Tulilahti (Heinävesi) v. 1959

Kansakuntaa järisyttäneet ja avoimeksi jääneet rikostapaukset
Post Reply
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Tulilahti (Heinävesi) v. 1959

Post by Queen »

Juu, kiitos. En hoksannutkaan tuota. Luin vain palstan tekstit.
Hukkanen
Posts: 152
Joined: Sat Dec 03, 2011 4:59 pm

Re: Tulilahti (Heinävesi) v. 1959

Post by Hukkanen »

monoliitti wrote: Mon Jan 30, 2023 9:02 pm Teemu Keskisarja
Tulilahti
Tutkimuksia Naismurhista
Supla äänikirja kuunneltavissa 23.2 (lisäys)
Alustavasti: Tutkimusten esittelyä Areenassa 20.2.2023
Hukkanen
Posts: 152
Joined: Sat Dec 03, 2011 4:59 pm

Re: Tulilahti (Heinävesi) v. 1959

Post by Hukkanen »

Teemu Keskisarjan haastattelu:
https://areena.yle.fi/podcastit/1-61321238
Lyhyesti myös työryhmästä, Naismurhat-kirjasta ja videodokumentista.

Edit:
Teemu Keskisarja ja kuolleet ihmiset
Neljä osaa, yht 90min.
https://areena.yle.fi/1-64726116
User avatar
will
Posts: 2814
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Tulilahti (Heinävesi) v. 1959

Post by will »

^Kiitos, katsoin.
Kommentoin yhdessä julkaistavan kirjan kanssa.
User avatar
skoune
Posts: 1145
Joined: Sun Jul 08, 2012 9:34 am

Re: Tulilahti (Heinävesi) v. 1959

Post by skoune »

will wrote: Mon Feb 20, 2023 11:54 am ^Kiitos, katsoin.
Kommentoin yhdessä julkaistavan kirjan kanssa.
Katsoin kaikki osat, ja suoraan sanoen tulin vihaiseksi. Varsinaista sekoilua mielestäni. siinä haettiin tietoa monen korvan kautta vuosikymmenten takaa. Ei hyvä. - Tietenkn painetussa kirjassa voi olla putsatumpi sisältö. Tämä videosarja on tietysti tehty mainostamaan ko kirjaa. Ehkä toivotaan, että kirja myisi paremmin, kun heitetään aivan uusi tekijä kehiin Kyllikinkin murhaan...

Eikö niistä Runarin "rötöksistä" ole täälläkin ennen kirjoitettu? Ainakin minun ymmärtääkseni ne "rötökset" oli jonkin verran liioiteltuja. Syytetty oli Runaria monesta jutusta, mutta sitten ei voitu todistaa, kun olikn vääriä syytöksiä, (tiedän että ainakin nikki p........o on eri mieltä).

Keskis oli myös haastatellut "tähtipsykologia", jonka "ammattitaitoon" sain tutustua Helsingissä muinoin,..

Oli ystävänpäivän kunniaksi järjestetty erääseen tosi suureen keskustan elokuvateatteriin yleisötilaisuus, jonka aiheena oli yksinäisyys. - Minäkin sinne sitten menin. Paikalla oli asiantuntijoita kuten mm tämä psykologi. - Hänen sanomansa suurelle yleisöjoukolle oli se, että on oma vika, jos on yksinäinen...ja että jos nyt on niin yksinäinen, niin voihan aina lukea kirjoja. Maailmassahan on kirjoja joka makuun (kuten tuo K:nkin tuleva kirja ;)) - Ja sitten rva (neiti?) psyklogi pisti esityksensää vielä paremmaksi. Hän kaivoi käsilaukustaan päähuivin ja laittoi sen kutreilleen ja julisti, että jos oikein yksinäiseltä tuntuu, niin ainahan (!) voi mennä metsään sieniä poimimaan..

Olen nyt päättänyt, että en tähän sarjakirjoittaja K:n kirjojen hankkimiseen vähiä eurojani tuhlaa...
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Tulilahti (Heinävesi) v. 1959

Post by Queen »

skoune wrote: Mon Feb 20, 2023 7:00 pm Ja sitten rva (neiti?) psyklogi pisti esityksensää vielä paremmaksi. Hän kaivoi käsilaukustaan päähuivin ja laittoi sen kutreilleen ja julisti, että jos oikein yksinäiseltä tuntuu, niin ainahan (!) voi mennä metsään sieniä poimimaan..
:D Anteeksi, mutta nyt ei voinut enää olla nauramatta.
Neiti/rouva on tuntenut varmaan olonsa kotoisaksi tattien joukossa. Voin kuvitella miten hän on kertonut tateille kuulumisensa ja huolensa ja lähtenyt tallustelemaan kotiin mieli keventyneenä. Mihin siis tarvitsemme ystäviä (=aivan yliarvostettua touhua)?
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Tulilahti (Heinävesi) v. 1959

Post by härkä »

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009408601.html
Teemu Keskisarjan ehdokkuus tuli Ylelle yllätyksenä – julkaisi historioitsijasta sarjan vain päivää aiemmin
Sarja jää katsottavaksi Areenaan, mutta sen televisiointi siirtyy.


Historioitsija Teemu Keskisarjan ilmoitettiin tänään tiistaina asettuvan ehdolle eduskuntavaaleissa perussuomalaisten ehdokkaana.
Vain päivää aiemmin maanantaina Yle Areenassa julkaistiin Keskisarjasta kertova dokumenttisarja Teemu Keskisarja ja kuolleet ihmiset.

Ylen luovien sisältöjen ja median päätoimittajana toimiva Ville Vilén sanoo Keskisarjan ehdokkuuden tulleen yllätyksenä Ylen päädyssä niin hänelle kuin sarjan tuotantotiimillekin.
– Täytenä yllätyksenä tämä ehdokkuus tuli, Vilén sanoo.
Sarja jää Vilénin mukaan Areenaan katsottavaksi, koska se on siellä jo ehditty julkaista. Television puolella sarja ei ole vielä ehtinyt alkaa, joten televisiointi siirtyy vasta eduskuntavaalien jälkeiselle ajalle.

Ote linkistä.

Taitaa kirjoittaminen jäädä nyt vähemmälle Keskisarjalta.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Jeppson
Posts: 4
Joined: Tue Feb 21, 2023 9:59 am

Re: Tulilahti (Heinävesi) v. 1959

Post by Jeppson »

Liperin lossi muisti tytöt, mutta ei muistanut mopedimiestä tai miehiä.

Ilmeisesti uhrit eivät Heinävedellä pyrkineet majataloon, sillä ilma oli lämmin ja aurinkoinen. Matkallaan lähinnä sadeilmoilla menivät majataloon.

Ilmeisesti mopedimies tai miehet on tarttunut matkaan lossin jälkeen, olisiko Vihtarin tienoilla, kuitenkin viimeistään Kerman kanavalla.

Silminnäkijähavainnot tiellä liikkujista ovat osoittautuneet epäluotettaviksi. Kesäisin pyöräilijöitä ja mopedilla liikkuvia oli paljon. Tuskin liiemmin seurasivat toisiaan. Kuinka harvakseltaan tiellä on tullut liikkua, jottei vaikuta seuraavan? Tapahtumista oli jo aikaa kun ihmiset alkoivat ilmoitella muistamiaan.

Hieman tulee mieleen, kenties tuokkospojat tai toinen heistä lähti seuraamaan tyttöjä, viimeistään Kerman kanavalla, tai ehkä Vihtarin tienoilla? Mitä he siellä tiellä tekivät? Metsäsavotta oli kyllä juuri sen tien varrella Liperin puolella.
Jeppson
Posts: 4
Joined: Tue Feb 21, 2023 9:59 am

Re: Tulilahti (Heinävesi) v. 1959

Post by Jeppson »

Vasta noin kuukauden päästä tiedotettiin, että leirintäalueelle tyttöjä oli seurannut mopedimies, ja siitä pyydettiin havaintoja.

Ja havaintoja niitähän alkoi tulla.

Kumma ettei aiemmin. Vaikka niinkin moni oli nähnyt kesäiset pyöräilijätytöt. Ja sitten niiden perässä nähtiin myös mopedimies. Kummallisesti virkistyi muistit.

Kuitenkin vain tuokkoset pystyivät antamaan yksityiskohtia sekä tytöistä että leiristä, muun muassa teltan sijainnin.

Hieman tulee mieleen, että olisikohan mopedilla seuranneet olleet vain tuokkosia. Hehän leirintäalueelle perässä kääntyi. Ja myöhemmin illalla vielä veneellä paikalle. Ja murhista seuraavana päivänä oli Lyytikäinen nähnyt heidät leirintäalueella. Ja siitä seuraavana päivänä myöskin olivat siellä "etsimässä tuohilippoja".

Ja sitten on Elina Haaviston todistus yöllisistä henkilöistä ja puheista.

Hieman tulee mieleen, että kenties tuokkospojat syöttivät poliisille tiedon, että mopedimiehiä oli seuraillut tyttöjä pitkin matkaa.
Jeppson
Posts: 4
Joined: Tue Feb 21, 2023 9:59 am

Re: Tulilahti (Heinävesi) v. 1959

Post by Jeppson »

Alibissa 80-luvulla ollut kirje vaikuttaa koosteelta. Jonkun tapahtumista ja ihmisistä hieman kansan ja lehdistön spekulaatioita enemmän tienneen henkilön kirjoittamalta. Siihen on lainailtu lähitalojen miesten sekä tuokkospoikien vaiheita. Yhteenveto, koonti, mixbag, novelliessee, ikään kuin saadaan näyttämään syyllisyysepäily tiettyyn suuntaan. Autenttinen se ei ole.

Kuka lie kirjoittaa vuollut?
Post Reply