Henkirikos Espoon Suurpellossa 7.7.2020

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5733
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Henkirikos Espoon Suurpellossa 7.7.2020

Post by -Uta- »

Poliisi pyytää havaintoja Suurpellossa tapahtuneesta ampumisesta
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... esta_91553
08.07.2020 klo 11.54
Länsi-Uusimaa

Espoon Suurpellossa Klariksentiellä ammuttiin eilen illalla kello 21 aikaan. Tilannetta oli selvittämässä suuri määrä poliisin ja pelastuksen yksiköitä. Tilanne vaikutti jonkin aikaa myös alueen liikennejärjestelyihin.

Paikalta on toimitettu yksi henkilö sairaalaan. Poliisin tietojen mukaan tapaus ei aiheuttanut vaaraa ulkopuolisille.

Tutkinta on käynnissä eikä yksityiskohtia voida vielä julkisuudessa käsitellä. Asiasta tiedotetaan lisää heti kun se on mahdollista.

Poliisi pyytää kaikkia tapahtuneesta havaintoja tehneitä ilmoittamaan tietonsa poliisille puh. 0295 438444 tai [email protected]
User avatar
-Uta-
Posts: 5733
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Henkirikos Espoon Suurpellossa 7.7.2020

Post by -Uta- »

KRP tutkii henkirikosta Espoon Suurpellossa – kaksi pidätetty murhasta epäiltynä
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... tyna_91560
08.07.2020 klo 15.32
Keskusrikospoliisi

Keskusrikospoliisi tutkii Espoon Suurpellossa tiistaina 7.7.2020 tapahtunutta henkirikosta. Tutkinnassa tehdään tiivistä yhteistyötä Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa.

Hätäkeskus sai kello 21 aikaan lukuisia ilmoituksia laukauksista Suurpellon Klariksentiellä. Paikalta löydettiin vuonna 1995 syntynyt mies, jota oli ammuttu. Uhri kuoli myöhemmin ampumisessa syntyneisiin vammoihin.

Rikoksesta epäiltynä on pidätetty kaksi miestä, joista molemmat ovat syntyneet vuonna 1980. Heitä epäillään murhasta. Tapahtumapaikalta ja sen läheisyydestä on löydetty kaksi käsiasetta.

Henkirikos tapahtui paikalla, jossa oli useita sivullisia. Poliisi pyytää kaikkia tapahtuneesta havaintoja tehneitä ilmoittamaan tietonsa poliisille puh. 050 306 8875 tai [email protected]. Lisäksi mahdollista kuva- tai videomateriaalia pyydetään toimittamaan WhatsAppin kautta yllä mainittuun numeroon.

Esitutkinta jatkuu teknisellä tutkinnalla sekä todistajien ja epäiltyjen kuulemisilla. Teon motiivia selvitetään.

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran huomenna 9.7.2020.
User avatar
-Uta-
Posts: 5733
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Henkirikos Espoon Suurpellossa 7.7.2020

Post by -Uta- »

Mies ammuttiin kadulle Espoossa – sivulliset vaarassa, KRP pitää epäiltyä murhaa
poikkeuksellisena
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7aac ... dd85a5fbc7
tiistai 07.07.2020 klo 21:39 (muokattu 08.07. klo 16:30)

Poliisi on ottanut haltuunsa kaksi epäiltyä ja kaksi käsiasetta.
- Suurpellossa tiistaina kuulut laukaukset johtivat nuoren miehen kuolemaan.
- Tutkinnanjohto on osoitettu keskusrikospoliisille, ja tekoa tutkitaan murhana.
- Kuulustelut ovat käynnissä.

Espoon Suurpellossa tiistai-iltana 7. heinäkuuta kuullut laukaukset ovat paljastuneet epäillyksi murhaksi.

Poliisioperaatio ja tekninen tutkinta herättivät laajasti huomiota Klariksentiellä. Poliisi on ottanut välikohtauksen tutkintaan ja siirtänyt tutkinnanjohdon keskusrikospoliisille. KRP kertoo, että vuonna 1995 syntynyt mies joutui henkirikoksen uhriksi. Viranomaiset toimittivat uhrin sairaalahoitoon, mutta hän menehtyi vammoihinsa.

Ensitietojen mukaan jutussa on syytä epäillä murhaa. KRP:llä on alkuvaiheessa kaksi vuonna 1980 syntynyttä epäiltyä, jotka ovat tällä hetkellä pidätettyinä.

– Tekopaikan läheisyydestä on löytynyt kaksi käsiasetta. Ne ovat ampuma-aseita ja menevät tekniseen tutkintaan, jossa ampumakuntoisuus ja kaikki tällaiset katsotaan, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jan Aarnisalo sanoo.

Poikkeuksellista väkivaltaa
Ihmisen ampuminen kadulle tai muuten yleiselle paikalle on harvinaista Suomen oloissa. Yksi keskusrikospoliisin painotusalueista on järjestäytynyt rikollisuus. Aarnisalo ei tutkinnan alkuvaiheessa ota kantaa, liittyykö henkirikos siihen, mutta sanoo, että asiaa selvitetään. Myös Länsi-Uudenmaan poliisi on mukana jutun tutkinnassa.

Ammuskelu aiheutti todennäköisesti yleisvaaraa. Silminnäkijähavaintojen mukaan laukauksia ammuttiin useita, ja tapahtumapaikalla oli paitsi kerrostaloja, myös ulkopuolisia ihmisiä. – Teko tapahtui siinä määrin poikkeuksellisesti, että paikalla oli lukuisia sivullisiakin.

Rikoskomisario Aarnisalon mukaan tutkinta on vasta alkanut, eikä vahvistettua tietoa ole juuri annettavaksi. Epäiltyjä on kuulusteltu keskiviikkona, mutta sisällöstä ei ole vielä tietoa. Tutkinnanjohtaja ei kerro, tunsivatko osapuolet toisensa tai olivatko he olleet jossakin muussa paikassa ennen henkirikosta Klariksentiellä.

Havaintoja pyydetään
Tekninen tutkinta rikospaikalla jatkuu edelleen. Poliisi selvittää muun muassa laukausten suuntia ja mahdollisen yleisvaaran vakavuutta.

Aarnisalon mukaan poliisi harkitsee vangitsemisvaatimuksia ja niiden perusteita. Sikäli, kun epäillyt otettiin kiinni tiistain puolella, vangitsemisasiaa käsiteltäneen perjantaina tai lauantaina.

KRP pyytää silminnäkijöitä välittämään kaikki mahdolliset tiedot ja havainnot tapahtumapaikalta puhelinnumeroon 050 306 8875 tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Lisäksi KRP toivoo tapahtumapaikalta video- tai kuvamateriaalia Whatsappin kautta edellä mainittuun numeroon.

Teon motiivia selvitetään.


SOLMU SALMINEN /IL
LAURI PAJUNEN /IL
User avatar
itäviitta
Posts: 579
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Henkirikos Espoon Suurpellossa 7.7.2020

Post by itäviitta »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006567269.html
Espoon ampuminen: ainakin toisella murhasta epäillyistä taustaa Helvetin enkeleistä

Espoon Suurpellon ampumisesta epäillyistä miehistä ainakin toisella on taustaa Helvetin enkeleistä, käy ilmi aiemmista tuomioistuimen asiakirjoista.
Tapahtumien kulku on hahmottunut, tutkinnanjohtaja kertoo.

Espoon Suurpellon ampumisesta epäillyistä miehistä ainakin toisella on taustaa Helvetin enkeleistä, käy ilmi aiemmista tuomioistuimen asiakirjoista. Poliisi on kertonut, että molemmilla murhasta epäillyillä on vahva kytkös järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Tutkinnanjohtaja ei tämän tarkemmin kommentoi epäiltyjen taustoja.
– En voi tätä vahvistaa tässä vaiheessa, pitäydytään tiedotteessa, että vahva kytkös järjestäytyneeseen rikollisuuteen on, sanoo STT:lle tutkinnanjohtaja Jan Aarnisalo.

Kaksikkoa vaaditaan vangittavaksi tänään puolenpäivän jälkeen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Heitä epäillään vuonna 1995 syntyneen miehen murhasta. Miestä ammuttiin Suurpellon Klariksentiellä tiistaina iltayhdeksän aikaan. Hän kuoli sairaalassa ampumisessa saamiinsa vammoihin.
Tutkinnanjohtaja sanoo, että tapahtumien kulku on hahmottunut poliisille ja teon syystä on jonkinlainen epäily.

– Mutta ne ovat vasta meidän erilaisia hypoteeseja, joita tutkinnassa aina on. En voi vahvistaa vielä mitään. Kaikki kuulustelutkin ovat aivan alkuvaiheessa, Aarnisalo sanoo.
Epäillyn taustasta kertoi aiemmin MTV. Sen mukaan myös toisella epäillyllä on yhteyksiä Helvetin enkeleihin.
Kierrä minut rannan puolelta
User avatar
-Uta-
Posts: 5733
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Henkirikos Espoon Suurpellossa 7.7.2020

Post by -Uta- »

Mies ammuttiin kerrostalon pihalle Espoossa
- uutta tietoa tapauksesta: Uhri ja epäillyt kytkeytyvät Helvetin enkeleihin
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mie ... #gs.duxrdj
JULKAISTU 2 TUNTIA SITTEN

Poliisin mukaan Espoon Suurpellossa tapahtuneen murhan taustalla olevat motiivit ovat yhä epäselviä, kerrotaan keskusrikospoliisista.

Heinäkuun alussa ammuttiin kerrostalon pihalla Suurpellon Klariksentiellä noin kello 21 aikaan vuonna 1995 syntynyt mies, joka kuoli vammoihinsa sairaalassa. Teosta epäiltynä vangittiin kaksi 1980-luvulla syntynyttä miestä.

Poliisin mukaan myös uhri käytti asetta tilanteessa, mutta se ei kerro julkisuuteen laukaustenvaihdon järjestyksestä.

Vangittuna helvetin enkeleitä
Poliisi tiedotti suhteellisen varhaisessa vaiheessa asiassa olevan tiiviit kytkökset järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Poliisi ei ole tarkemmin kommentoinut sitä, mistä järjestäytyneen rikollisuuden ryhmästä on kyse. MTV Uutisten tietojen mukaan kummallakin teosta vangitulla miehellä on tiiviit kytkökset Helvetin enkeleihin, ja kumpikin on kantanut liivijengin tunnuksia. Nyt poliisista kerrotaan, että epäillyt ja uhri liittyvät samaiseen jengiin.

Image


Epäillyt aiemminkin olleet syytetyn penkillä

Kumpikin epäillyistä on aiemmin selvitellyt asioitaan oikeudessa.

Toinen miehistä on vuonna 2015 tuomittu törkeän kiristyksen yrityksestä ja pahoinpitelystä lähes kahden vuoden vankeuteen. Hän oli Helvetin enkeleiden prospect- eli kokelasjäsenenä ja tunnuksia käyttäen vaatinut eräältä mieheltä väitettyä 1400 euron velkaa, joka oli perinnän yhteydessä kasvanut 10 000 euroon. Uhri ei ollut koskaan ennen tapahtunutta tavannutkaan tekijöitä. Perinnän yhteydessä oli pahoinpidelty lyömällä nyrkillä kasvoihin, potkaisemalla päähän, vääntämällä pikkusormi koskemaan kämmenselkää ja lyömällä vasaralla kämmenselkään. Viimeksimainitun teon kohdalla kellarin lattialla makaavaa uhria oli käsketty olemaan "inahtamatta". Käsi murtui pahoinpitelyn seurauksena. Mies kärähti lisäksi rattijuopumuksesta ajettuaan Oulusta Kajaanin kautta Espooseen samalle kadulle, jossa sijaitsee Helvetin enkeleiden kerhotila. Miehen verestä todettiin hänen käyttäneen rauhoittavia lääkkeitä, kannabista ja amfetamiinia. Huumeisiin liittyvä rattijuopumus ei ole miehen ainoa.


Nyrkkeilijänä tunnettu mies kaatanut syytteitä
Toinen, nyrkkeilijänäkin tunnettu mies on ollut useita kertoja syytteessä vakavistakin rikoksista. Hänet tuomittiin tapauksessa, jossa hän uhkasi Helvetin enkeleiden liivit päällään erästä poliisia kaasusumuttimen avulla tehdyn kiinnioton yhteydessä. Hän on myös ollut syytteessä tapauksesta, jossa erästä miestä ammuttiin käsiaseella jalkaan Pyhäjärvellä 2012. Hänet kytki tapaukseen muun muassa se, että hän oli osallistunut miehen ja erään kaverinsa välisten erimielisyyksien selvittämiseen. – Se on nyt niin, et jos menet [kaverin] lähelle. niin minä puutun siihen. Mun lähimmäisiä ja kavereita ei kukaan kiusaa. Paina tämä mieleen, ja kerro kavereilles samat terveiset. Hyvät kesän jatkot. Nähdään, mies oli kirjoittanut tälle. Syyte kuitenkin hylättiin, sillä tapauksessa ei saatu riittävää näyttöä siitä, että mies olisi ollut ampuja.

Laillinen velka kaatoi uhkailijan syytteen
Miestä syytettiin myös vuonna 2018 törkeästä kiristyksestä. Hän oli vaatinut erästä toimitusjohtajaa maksamaan velkaansa toiselle yritykselle. Hän oli perinnän yhteydessä laittanut toimitusjohtajalle muun muassa sangen suorasukaisen uhkausviestin. – Mä etin sut huomenna ja saat turpaas että soi jos et ole hoitanu. Muista se, mies kirjoitti miehelle. Hän oli jo tuolloin tunnettu kehonrakentajana ja nyrkkeilijänä. Tapauksessa oli myös viitteitä Helvetin enkeleiden liivien käytöstä. Syyte hylättiin, koska oikeus totesi perityn saatavan olleen oikeutettu, eikä asiassa ollut vaihtoehtoisia syytteitä, joiden perusteella uhkauksia esittänyt mies olisi voitu tuomita.

Mies oli vuonna 2013 syytteessä myös isossa vyyhdissä, jossa joukkoa helvetin enkeleitä syytettiin muun muassa salakapakan pidosta. Lopulta syytteet muun muassa järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta, huumausainerikoksesta, alkoholirikoksesta ja veropetoksesta kaatuivat. Mies tuomittiin ampuma-aserikoksesta, josta hän on muissakin tapauksissa saanut tuomioita.
User avatar
-Uta-
Posts: 5733
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Henkirikos Espoon Suurpellossa 7.7.2020

Post by -Uta- »

Poliisi saanut esitutkinnan valmiiksi Espoossa tapahtuneessa henkirikoksessa
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... essa_94724
17.11.2020 klo 14.30
Keskusrikospoliisi

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan Espoon Suurpellossa heinäkuussa tapahtuneessa henkirikoksessa.
Tutkinnassa on tehty tiivistä yhteistyötä Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa.

Poliisi epäilee kahta miestä murhasta. Henkirikos paljastui 7. heinäkuuta, kun hätäkeskus sai kello 21 aikaan lukuisia ilmoituksia laukauksista Suurpellon Klariksentiellä. Paikalta löydettiin mies, jota oli ammuttu. Uhri kuoli myöhemmin ampumisessa syntyneisiin vammoihin.

Murhasta epäillyt miehet ovat olleet vangittuina 10. heinäkuuta lähtien.

– Poliisin tiedon mukaan rikoksesta epäillyillä on vahvoja kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Esitutkinnan perusteella tapaaminen henkirikoksen tapahtumapaikalla Klariksentiellä liittyi uhrin irtautumiseen järjestäytyneestä rikollisryhmästä, johon myös epäillyt kuuluvat, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jan Aarnisalo Keskusrikospoliisista.

Kokonaisuus siirtyy syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjäalueelle.
User avatar
-Uta-
Posts: 5733
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Henkirikos Espoon Suurpellossa 7.7.2020

Post by -Uta- »

Helvetin enkelien kokelasjäsen ammuttiin Espoossa – hovioikeus hylkäsi murhasyytteet
Tuomiot muuttuivat olennaisesti käräjäoikeuden ratkaisusta. Uhria ampunut mies tuomittiin murhan sijaan taposta, toinen puolestaan vapautettiin henkirikossyytteistä.
https://yle.fi/a/74-20022449
SAARA HIRVONEN, STT
15.3. 11:37


Helsingin hovioikeus on hylännyt murhasyytteet jutussa, jossa Helvetin enkelien kokelasjäsen ammuttiin Espoon Suurpellossa heinäkuussa 2020.

Hovioikeuden mukaan jäi näyttämättä, että miehillä olisi ollut yhteinen suunnitelma tai tarkoitus tappaa uhri. Hovioikeus katsoi, että myös teon motiivi jäi epäselväksi. Oikeuden mukaan se ei kuitenkaan liittynyt uhrin aiempaan erottamiseen Helvetin enkeleistä.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut kaksi Helvetin enkelien jäsentä elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta. Käräjäoikeuden mielestä henkirikos oli vakaasti harkittu ja vaikuttimena henkirikokseen oli ollut, että uhrin oli koettu toimineen Helvetin enkeleiden Espoon-osaston etujen vastaisesti.

Hovioikeus lievensi tuomiota ja tuomitsi uhria ampuneen miehen taposta kymmenen vuoden vankeuteen. Hovin mukaan näyttämättä jäi, että toinen mies olisi osallistunut tekoon, ja oikeus tuomitsi tämän ehdolliseen ampuma-ase- ja huumausainerikoksesta. Hänelle langetettiin vajaat viisi kuukautta ehdollista vankeutta.

Päätöksestä äänestettiin. Yksi hovioikeuden jäsenistä katsoi vankeuteen tuomitun miehen toimineen tilanteessa hätävarjeluna ja olisi hylännyt henkirikosta koskevan syytteen myös hänen osaltaan.

Tuomitut vetosivat hovioikeuteen valittaessaan hätävarjeluun, mutta oikeuden mukaan tällaisen tilanteen käsilläolo voitiin riittävällä varmuudella sulkea pois.

Uhri kuoli vammoihinsa sairaalassa
Espoossa Suurpellon Klariksentiellä ammuttiin vuonna 1995 syntynyttä miestä heinäkuussa 2020. Uhri kuoli myöhemmin sairaalassa.

Poliisi epäili tapauksesta kahta, myöhemmin käräjäoikeuden tuomitsemaa Helvetin enkelien jäsentä. Miehet olivat sopineet tapaamisen Klariksentiellä sijaitsevalle parkkipaikalle, jonne kaikki kolme olivat saapuneet aseistautuneina.

Tapaus siirrettiin keskusrikospoliisin tutkittavaksi, koska poliisin epäilyjen mukaan kaikki kolme miestä kuuluivat järjestäytyneeseen rikollisryhmään. Miesten aiemman rikoshistorian perusteella kyse oli Helvetin enkeleistä.

Keskusrikospoliisin mukaan 25-vuotiaan miehen kuolemaan johtanut ammuskelu liittyi uhrin yritykseen lopettaa rikollisjärjestön jäsenyys.
Post Reply