset näkyvät, Tuomas kuvailee kolmen vuoden takaista kohtaamista. – Vähän sellaiselta lesoilijalta hän vaikutti. Ikään kuin yritti olla kovempi jätkä kuin on. Hän käyttäytyi kuitenkin asiallisesti.

Tuomas ei vielä tuolloin tiennyt, että mökkivuokralainen oli tuomittu sarjarikollinen ja naisten piinaaja, jota tultaisiin epäilemään kahden naisen taposta.

Image
Tällaisella viestillä Mika Moring lähestyi Tuomasta. Mies puhui viestissään ”pariskunnasta”.

TUOMAS johdatti kaksikon Rasvanki-järven rantaan, josta on vielä pieni soutumatka saarimökille. Mies oli ottanut ennalta tarkasti selvää mökin olosuhteista. Hän halusi tietää, onko lähistöllä naapureita ja näkyykö muista mökeistä vuokramökille. – Ajattelin, että he haluavat omaan rauhaan. Mies kertoi, että he olivat olleet Tervon lisäksi Vesannolla, Konnevedellä ja Keiteleellä.

Erityisesti Tuomaksen mieleen jäi Saaraksi esittäytyneen naisen varautunut käytös. Tummahiuksinen nainen oli pukeutunut mustaan huppariin ja piti silmillään aurinkolaseja.

– Nainen oli hyvin arka ja hiljaisen oloinen. Hän tuntui tavallaan peittelevän itseään. En nähnyt hänen kasvojaan tarkemmin. Nainen vaikutti miettivän tarkasti, mitä sanoo, Tuomas kuvailee.

– Mies tuntui vahtivan hänen sanomisiaan ja oli itse enemmän äänessä. Niitä näitä me juttelimme. Päällepäin en pystynyt arvioimaan, millainen heidän suhteensa on.

Image
Tuomaksen mukaan vuokralaiskaksikko halusi saarimökille käyttöönsä myös moottoriveneen ja lähtikin bensaostoksille.

KUN tilukset oli tarkistettu, Tuomas lähti kotiinsa ja kaksikko jäi asettumaan aloilleen.

Viikon kuluttua 18. elokuuta sunnuntai-iltana mies lähestyi Tuomasta ja kysyi, voisivatko he vuokrata mökin vielä muutamaksi lisäpäiväksi.

– He sanoivat lähtevänsä mökiltä kohti Helsinkiä. Kun kävin tarkistamassa paikat seuraavalla viikolla, mökki oli jätetty siistiin kuntoon ja rahat olivat pöydällä.

Kesä tuli ja meni. Saarimökin vuokralaiset vaihtuivat. Loppuvuodesta 2019 poliisi tiedotti helsinkiläisen 1984 syntyneen Saara Arvan katoamisesta. Myöhemmin virkavalta kertoi epäilevänsä, että nainen on joutunut henkirikoksen uhriksi.

Poliisi pyysi havaintoja myös tummasta Audista, jolla kaksikko liikkui Pohjois-Savon reissullaan.

– Auto jäi mieleeni. Kun sitä ryhdyttiin etsimään, ilmoitin poliisille havainnostani, Tuomas sanoo.

Poliisin mukaan viimeinen luotettavana pidetty havainto Saara Arvasta tehtiin Vesannolla 31. elokuuta 2019, eli reilu viikko Tervossa mökkeilyn jälkeen.

MIKA MORING oli taposta epäiltynä tutkintavankeudessa joulukuusta 2019 toukokuuhun 2020 saakka. Poliisi ei kuitenkaan tuolloin saanut kasaan näyttöä henkirikoksesta. Moring oli päästettävä vapaaksi, kun vangitsemisen edellytyksiä ei enää ollut.

Kului kolme vuotta. Saara Arvan kohtalo jäi mysteeriksi.

Tänä syksynä poliisi tiedotti helsinkiläisen Katja Miinalaisen katoamisesta. Perjantaina 2. joulukuuta Mika Moring vangittiin myös Miinalaisen taposta epäiltynä. Tuomas tarkasteli poliisin julkaisemaa kuvaa Mika Moringista. Hänen mukaansa mies näytti kolme vuotta sitten jollakin tapaa hyvävointisemmalta.
– Poliisin kuvassa hän näyttää huomattavasti vanhemmalta.

Kadonneiden naisten epäillyt henkirikokset ovat yhä tutkinnassa.

Itä-Suomen poliisi pyytää Mika Moringin ja Saara Arvan liikkeistä edelleen havaintoja. Vihjeitä kaivataan etenkin Arvan katoamisviikonlopulta 31. elokuuta 2019 Vesannon alueelta.

Havainnoista voi kertoa Itä-Suomen poliisille vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai sähköpostitse [email protected].
sorun
Posts: 44
Joined: Sat May 07, 2022 12:26 pm

Re: Saara Arva Vesanto/ - HKI matka ? 8/9 vaihde - 19

Post by sorun »

Askarruttaa kyllä, onko ajoituksella merkitystä tässä ja Katjan tapauksessa.
Vaikka ei siltä tunnukaan että tästä olisi kyse
mutta ei voi sulkea poiskaan, että nämä henkilöt olisivat saaneet tietää jotakin liikaa.
sorun
Posts: 44
Joined: Sat May 07, 2022 12:26 pm

Re: Saara Arva Vesanto/ - HKI matka ? 8/9 vaihde - 19

Post by sorun »

Tosiaan mietityttää nyt tuo veneulottuvuus. Onhan voitu myös jättää kännyt autoon/mökille ja lähteä vesille/siirtyä toiselle maa-alueelle.
Venettä on voitu myös ”lainata”/vuokrata jostakin muualtakin.
Post Reply