Kirkkonummi - Poliisi tutkii neljän ihmisen kuolemaa

Rikos- ja aiheeseen sopivat uutisoinnit.
Forum rules
Merkittävän tuntuisille uutisille on suotavaa luoda oma ketju.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Kirkkonummi - Poliisi tutkii neljän ihmisen kuolemaa

Post by -Uta- »

Poliisi tutkii neljän ihmisen kuolemaa Kirkkonummella
https://poliisi.fi/-/poliisi-tutkii-nel ... konummella
Julkaisuajankohta 20.12.2022 9.50
UUTINEN


Kirkkonummen Veikkolasta löytyi maanantaina 19.12. neljä henkilöä menehtyneenä.
Poliisi tutkii tapahtunutta.

Poliisi sai 19.12. aamupäivällä tiedon, että Kirkkonummella sijaitsevasta omakotitalosta on löytynyt kaksi henkilöä menehtyneenä. Poliisitehtävän yhteydessä omakotitalosta löytyi myös kaksi muuta menehtynyttä. Kaikki menehtyneet olivat täysi-ikäisiä.

Poliisi joutui sulkemaan maanantaina iltapäivällä liikenteen läheisellä kujalla tehtävän turvaamiseksi. Sulkemisella oli vain vähäisiä vaikutuksia liikenteeseen, ja poliisi ohjeisti alueella liikkuneita asukkaita.

Tapauksen tutkinta on vasta alussa, ja poliisin tekninen tutkinta tapahtumapaikalla on kesken. Poliisi tutkii tapahtunutta kuolemansyynselvittämisenä. Kuolemansyynselvittäminen on salassa pidettävää tietoa. Asiasta ei tiedoteta tässä vaiheessa enempää.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kirkkonummi - Poliisi tutkii neljän ihmisen kuolemaa

Post by -Uta- »

IS Kirkko­nummella: Vanhan miehen talosta löytyi neljä ruumista
Kiinteistötietojen perusteella talossa asuu ja sen omistaa 83-vuotias mies. Talon pihalla ei tiistaina näkynyt liikettä. Eilispäivän tapahtumista kieli ainoastaan poliisin eristysnauha.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009279140.html
Sanni Mattila, Kia Kilpeläinen, Akseli Vanhala
11:50


Image
Vanhuksen omistamasta talosta löytyi maanantaina aamupäivällä neljä aikuista kuolleena. KUVA: LASSI RINNE

KIRKKONUMMEN Veikkolassa sijaitsevasta omakotitalosta löytyi maanantaina aamupäivällä neljä aikuista ihmistä kuolleena. Poliisi selvittää kuolonuhrien kuolemansyitä, eikä ainakaan toistaiseksi ole tiedottanut tutkivansa rikosta.

Omakotitalo sijaitsee rauhallisella asuinalueella ylämäkeen nousevan kujan laella. Tienpätkällä on kuusi omakotitaloa.

Tiistaiaamuna valkotiilisen talon edustaa rajasi poliisin eristysnauha. Pihalla ei näkynyt liikettä ja ikkunat olivat pimeinä.

PIHAN lumityöt oli siististi hoidettu ja kuistilla paloi valo. Kiinteistötietojen perusteella talossa asuu ja sen omistaa 83-vuotias mies. IS:n tietojen mukaan talossa asui myös hänen puolisonsa.

Paikalla on maanantaina aamupäivällä ollut IS:n saamien tietojen mukaan lääkintähelikopteri, ambulanssi, paloauto, poliiseja ja valkopukuisia tutkijoita, jotka kantoivat jotakin ulos talosta.

Lähistöllä asuvan silminnäkijän mukaan operaatio kesti maanantaina noin iltakahdeksaan saakka.

– Alue on hyvin hyvin rauhallista. Talo oli alkuun kokonaan pimeänä ja poliisit menivät siellä taskulamppujen kanssa. Myöhemmin illasta siellä oli jo valot ja tutkijat sisällä talossa, silminnäkijä kertoo.

PELASTUSLAITOKSELLA oli maanantaina aamupäivällä Kirkkonummelle sijoittuva hälytystehtävä, joka koski vaarallisen aineen onnettomuutta.

Hälytys oli tullut kello 11.17.

Pelastuslaitos ei kommentoi, mistä on ollut kyse tai sitä, liittyykö asia kuolemantapauksiin. IS:n tietojen mukaan pelastuslaitoksen tehtävä liittyy kyseisen omakotitalon tapahtumiin.

Poliisi oli ensin saanut ilmoituksen, jonka mukaan omakotitalosta oli löytynyt kahden ihmisen ruumiit. Kun virkavalta meni paikalle, talosta löytyi myös kaksi muuta menehtynyttä ihmistä.

Poliisin mukaan kaikki neljä vainajaa olivat aikuisia. Tapauksen tutkinnanjohtaja ei tiistaina aamupäivällä antanut minkäänlaisia lisätietoja tapauksesta. Hän vetosi tutkinnan olevan täysin alkuvaiheessa.

Image
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kirkkonummi - Poliisi tutkii neljän ihmisen kuolemaa

Post by -Uta- »

Poliisi on jatkanut teknistä tutkintaa Veikkolassa - menehtyneiden kuolemansyy ei ole vielä tiedossa
https://poliisi.fi/-/poliisi-on-jatkanu ... a-tiedossa
Julkaisuajankohta 22.12.2022 15.10
UUTINEN


Länsi-Uudenmaan poliisi on jatkanut teknistä tutkintaa Kirkkonummen Veikkolassa sijaitsevassa omakotitalossa, josta löytyi neljä menehtynyttä henkilöä maanantaina 19.12.

Kahden iäkkäämmän ja kahden noin 30-vuotiaan henkilön kuolemansyy ei ole vielä selvillä. Poliisi odottaa vielä tietoa esimerkiksi oikeuslääketieteellisistä tutkimuksista.

Poliisi jatkaa tapahtuneen tutkintaa kuolemansyyn selvittämisenä, ja tekninen tutkinta tapahtumapaikalla jatkuu edelleen. Poliisin taktiset tutkijat eivät vielä ole käyneet talossa, ja he pääsevät taloon sisälle vasta, kun tekninen tutkinta on saatettu loppuun. Poliisi kokoaa tietoa pala palalta. Tässä vaiheessa ei ole ilmennyt syytä epäillä rikosta. Poliisin on kuitenkin tutkinnan alkuvaiheessa turvattava tutkittavan asian vakavuuden ja laadun edellyttämällä tavalla se seikka, että asiassa tutkinnan edetessä ilmenisikin myöhemmin jotakin yllättävää.

− Emme ota kantaa tapahtumien mahdolliseen kulkuun ennen kuin oikeuslääkärin tekemä kuolemansyyn selvittäminen sekä poliisin oma tekninen ja taktinen tutkinta ovat valmiit, kertoo rikoskomisario Nina Kangas.

Neljän henkilön menehtyminen on ymmärrettävästi järkyttävä asia menehtyneiden omaisille ja tapahtunutta muutoin läheltä seuraaville.

− Vaikka poliisi ei avaa tapahtumien kulkua tässä vaiheessa yksityiskohtaisemmin, haluamme kuitenkin todeta, että tapahtumapaikan läheisyydessä on poliisin näkökulmasta katsottuna turvallista elää ja liikkua, Kangas sanoo.

Tapahtumapaikalla on käynyt myös Onnettomuustutkintakeskus Otkes.
Tavanomaisen käytännön mukaan poliisi ottaa tutkinnan alussa yhteyttä Otkesiin tilanteissa, joissa se arvioi, että Otkesin asiantuntijoiden on tärkeää yhteistyössä poliisin kanssa tutkia, onko kyseessä onnettomuus. Jos näin on, Otkesin vastuulla on selvittää sekä tiedottaa, millaisia toimenpiteitä eri toimijoilta tulevaisuudessa mahdollisesti edellytetään, jotta vastaava ei voi toistua.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kirkkonummi - Poliisi tutkii neljän ihmisen kuolemaa

Post by -Uta- »

Neljä aikuista kuoli pakokaasuun ja häkään Kirkkonummen Veikkolassa, kertoo selvitys
- asensivat auton kaiuttimia moottori käynnissä
Onnettomuustutkintakeskuksen raportissa todetaan, että käynnissä olevan auton pakokaasua pääsi omakotitalon asuinkerrokseen.
https://yle.fi/a/74-20011595
ROSA LEHTOKARI
5.1. 10:19 • Päivitetty 5.1. 11:06


Onnettomuustutkintakeskuksen(siirryt toiseen palveluun) mukaan pakokaasu ja häkä aiheuttivat neljän aikuisen kuoleman Kirkkonummen Veikkolassa.

Menehtyneisiin kuuluu iäkäs pariskunta, heidän nuorempi sukulaisensa sekä tämän ystävä. Vainajat löytyivät, kun paikalle tuli maanantaina 19. joulukuuta pariskunnan läheinen, joka löysi pariskunnan makuuhuoneestaan. Pian sen jälkeen löytyi autotallista nuorempi kaksikko.

Otkesin mukaan iäkäs pariskunta oli päivävaatteissa, mistä voidaan päätellä kuolemien tapahtuneen ennen sunnuntain ja maanantain välistä yötä.

Raportissa kerrotaan, että omakotitalossa olleet henkilöt olivat menneet autotalliin todennäköisesti sunnuntaina 18. joulukuuta. Heillä oli tekeillä auton kaiuttimien asennus.

Jälkikäteen on voitu päätellä, että kaksikko piti autoa käynnissä tallissa mahdollisesti musiikkilaitteiden sähköntarpeen vuoksi.

Otkesin mukaan tieto saatiin selville siten, että Otkesin ja poliisin tutkijat laittoivat kokeeksi savupatruunoita autotalliin. Niiden avulla voitiin todeta, että merkkisavua pääsi asuinkerrokseen.

19. joulukuuta paikalle mennyt poliisipartio totesi autotallissa pakokaasun hajua. Auton akku oli tyhjä.

Kuolemansyytilastojen mukaan polttomoottorien häkäpäästöihin on viimeisten kolmen vuoden aikana tapaturmaisesti kuollut vuosittain 1–2 ihmistä, raportissa kerrotaan.

Poliisi vahvistaa: kyseessä tapaturma
Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan Kirkkonummen Veikkolassa sijaitsevasta omakotitalosta kuolleena löytyneet henkilöt ovat todennäköisesti menehtyneet tapaturman vuoksi.

− Alustavasti saamamme tiedot tukevat jo aiemmin kertomiamme päätelmiä siitä, että kyseessä on ollut tapaturma, tutkintaa johtava rikoskomisario Nina Kangas sanoo.

Poliisi ei epäile tapauksessa rikosta, vaikka senkin mahdollisuus tullaan edelleen varmistamaan käynnissä olevalla taktisella tutkinnalla.

Poliisin mukaan tapauksen tekninen tutkinta alkaa olla jo loppusuoralla. Teknisessä tutkinnassa poliisi muun muassa teki rekonstruktion siitä, miten tilanne omakotitalossa on todennäköisesti edennyt.

Poliisi on saanut ensimmäiset alustavat tutkimustulokset oikeuslääkäriltä ja odottaa lopullisia tutkimustuloksia.

Tapauksen tutkintaa jatketaan kuolemansyyn selvittämisenä.

Juttua päivitetty 5.1. kello 10.47: Lisätty Otkesin raportista selvinneet tiedot.
Post Reply