Pori - Epäilty murha Pormestarinluodon kaup.osassa 01.01.2023

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Pori - Epäilty murha Pormestarinluodon kaup.osassa 01.01.2023

Post by -Uta- »

Poliisi tutkii epäiltyä henkirikosta Porissa
https://poliisi.fi/-/poliisi-tutkii-epa ... ta-porissa
Julkaisuajankohta 1.1.2023 22.44
UUTINEN


Poliisi sai sunnuntaina iltapäivällä ilmoituksen yksityisasunnosta löytyneestä kuolleesta henkilöstä Porin Pormestarinluodon kaupunginosassa. Poliisi epäilee, että henkilö on kuollut henkirikoksen seurauksena.
Täysi-ikäinen uhri oli löydettäessä yksin asunnossa.

Poliisilla on käsitys epäillystä tekijästä ja hänen paikantamisensa aloitettiin välittömästi. Epäiltyä tekijää ei toistaiseksi ole tavoitettu. Poliisi on suorittanut tapaukseen liittyviä etsintöjä Porin Linnansillan läheisyydessä.

Poliisi on aloittanut tapauksen tutkinnan rikosnimikkeellä murha. Rikosnimikkeet voivat tarkentua tutkinnan edetessä.

Tapauksen esitutkinta on hyvin alkutekijöissään, eikä esimerkiksi rikoksen tekotavasta tai muista yksityiskohdista voida toistaiseksi kertoa enempää.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa. Epäillystä henkirikoksesta tiedotetaan tarpeen mukaan lisää tutkinnan edetessä.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Pori - Epäilty murha Pormestarinluodon kaup.osassa 01.01.2023

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009303069.html
IS selvitti: Porissa pakeneva murhaepäilty on pizzeria­yrittäjänä toiminut bussikuski

49-vuotias mies myi taannoin ravintolatoimintansa ja palasi työhön bussikuskiksi. Poliisin mukaan henkirikoksen uhri on hänen vaimonsa.

IS:n tietojen mukaan poliisi epäilee Porin Pormestarinluodossa tapahtuneesta henkirikoksesta 49-vuotiasta ulkomaalaistaustaista miestä. Hän on työskennellyt kaupungissa pizzeriayrittäjänä ja bussikuskina.
IS:n tietojen mukaan mies on noin parin vuoden ajan toiminut pizzeriayrittäjänä, mutta myynyt ravintolatoimintansa noin kolme kuukautta sitten toiselle yrittäjälle.

Aiempina vuosina hän on työskennellyt linja-auton kuljettajana Porissa. IS:n tietojen mukaan hän palasi vanhaan työpaikkaansa yrityskauppojen jälkeen.
Maanantaina hän ei ilmaantunut työvuoroonsa. Paikallislehden mukaan hän on tunnettu työssään ”harvinaisen supliikkina".
Sosiaalisen median profiilissaan mies kertoo olevansa lähtöisin Pohjois-Afrikan Tunisiasta.

Satakunnan Kansan mukaan epäilty rikos on tapahtunut miehen asunnolla, jossa nähtiin sunnuntaina ambulanssi, useita poliisiautoja ja lopulta myös ruumisauto.
Kyseessä on kaksikerroksinen rivitaloasunto. IS:n tietojen mies on omistanut asunnon yksin vuodesta 2013 saakka.

Asunnon ovessa ei ainakaan maanantaina näkynyt minkäänlaisia poliisin eristysnauhoja – ainoastaan miehen sukunimestä kertova nimilaatta. Asunto sijaitsee alle neljän kilometrin päässä Porin keskustasta.
Yrittäjämiehellä ei ole merkittävää aiempaa rikoshistoriaa. Vuonna 2004 hänet on tuomittu käräjäoikeudessa pahoinpitelystä, jossa uhrina on ollut toinen mies. Vuonna 2014 epäilty on saanut tuomion liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
Kotipaikkakuntansa käräjäoikeudesta mieheltä löytyy kaksi parinkymmenen vuoden takaista velkomusjuttua ja kaksi avioeroa saman naisen kanssa.

Poliisi sai tiedon henkirikoksesta sunnuntaina iltapäivällä, kun asuntoon omilla avaimilla mennyt henkilö löysi asunnosta naisen ruumiin.
Sittemmin poliisi kertoi, että kyse on perheensisäisestä henkirikoksesta: miestä epäillään vaimonsa murhasta.
Virkavalta tiedotti tuoreeltaan, että sillä on käsitys epäillystä tekijästä, jota alettiinkin välittömästi etsiä. Poliisi tutkii henkirikosta murhana, koska teon epäillään olleen ennalta suunniteltu.
Maanantai-iltaan mennessä murhaepäilty oli edelleen vapaalla jalalla.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Pori - Epäilty murha Pormestarinluodon kaup.osassa 01.01.2023

Post by härkä »

https://www.satakunnankansa.fi/satakunt ... 021.html[b]
Poliisi aloitti murhasta epäillyn etsinnät Kokemäenjoella, täältä poliisin hallussa oleva BMW löytyi – Katso kuvat etsinnöistä[/b]

Poliisi pitää mahdollisena, että vaimonsa murhasta epäilty keski-ikäinen mies olisi hukuttautunut Kokemäenjokeen.
Tilaajille
Lounais-Suomen poliisilaitos on tänään tiistaina aamulla aloittanut Satakunnan pelastuslaitoksen Rajavartiolaitoksen kanssa murhasta epäillyn miehen etsinnät Kokemäenjoesta.

Poliisi pitää yhtenä mahdollisuutena, että vaimonsa murhasta epäilty keski-ikäinen mies olisi hukuttautunut jokeen veriteon jälkeen.
tilaajalle

Epäillyn Bemari näköjään löytynyt.

Kummasti kasautunut Poriin noita ei kantasuomalaisten tekemiä.
Lenkkeilijätytön surma, uskontoon liittyvä naisen surma ja nyt tämä.
Uhrin alkuperästähän ei ainakaan minulla ole vielä tietoa.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009303973.html
Poliisi kertoo pitävänsä yhtenä vaihtoehtona, että murhasta epäilty mies on surmateon jälkeen hukuttautunut Kokemäenjokeen.

Poliisi etsii epäiltyä tänään tiistaina Porin Linnansillan alueella yhteistyössä pelastuslaitoksen ja Rajavartiolaitoksen kanssa.

Lisäksi poliisi selvittää epäillyn liikkeitä uudenvuodenyönä.

Poliisi kaipaa yleisöltä silminnäkijähavaintoja harmaasta porrasperäisestä, BMW-merkkisestä henkilöautosta ja sen liikkeistä uudenvuodenyönä noin kello yhden ja aamukuuden välillä. Rikoskomisario Antti Alitalon mukaan henkirikoksen epäillään tapahtuneen tällä aikavälillä. Alitalon mukaan tieto henkirikoksesta tuli poliisille sunnuntaina 1.1. iltapäivällä, kun parille läheinen henkilö löysi uhrin kuolleena.

Poliisin mukaan havaintoja autosta kaivataan erityisesti Keski-Porin kirkon alueelta, kauppakeskus Puuvillan läheisyydestä sekä Isosannan alueelta. Alitalo kertoo IS:lle, että epäillyn auto löytyi kyseiseltä alueelta.

Henkilöautoon liittyvät havainnot ja tiedot voi toimittaa Lounais-Suomen poliisille sähköpostitse osoitteeseen [email protected], WhatsApp- tai tekstiviestillä numeroon 050 411 7655 tai soittamalla arkipäivinä (maanantaista perjantaihin) kello 8 ja 16 välisenä aikana Porin poliisiaseman päivystykseen numeroon 0295 449 290.

Ote linkistä.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Pori - Epäilty murha Pormestarinluodon kaup.osassa 01.01.2023

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009305647.html
Porissa murhasta epäillyn miehen ruumis löytyi

Poliisi kertoi löytäneensä ruumiin vesistöstä tiistaina.

Viranomaiset etsivät kadonnutta murhasta epäiltyä miestä Kokemäenjoen ylittävän Linnansillan alueella tiistaina. Kuva: Heikki Westergård
https://is.mediadelivery.fi/img/658/826 ... 5.jpg.webp

Porissa uudenvuodenyönä tapahtuneesta murhasta epäillyn miehen ruumis löytyi vesistöetsinnöissä, poliisi kertoo tiedotteessa. Ruumis löytyi Kokemäenjoesta poliisin, pelastuslaitoksen ja Rajavartiolaitoksen etsinnöissä Porin Linnansillan alueelta
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
itäviitta
Posts: 579
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Pori - Epäilty murha Pormestarinluodon kaup.osassa 01.01.2023

Post by itäviitta »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009318080.html
Poliisi uskoo: Bussikuskin epäiltyä surmatyötä edelsi riita – taustalla parisuhdeongelmat

Poliisin mukaan Porin henkirikoksen taustalla olivat parisuhteen ongelmat.
Poliisi uskoo, että Porissa uudenvuodenyönä tapahtunutta henkirikosta edelsi pariskunnan välinen riita, joka johtui parisuhteen ongelmista. Miehen epäillään surmanneen vaimonsa riidan päätteeksi.
Lounais-Suomen poliisi kertoo jatkavansa henkirikoksen tutkintaa rikosnimikkeellä tappo. Aiemmin tapausta tutkittiin murhana.

– Esitutkinnassa on selvinnyt, että tekoon ei alkuperäisestä epäilystä poiketen epäillä liittyvän vakaata harkintaa eikä raakuutta ja julmuutta. Poliisi ei ole myöskään löytänyt viitteitä siitä, että teko olisi ollut kokonaisuudessaan törkeä, jota murha rikosoikeudellisesti arvioiden edellyttää, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Antti Alitalo poliisin tiedotteessa.
Kyseessä on uudenvuodenyönä Porin Pormestarinluodossa sijainneessa yksityisasunnossa tapahtunut perheensisäinen väkivallanteko, jossa 49-vuotiaan miehen epäillään surmanneen 38-vuotiaan vaimonsa.

Poliisi sai tiedon henkirikoksesta uudenvuodenpäivänä, kun asuntoon omilla avaimilla mennyt läheinen löysi naisen kuolleena asunnosta.
Rikoksesta epäilty mies hukuttautui surmateon jälkeen Kokemäenjokeen, josta hänet löydettiin menehtyneenä tiistaina 3. tammikuuta.
Poliisin mukaan henkirikoksen taustalla on todennäköisesti ollut puolisoiden välinne riitatilanne, joka johtui parisuhteen ongelmista.

IS:n tietojen mukaan henkirikoksesta ulkomaalaistaustainen mies oli noin parin vuoden ajan toiminut pizzeriayrittäjänä, mutta myynyt ravintolatoimintansa noin kolme kuukautta sitten toiselle yrittäjälle.
Aiempina vuosina hän on työskennellyt linja-auton kuljettajana Porissa. IS:n tietojen mukaan hän palasi vanhaan työpaikkaansa yrityskauppojen jälkeen. Pariskunta oli asunut miehen omistamassa asunnossa noin kaksi vuotta. Ennen henkirikosta asunto oli myynnissä, mutta kauppoja ei syntynyt.

Lounais-Suomen poliisi jatkaa rikosasian esitutkintaa, mutta esitutkinnan valmistuttua asia ei tule etenemään syyttäjälle syyteharkintaan. Koska epäilty on kuollut, asiassa ei voida nostaa syytettä ketään vastaan.
Poliisi kiittää yleisöä lukuisista saamistaan vinkeistä ja vihjeistä sekä Rajavartiolaitosta ja Satakunnan pelastuslaitosta etsintöihin liittyvästä yhteistyöstä.
Kierrä minut rannan puolelta
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Pori - Epäilty murha Pormestarinluodon kaup.osassa 01.01.2023

Post by -Uta- »

Porin uudenvuodenyön henkirikoksen esitutkinta päätökseen
https://poliisi.fi/-/porin-uudenvuodeny ... paatokseen
Julkaisuajankohta 16.6.2023 9.59
UUTINEN


Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi Porin Pormestarinluodossa uudenvuodenyönä tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnan. Asia ei etene syyteharkintaan, koska surmatyön tekijä on kuollut.

Epäilty henkirikos tapahtui uudenvuodenyönä Porin Pormestarinluodossa sijaitsevassa yksityisasunnossa. Asunnosta löydettiin kuolleena 38-vuotias nainen, jonka epäiltiin joutuneen perheensisäisen väkivallanteon uhriksi.

Nainen oli tukehdutettu kuoliaaksi käsin kuristamalla. Teosta epäiltiin samassa osoitteessa asuvaa, uhrin 49-vuotiasta aviomiestä.

Surmateon jälkeen mies jätti asuntoon käsinkirjoitetun viestin, jossa hän kertoi tappaneensa vaimonsa ja aikovansa hukuttautua hyppäämällä alas Porin Linnansillalta.

Auto löytyi Linnansillalta
Mies ajoi autollaan Porin Isosannan alueen suuntaan ja ajeli ympäriinsä ainakin puolentoista tunnin ajan. Tuolta ajalta miehestä on useita näköhavaintoja, joita poliisi keräsi esitutkinnan tueksi.

Auto löytyi yöllä puoli neljän, neljän välillä Linnansillalta, mutta kuljettajaa ei tavoitettu yrityksistä huolimatta. Poliisi suoritti auton löytöpaikalla teknistä tutkintaa, ja samalla aloitettiin vesistöetsinnät Kokemäenjoessa.

Myös muut mahdolliset tutkintalinjat pidettiin auki.

– Esitutkinnassa ei esimerkiksi suljettu pois sitä vaihtoehtoa, että epäilty olisi erehdyttänyt tai yrittänyt harhauttaa viranomaisia, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Antti Alitalo.

Seuraavina päivinä poliisi jatkoi vesistöetsintöjä yhteistyössä Satakunnan pelastuslaitoksen ja Rajavartiolaitoksen kanssa. 3. tammikuuta miehen ruumis löytyi sukellusrobotin avulla Kokemäenjoen pohjasta lähellä Linnansiltaa.

Surmateon motiivina parisuhdeongelmat
Poliisi kuulusteli esitutkinnan aikana laajasti uhrin ja tekijän lähipiiriä. Henkirikoksen motiiviksi selvisi parisuhteen sisäiset ongelmat.

Mittavien esitutkintatoimenpiteiden, teknisen ja taktisen tutkinnan sekä poliisin tiedonhankinnan tuloksena voitiin poissulkea epäily ulkopuolisesta tekijästä tai siitä, että asunnossa olisi surmahetkellä ollut muita henkilöitä.

– Samalla vahvistui se, että rikos oli tapahtunut asunnossa, josta ruumis löytyi, Alitalo sanoo.

Asia ei etene syyteharkintaan
Poliisi tutki tapausta alkuvaiheessa murhana, mutta esitutkinnan edetessä surmatyöhön ei katsottu liittyvän vakaata harkintaa, raakuutta eikä julmuutta.

Rikosoikeudellisen arvioinnin jälkeen poliisi jatkoi tapauksen tutkintaa rikosnimikkeellä tappo.

Vaikka esitutkinnassa saatiin selvitettyä tapahtumien kulku sekä teon ja tapahtumien yksityiskohdat, asia ei kuitenkaan etene syyteharkintaan, koska rikoksen tekijä on kuollut.

Kyseiseen väkivallantekoon liittyy laajasti yksityiselämään kuuluvia arkaluonteisia tietoja muun muassa avioparin välisestä suhteesta sekä rikoksen uhrista ja hänen kohtaamastaan kärsimyksestä. Koska tiedot voisivat loukata rikoksen uhria ja hänen muistoaan, esitutkinta-aineisto on määrätty kokonaan salassapidettäväksi.
Post Reply