Charles Manson

Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Charles Manson

Post by -Uta- »

https://fi.wikipedia.org/wiki/Charles_Manson
Image
Charles Mansonin pidätyskuva vuodelta 1971.

Charles Milles Manson
(12. marraskuuta 1934 Cincinnati, Ohio, Yhdysvallat – 19. marraskuuta 2017 Bakersfield, Kalifornia)
oli yhdysvaltalainen rikollinen, jonka 1960-luvulla johtama nuorista koostunut kultti, ”Perhe”, syyllistyi useisiin murhiin. Mansonin kannattajat murhasivat elokuvaohjaaja Roman Polańskin vaimon, näyttelijä Sharon Taten, sekä Leno ja Rosemary LaBiancan raa’alla tavalla kahdessa erillisessä joukkomurhatapauksessa. Manson suunnitteli ja määräsi murhat tehtäväksi mutta ei osallistunut tappamiseen itse.

Tammikuussa 1971 Manson ja osa hänen kannattajistaan todettiin syyllisiksi murhiin, ja heidät tuomittiin kuolemaan. Tuomiot muuttuivat automaattisesti elinkautisiksi vankeusrangaistuksiksi, kun Kalifornian korkein oikeus kielsi kuolemanrangaistuksen vuonna 1972. Manson oli Kalifornian osavaltionvankilassa Corcoranissa kuolemaansa saakka. Manson anoi 12 kertaa ehdonalaiseen pääsyä, mutta kaikki anomukset hylättiin. Seuraavan kerran hän olisi voinut anoa vapautusta vasta vuonna 2027. Manson kuoli 83-vuotiaana 19. marraskuuta 2017.

Cielo Driven murhat
Illalla 8. elokuuta 1969 joukko ”Perheen” jäseniä tunkeutui Rudi Altobellin Roman Polańskille ja Sharon Tatelle vuokraamaan Cielo Driven taloon. He olivat saaneet Mansonilta käskyn tappaa kaikki paikallaolijat mahdollisimman julmasti. Tehtävää lähtivät suorittamaan Charles ”Tex” Watson, Patricia Krenwinkel, Susan Atkins ja Linda Kasabian.

---

Sharon Taten murha 9.8.1969
https://hejac.com/forum/viewtopic.php?t=1243
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Charles Manson

Post by -Uta- »

Charles Mansonin kulttiin kuulunut murhaaja pääsemässä vapauteen
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/cha ... #gs.30afzh
JULKAISTU 08.07.2023 09:06

Image
Manson Follower May Be Released...

Leslie Van Houten istuu tuomiota Leno ja Rosemary LaBiancan murhista vuodelta 1969.

Kalifornian kuvernöörin Gavin Newsomin toimisto ilmoitti perjantaina 7. heinäkuuta, ettei se aio riitauttaa osavaltion muutoksenhakutuomioistuimen toukokuussa antamaa tuomiota. Tuomiossa avattiin mahdollisuus ehdonalaiseen vapauteen Leslie Van Houtenille, entiselle Charles Mansonin seuraajalle ja tuomitulle murhaajalle.

Van Houten istuu tällä hetkellä tuomiotaan, joka voi olla seitsemästä vuodesta elinkautiseen. Hänet tuomittiin vuonna 1971 osallistumisesta kahteen murhaan: Leno LaBiancan ja tämän vaimonsa Rosemaryn murhiin heidän kotonaan.

Liittyi kulttiin vain 19-vuotiaana
Van Houten on nyt 70-vuotias. Ollessaan 19-vuotias hän tapasi Mansonin ja liittyi tämän murhanhimoiseen kulttiin, jota alettiin kutsua Mansonin perheeksi. Mansonin perhe on rikollisen Charles Mansonin johtama kultti, joka toimi Kaliforniassa 1960-luvun lopulla.

Ryhmään kuului noin sata kannattajaa, jotka radikalisoituivat Mansonin vaikutuksen alaisena. Kultti tunnettiin huumeidenkäytöstään, rotuoppiajattelustaan ja väkivaltaisista murhistaan. Murhat tapahtuivat elokuussa 1969 näyttelijä Sharon Taten ja hänen miehensä, kuuluisan elokuvaohjaaja Roman Polanskin kotona.

Ensimmäiset uhrit olivat kahdeksannella kuulla raskaana ollut Tate, julkkiskampaaja Jay Sebring, kahvila-omaisuuden perijätär Abigail Folger, kirjailija Wojciech Frykowski ja Steven Parent, perheen talonmiehen ystävä. Seuraavana iltana LaBiancat puukotettiin kuoliaaksi heidän kotonaan. Manson suunnitteli ja määräsi murhat, mutta ei osallistunut tappamiseen itse.

Van Houten tuomittiin kuolemaan, mutta kuolemanrangaistus poistettiin myöhemmin Kaliforniassa ja hänen tuomionsa muutettiin elinkautiseksi vankeudeksi.

"Uhrien perheet tuntevat yhä murhien vaikutukset"
Murhat herättivät aikoinaan runsaasti yhteiskunnallista keskustelua hippiliikkeestä ja murhat yhdistettiin saatananpalvontaan niiden rituaalinomaisuuden ja motiivin puutteen vuoksi.

– Yli 50 vuotta sen jälkeen, kun Mansonin kultti teki nämä julmat rikokset, uhrien perheet tuntevat yhä niiden vaikutukset – kaikki kalifornialaisetkin. Kuvernööri Newsom kumosi Van Houtenin ehdonalaiseen vapauteen pääsyn kolme kertaa virkaanastumisensa jälkeen ja puolusti näitä päätöksiä vastaan tuomioistuimessa, kuvernöörin tiedottaja Erin Mellon sanoi perjantaina antamassaan lausunnossa. Mellonin mukaan kuvernööri on pettynyt muutoksenhakutuomioistuimen antamaan päätökseen vapauttaa Van Houten, mutta ei aio ryhtyä toimiin, sillä muutoksenhakupyrkimykset eivät todennäköisesti onnistu.

Van Houten ja tiimi ”innoissaan”
Van Houten ja tämän tiimi ovat ”innoissaan” ilmoituksesta, Van Houtenkin asianajaja Nancy Tetreault kertoo CNN:lle. – Hän on kiitollinen siitä, että hänen kuntoutumisensa ja kova työ ajattelun uudistamiseksi tunnustetaan.

Van Houten tutustui Mansonin kulttiin muutettuaan hippikommuunista ystävänsä Catherine Sharen kanssa vuonna 1968 Mansonin kommuuniin.

Van Houten päästetään ehdonalaiseen vapauteen lopullisen kuulemisen jälkeen. Kuulemisen päivämäärä pidetään salassa.

---

Sarjamurhaaja Charles Mansonin seuraaja on vapautettu vankilasta
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sar ... #gs.30b3qv
JULKAISTU 12.07.2023 08:28

Pahamaineisen sarjamurhaaja Charles Mansonin seuraajiin kuulunut Leslie Van Houten vapautettiin tiistaina vankilasta yli 50 vuoden jälkeen. Asiasta kertoivat Kalifornian osavaltion vankilaviranomaiset.

Leslie Van Houten, 73, oli tuomittu osallisuudestaan Los Angelesissa vuonna 1969 tehtyyn kaksoismurhaan. Manson-kultin jäsenet tekivät kyseisen kesän aikana yhteensä ainakin yhdeksän murhaa Los Angelesissa.

Viranomaisten mukaan Van Houten vapautettiin ehdonalaisvalvontaan.
Post Reply