Espanja - Suomalaismies kuoli asuntoauto­palossa 20.12.2019

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Espanja - Suomalaismies kuoli asuntoauto­palossa 20.12.2019

Post by -Uta- »

Suomalaismies kuoli asuntoauto­palossa Espanjassa – yksi pidätetty epäiltynä tuhopoltosta
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006358540.html
Julkaistu: 17:29

Image
Kuva: IS, Twitter

Suomalaisen miehen kuolemasta epäillään 32-vuotiasta espanjalaista miestä.

Espanjan kansalliskaarti on pidättänyt miehen, jota epäillään suomalaisen miehen kuolemaan johtaneesta tuhopoltosta. Suomalainen 70-vuotias mies kuoli 20. joulukuuta, kun hänen asuntoautonsa syttyi palamaan Kaakkois-Espanjassa. Mies ei onnistunut pelastautumaan autosta.

Suomalainen oli pysäköinyt autonsa Puerto de Mazarrónin kaupunkialueelle, paikallisen Lidlin myymälän taakse.

Kuolemantuottamuksesta epäilty on 32-vuotias espanjalainen mies, joka asuu Mazarrónin alueella, kertoo alueella ilmestyvä Mazarron hoy -lehti. Miehellä on espanjalaisten lehtien mukaan aiempaa rikosrekisteriä.

Asuntoautossa oli 70-vuotiaan miehen lisäksi hänen 36-vuotias puolisonsa. Miehen suomalaisen puoliso onnistui pakenemaan asuntoautosta. Hän sai kolmannen asteen palovammoja. Nainen vietiin sairaalahoitoon. Hän on lehden mukaan palannut Suomeen.

Palo sai alkunsa asuntovaunusta olleesta patjasta. Poliisitutkimuksissa paljastui, että palo oli tahallaan sytytetty. La Verdad -lehden mukaan epäilty 32-vuotias mies yritti houkutella asuntoauton asukkaat ulos, jotta hän pääsee ryöstämään autossa olevaa irtaimistoa. Autossa oli kaasupullo, joka syttyi palamaan ja aiheutti räjähdyksen.

Heidi Vaalisto / IS
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Espanja - Suomalaismies kuoli asuntoauto­palossa 20.12.2019

Post by -Uta- »

Suomalaismies kuoli Espanjassa – poliisi pidätti paikallisen miehen epäiltynä murhasta
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/esp ... #gs.ooajzd
Julkaistu 3 tuntia sitten

Espanjan poliisi on pidättänyt yhden ihmisen epäiltynä asuntoautopalossa kuolleen suomalaismiehen murhasta, kertoo espanjalainen Mazzarro hoy -lehti.

Pidätetty on 32-vuotias paikallinen mies, jota epäillään myös kuolleen miehen puolison murhayrityksestä.

70-vuotias suomalaismies kuoli toissa perjantaina Puerto de Mazarronissa. Miehen puoliso onnistui pääsemään ulos palavasta autosta.

Poliisin tutkimuksissa on selvinnyt, että palo oli tahallaan sytytetty ja sai alkunsa asuntoauton alle laitetusta patjasta, jota epäilty oli nähty raahaamassa.

Pidätyksestä uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Espanja - Suomalaismies kuoli asuntoauto­palossa 20.12.2019

Post by -Uta- »

Suomalaismies poltettiin hengiltä Lidlin pihaan Espanjassa – Väitetty surmaaja saatiin oikeuden eteen
Espanjalaismies on tunnustanut sytyttäneensä suomalaispariskunnan asuntoauton tuleen.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/461 ... 90b1608c2d
Jari Himanen
Maanantai 6.3.2023 klo 21:05


Espanjassa syyttäjä vaatii 36 vuoden vankeusrangaistusta miehelle, joka sytytti suomalaispariskunnan asuntoauton tuleen Lidlin pihassa Puerto de Mazarrónissa neljä vuotta sitten.

Uhrin vaimo selvisi tulipalosta hengissä, mutta hän sai palovammoja jalkoihinsa.

Iltalehti uutisoi tapauksesta tuoreeltaan vuonna 2019. Iltalehden tietojen mukaan kuollut suomalaismies oli kotoisin Lahdesta.

Syytetty espanjalaismies oli raahannut patjan asuntoauton alle ja sytyttänyt sen tuleen. Tämä oli ilmeisesti johtanut autossa olleen butaanikaasupullon räjähdykseen, joka ilmeisesti tappoi suomalaismiehen.

Espanjalaismedioiden mukaan syytetty on Juan Antonio FY.
– Sytytin asuntoauton tuleen, mutta en ajatellut, onko siellä ihmisiä sisällä, hän sanoo La Verdad -lehden mukaan.
– Tiedän vain, että olen sairas. Pääni ei ole kunnossa. Näen varjoja ja kuulen ääniä.

Tapauksen oikeuskäsittely alkoi Espanjassa maanantaina.

Syytetty ei muista
Syyttäjänvirastolla on ollut täysi työ selvittää, mitä 20. joulukuuta vuonna 2019 oikein tapahtui. Se on varmaa, että syytetty sytytti patjan suomalaispariskunnan paikallisen Lidlin parkkipaikalle pysäköimän asuntovaunun alla noin kello 07.40.

Juan Antonio FY ei muista tapahtumista juuri mitään, sillä hän kertoo käyttäneensä tuona iltana ”kokaiinia, heroiinia, hasista, marihuanaa, pillereitä ja alkoholia”. Syytetyn asianajajien mukaan tämä oli ”psykoottisessa” tilassa.

Vankeusrangaistuksen lisäksi syyttäjä vaatii hengissä selvinneelle suomalaisnaiselle yli 72 000 euron korvauksia tämän aviomiehen kuoleman aiheuttamisesta.

Paikallisen sanomalahden mukaan uhrien parisuhde oli kestänyt 43 vuotta, kun he päättivät myydä asuntonsa Suomessa ja lähteä matkustamaan asuntoautolla ympäri Eurooppaa kahden koiransa kera.

Mies sai surmansa vain kaksi kuukautta unelmareissun alkamisen jälkeen. Myös pariskunnan toinen koira kuoli tulipalossa.

– Äkillinen kuolema jätti 70-vuotiaan lesken yksin ilman kotia, jossa asua, ja ilman toista koiraansa, paikallislehti kirjoittaa.
Post Reply