Oulu Välivainio 6.5.23 Kaksi ammuttu.

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Oulu Välivainio 6.5.23 Kaksi ammuttu.

Post by härkä »

https://www.kaleva.fi/poliisi-mies-ja-n ... in/5514873

Poliisin mukaan polii­si: Mies ja nainen ammuttu kuo­liaak­si Oulun Vä­li­vai­niol­la, kak­sois­sur­mas­ta epäilty otet­tiin kiinni isossa po­lii­si­ope­raa­tios­sa alueella on jälleen turvallista liikkua, mutta toivoo työrauhaa tutkinnalle.

Poliisi etsi mahdollisesti aseistautunutta henkilöä Välivainion alueelta lauantaina alkuillasta. Paikalla oli muun muassa Oulun laitoksen panssaroitu Mercedes-maasturi.
Oulun Välivainiolla on surmattu ampumalla kaksi ihmistä lauantaina iltapäivällä, kertoo Oulun poliisi.
Poliisi sai kello 17 aikaan useita hätäilmoituksia laukauksista. Paikalta löydettiin ulkoa loukkaantunut mies, joka kuoli ampumavammaan ensihoitotoimenpiteistä huolimatta.
Läheisestä talosta löydettiin hieman myöhemmin ampumalla surmattu nainen. Poliisi otti asunnosta kiinni miehen, jonka osuutta tapahtumiin selvitetään.

Poliisi etsi toista, paikalta poistunutta miestä jonkin aikaa ja tavoitti surmista epäillyn Talvitien läheisellä Haravatieltä kello 19.20 aikaan. Miestä epäillään alustavasti kahdesta taposta. Mies otettiin kiinni piha-alueelta. Hänellä ei ollut kiinniotettaessa asetta hallussaan, kertoo poliisi.
Välivainion Talvitien alueella oli ainakin 7–8 poliisin ajoneuvoa.
Poliisi kertoi aiemmin, että operaatio keskittyi Välivainiolla pientaloalueella olevalle Talvitielle. Toiminta kesti kolmatta tuntia ja paikalle lähetettiin lukuisia yksiköitä.
Alueella liikkumista kehotettiin ampujan etsinnän aikana välttämään. Poliisi kertoi kello 20 jälkeen että alueella on taas turvallista liikkua, mutta virkavalta toivoo työrauhaa tutkinnalle.

Rauhallista pientaloaluetta

Useat Kalevan lukijat lähettivät tuoreeltaan kuvia tilanteesta. Niistä näkyi että paikalla oli useita poliisin ajoneuvoja, mukaan lukien panssaroitu Mercedes-maastoauto. Alueella liikkui lukuisia poliiseja raskaassa suojavarustuksessa.

Kalevan toimittaja Kai Nevala kertoi paikalta kello 18.40 aikaan, että Välivainiolla oli edelleen runsaasti poliiseja paikalla, mutta tilanne näytti osin purkautuvan. Muun muassa panssariauto ajettiin syrjemmälle ja ainakin yksi ambulanssi poistui. Nevalan mukaan tilanne vaikutti ulospäin rauhalliselta.
– Poliisi oli sulkenut Talvitien molemmilta puolilta, mutta esimerkiksi läheisen Tarmontien puolella oli toistakymmentä ihmistä seuraamassa tilannetta. Osa lähialueen asukkaista teki myös esimerkiksi pihatöitä ihan normaalisti, Nevala kertoi.
Talvitie ympäristöineen on tiheästi rakennettua ja rauhallista pientaloaluetta. Poliisin kiinniotto tehtiin läheisellä Haravatiellä, jonka vieressä sijaitsee muun muassa leikkikenttä.
Nevala arvioi aiemmin, että paikalla Välivainiolla oli ainakin 7–8 poliisin ajoneuvoa.
Poliisi korjasi kello 19 aikaan Twitterissä aiempaa viestiään jonka mukaan operaatio olisi Puolivälinkankaalla. Alue on Välivainiota.

6.5. kello 18.56: Uutista päivitetty paikalla olleen Kalevan toimittajan kommenteilla. Lisätty tieto että alueelta etsitään aseistautunutta henkilöä.

Päivitetty uutista kauttaaltaan tiedoilla kahdesta surmasta.

21.15: Korjattu tieto kiinniottopaikasta. Surmista epäiltyä ei otettu kiinni Haravatiellä olevasta asunnosta vaan piha-alueelta.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Oulu Välivainio 6.5.23 Kaksi ammuttu.

Post by -Uta- »

Poliisi on edennyt Oulun Välivainiolla tehtyjen henkirikosten selvittämisessä
https://poliisi.fi/-/poliisi-on-edennyt ... ttamisessa
Julkaisuajankohta 16.5.2023 14.50

Poliisi otti tapahtumapaikalta kiinni kaksi henkilöä.
Toista heistä ei enää epäillä rikoksista, joten hänet on vapautettu.


Poliisi edelleen tutkii epäiltyjä henkirikoksia, jotka tehtiin Oulun Välivainiolla 6. toukokuuta 2023. Poliisi otti tapahtumapaikalta kiinni kaksi henkilöä, ja heidät vangittiin Oulun käräjäoikeuden päätöksellä 10. toukokuuta 2023. Toinen kiinniotettu vangittiin syytä epäillä -kynnyksellä, ja hänet on nyt vapautettu. Häntä ei enää epäillä rikoksista. Kuulusteluissa toinen vangittu on myöntänyt tehneensä henkirikokset.

Poliisi tutkii tapausta edelleen kahtena tappona ja ampuma-aserikoksena eikä tiedota asiasta tässä vaiheessa enempää.

Poliisi kiittää kaikkia havainnoista ilmoittaneita ihmisiä.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Oulu Välivainio 6.5.23 Kaksi ammuttu.

Post by -Uta- »

Poliisi on saanut valmiiksi Välivainiolla tehtyjen henkirikosten esitutkinnan
https://poliisi.fi/-/poliisi-on-saanut- ... itutkinnan
Julkaisuajankohta 17.8.2023 14.29
UUTINEN


Poliisi epäilee oululaisen miehen ampuneen kaksi ihmistä asunnon pihalla ja sisätiloissa Oulun Välivainiolla viime keväänä. Poliisi on tutkinut tapausta tappoina ja ampuma-aserikoksena.

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan kahdesta epäillystä henkirikoksesta, jotka tehtiin Oulun Välivainiolla yksityisasunnon pihalla ja sisätiloissa lauantaina 6. toukokuuta 2023. Tilanne sai alkunsa siitä, kun kiinteistölle saapui vierailemaan mies. Poliisi epäilee, että kiinteistön asukas ampui miehen asunnon terassilla pian miehen saapumisen jälkeen. Hetkeä myöhemmin asukas ampui myös puolisonsa talon sisätiloissa. Ampumiseen epäilty käytti hallussaan ollut käsiasetta.

Epäilty on tunnustanut ampuneensa molemmat uhrit. Epäilty ja ensimmäinen uhri tunsivat tai vähintäänkin tiesivät toisensa. Myös molemmat uhrit tunsivat tai tiesivät toisensa. Tekojen aikaan sisällä asunnossa oli epäillyn ja hänen puolisonsa lisäksi asunnon kolmas asukas, jota poliisi ei epäile rikoksesta.

Henkirikokset tehtiin ennen kello 17:ää, ja laukausten äänen kuuli usea alueella ollut henkilö. Sivullisille ei aiheutunut tilanteesta vaaraa.

Poliisilla on käsitys teon motiivista, mutta se ei voi kertoa siitä enempää tässä vaiheessa. Tapahtumat ja niiden eteneminen ovat saattaneet yllättää epäillyn tekijänkin.

Poliisi on tutkinut tapausta tappoina ja ampuma-aserikoksena. Se siirtää asian syyteharkintaan eikä näin ollen voi tiedottaa asiasta enempää.
Post Reply