Kuninkaalliset

User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Kuninkaallisella huvipurrella
http://www.digikajastus.fi/2020/04/11/k ... ipurrella/
Teksti: Pasi Päivinen
11.4.2020


Image
Royl Yacht, Britannian kuninkaallinen huvipursi, teki 43 vuoden aikana 696 ulkomaan ja 272 kotimaan matkaa.

Asuin 1990-luvun puolivälissä St. Andrewsissa runsaan tunnin matkan päässä Skotlannin pääkaupungista Edinburghista, jossa Britannian kuninkaallinen huvipursi on ankkuroituna. Pääkaupungissa tuli vierailtua usein, mutta kuninkaallista huvipurtta ei vielä silloin ollut Leithin satamassa. Viime vuonna St. Andrewsiin suuntautuneen työmatkani yhteydessä sain tilaisuuden vierailla kuninkaallisella huvipurrella, ja se oli mieleenpainuva kokemus.

HMY Britannia
Royal Yacht eli Britannian kuninkaallinen huvipursi, viralliselta nimeltään HMY Britannia, on vuosina 1954-1997 Britannian kuningashuonetta palvellut laiva. Nykyisin alus on laiturissa Edinburghin Leithin satamassa Ocean Terminal -ostoskeskuksen vieressä ja toimii museona. Vaikka HMY-lyhenteeseen (Her Majesty’s Yacht) sisältyykin sana yacht, kyseessä ei ole mikä tahansa huvipursi, vaan runsaat 126 metriä pitkä ja rapiat 16 metriä leveä laiva. Se on järjestyksessään 83. kuninkaallinen huvijahti ja toinen samaa nimeä kantava alus, joka on säilytetty täysin alkuperäisessä asussa.

HMY Britannia on elegantti ilmestys, mutta ei kuitenkaan pröystäilevä. Toki sen tilat ovat upeat, mutta käytännölliset, eivätkä mitenkään palatsimaiset. Kuninkaallinen loistokkuus näkyy kuitenkin pienemmissä yksityiskohdissa, kuten hulppean ruokasalin astiastossa ja sen seinillä olevassa taiteessa. Alus on mielenkiintoinen myös vastakohtiensa vuoksi, sillä miehistön tilat ovat ahtaat ja askeettiset. Luokkaerot tulevat selvästi esille aluksella myös miehistön tiloissa, jossa päälliköllä ja korkeimmilla upseereilla on ollut kohtuullisen hyvät oltavat, vaikkakin kuninkaallisten kanteen verrattuna heidänkin tilansa ovat vaatimattomat.

Huvipurrella oli jatkuvasti valmiudessa 240 hengen miehistö ja kuninkaallisten ollessa paikalla miehistöä aluksella on ollut noin 300. Koska kyseessä oli kuninkaallisen laivaston alus, miehistön jäsenet olivat vapaaehtoisesti hakeutuneet suorittamaan asepalvelustaan HMY Britannialle. 365 palvelusvuorokauden jälkeen heidän oli mahdollisuus hakea vakituiseen pestiin alukselle. Aluksen päällystöllä oli kahden vuoden määräaikainen sopimus kerrallaan ja aluksen päällikkö oli aina laivaston korkea-arvoinen upseeri, yleensä amiraali.

Kuninkaallinen huvipursi rakennettiin skotlantilaisella John Brown & Co-telakalla Edinburghin pohjoispuolella Clydebankissa vuonna 1953. Alus korvasi vanhan kuninkaallisen huvipurren. Kuningatar Elisabeth II kastoi sen 11. tammikuuta 1954. 43 aktiivisen käyttövuoden aikana se teki yhteensä 696 virallista ulkomaanvierailua ja 272 kotimaan matkaa. Esimerkiksi prinssi Charles ja prinsessa Diana tekivät HMY Britannialla häämatkansa vuonna 1981. Kuninkaallisten ollessa aluksella sillä oli aina sotalaiva saattajana. HMY Britannia II on taittanut maailman merillä yhteensä 1.087.623 merimailia eli noin 50 kertaa maapallon ympäri. Se on vieraillut myös Suomessa kaksi kertaa: vuonna 1976 kuningatar Elisabeth II:n käydessä Suomessa ja vuonna 1994 epävirallisesti aluksen poiketessa tankkaamassa Helsingissä matkalla Pietariin.

Kuningashuoneen konservatiivisuus näkyi merelläkin

Britannian kuningashuoneen rutiinit ja konservatiiviset toimintatavat toistuivat huvipurrella samanlaisina kuin maissa. Kuningatar Elisabeth II noudatti aina tiukkaa päiväjärjestystä ja työskenteli aluksella yhtä täsmällisesti kuin Lontoossa ollessaan. Kuningattarella oli sekä oma työhuone että luonnollisesti makuuhuone. Makuuhuoneessa oli yksi tavallinen yhdenhengen sänky, pukeutumispöytä ja sen päällä puhelin. Prinssi Philipillä oli yhdenhengen sänky omassa makuuhuoneessaan samalla kannella kuningattaren makuuhuonetta vastapäätä ja myös puhelin, jos kuningatar sattui soittamaan. Prinssi Charles sai Dianan naituaan venytettyä brittiläisiä konservatiivisia arvoja sen verran, että ujutti aluksen yhteen hyttiin parivuoteen vuonna 1981, mutta sitä ei ole enää, vaikka muutoin HMY Britannia onkin säilytetty alkuperäisenä.

Pääkansi oli vain ja ainoastaan kuningasperheen käytössä. Siellä oli makuutilojen lisäksi ruokasali, seurustelusalonki ja pienempi salonki (pelihuone), jossa kuningattaren kerrotaan viihtyneen sadepäivinä mm. lautapelejä pelaten. Trooppisilla leveysasteilla purjehdittaessa aikaa vietettiin peräkannella, jonne levitettiin aurinkopurje sekä koottiin uima-allas.

Pääsalonki ja ruokasali muodostavat yhtenäisen tilan. Huvipurrella järjestettiin paljon illalliskutsuja, jolloin tilaa tarvittiin. Ruokasalissa on flyygeli ja aluksen oma sinfoniaorkesteri soitti useimmiten virallisilla kutsuilla. Kuningatar olisi halunnut ruokasaliin aidon takan luomaan tunnelmaa, mutta kun hän kuuli, että tulen palaessa takassa olisi paloturvallisuussyistä yhden merisotilaan vartioitava jatkuvasti vieressä vesiämpäri kädessään, luopui kuningatar perinteisen takan rakennussuunnitelmasta. Aluksella on pieni sähkötakka.

Miehistö majoittui ja vietti mahdollista vapaa-aikaansa alemmilla kansilla omissa messeissään. Kuninkaallisten ja miehistön kohtaamiset pyrittiin minimoimaan. Henkilökunta väisti käytävillä kohdattaessa seinän viereen, ei katsonut silmiin ja yleensä pyrki olemaan näkymätön. Jos kuitenkin joku miehistön jäsenistä ei ehtinyt siirtyä riittävän sivuun ja osui kuninkaallisten kohdalle, hänen tuli seistä asennossa, kunnes kuninkaallinen oli ohittanut paikan.

HMY Britannialla vaalittiin perinteitä. Esimerkiksi jouluna perinteisen englantilaisen jälkiruuan, jouluvanukkaan, sekoittamiseen käytettiin aina tiettyä kauhaa, jolla vain kuninkaalliset saattoivat sekoittaa jälkiruokaa. Loppukesään liittynyt jokavuotinen perinne oli puolestaan Western Isles Cruise-matka Skotlannin länsirannikolla.

HMY Britannia II:n erikoisuudet

Poikkeuksellisena ratkaisuna on pidettävä sitä, että 1950-luvun alussa rakennettuun alukseen asennettiin höyrykattila ja höyrykoneet. Höyryturbiinikoneet tuottivat yhteensä 12.000 hevosvoimaa, jolla alus saavutti 22,5 solmun huippunopeuden. Koneet on pidetty priimakunnossa ja konehuone oli yksi aluksen mielenkiintoisimmista kohteista. Höyrykoneet näyttävät edelleen kuin uusilta ja kuulin aluksella eräältä henkilökunnan edustajalta, että ne toimivat yhä moitteetta ja alus on täysin purjehduskelpoinen.

HMY Britannia II:n erikoisuuksina on pidettävä myös pientä leikkaussalia ja sinfoniaorkesteria. Orkesteri oli jatkuvassa soittovalmiudessa, olipa laivalla kuninkaallisia tai ei. Erikoista on myös ulkokannelle lasiseinäiseen autotalliin parkkeerattu kuningattaren Rolls-Royce. Valtiovierailuilla kuningattaren piti päästä liikkumaan omalla autolla, mutta usein autoa ei pystynyt ajamaan lainkaan maihin satamaolosuhteista johtuen, jolloin maihin siirryttiin omalla yhteysveneellä ja kuningattaren käyttöön järjestettiin auto maissa, mutta oma auto piti silti aina olla varmuuden vuoksi mukana. Kaiken kuninkaallisten lystin niin huvipurrella kuin maissakin maksoivat brittiläiset veronmaksajat.

Viimeinen matka ja museointi
HMY Britannia II:n katsottiin tulleensa käyttöikänsä päähän vuonna 1997. Viimeisenä virallisena virkatehtävänään se kuljetti Hong Kongin viimeisen kuvernöörin ja Walesin prinssin kotiin. Aluksen jokainen kello on pysäytetty aikaan 15.11, joka on kellonlyömä, kun kuningatar viimeisen kerran poistui alukselta.

Kuninkaallisen huvipurren käytön päättymiseen oli aluksen iän lisäksi syynä sen korkeat ylläpitokustannukset. Työväenpuolueen noustua valtaan vuonna 1997 alus poistettiin käytöstä, mutta samalla siitä tehtiin täydellinen pienoismalli ja laivanvarustajat laadituttivat heti uudet piirustukset korvaavasta uudesta aluksesta ja kuninkaallisen perheen edustajat hyväksyivät ne. Kolmatta HMY Britanniaa ei kuitenkaan rakennettu, koska työväenpuolueen vaalivoiton myötä Tony Blairin johtama hallitus kieltäytyi tuhlaamasta 100 miljoonaa puntaa uuteen kuninkaalliseen huvipurteen. HMY Britannia päätettiin museoida ja avata yleisölle Edinburghin satamassa. Se on yksi Edinburghin monista kiinnostavista vierailukohteista, jota ei kannata jättää väliin, jos on kaupungissa. Edinburghin keskiaikainen linna on kaupungin maamerkki ja ylivoimaisesti tunnetuin turistikohde. Kuuluisa The Royal Mile -katu lähtee linnan portilta ja sen varrella on monia upeita kauppoja, ravintoloita, kaupunginmuseo ja katu päättyy kuninkaallisen palatsin, Holy Roodin, portille. Edinburgh on mielenkiintoinen kaupunki, johon kannattaa tutustua.

Viimeaikoina uusi kuninkaallinen huvipursi on jälleen ollut esillä julkisessa keskustelussa. Sen arvioitaisi aluksen puolustajien mielestä vahvistavan suhteita brittiläiseen kansanyhteisöön Brexitin jälkeen. Vastustajat pitävät sitä täysin hyödyttömänä ja liian kalliina nimittäen sitä pilkallisesti: HMS Lost Cause. Vastustajat ovat voitolla, eikä Britannian heikon taloustilanteen vallitessa uutta kuninkaallista huvipurtta ole näköpiirissä.

Matkan pää. Royal Yacht on museoitu Edinburghin Leithin satamaan.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

In Memoriam: These Royals Died In 2022
https://www.allvipp.com/royals/in-memor ... ed-in-2022
The royal world lost some important figures in 2022. Queen Elizabeth II was one notable ruler to pass away,
but these were all the royals who died in the past year.

In January, the Italian and Austrian royal Archduchess Margherita passed away at age 91.

The Countess of Paris, Micaela, died in March 2022. She was 83.

The same month, Prince Karl of Hesse passed on, aged 84.
Prince Karl was a nephew of the late Prince Philip, having been born to his sister Princess Sophie.

The Germans lost another royal in Prince Rüdiger of Saxony just a few days after Karl of Hesse.

Then on April 2, 2022, came the death of Archduchess Maria Immaculata of Austria-Tuscany.
She died at her family's castle in Germany.

Germany's head of the House of Württemberg, Prince Carl, passed away in June. He lived to be 85.

Father Florian, a Bavarian royal and religious leader, was only 65 at the time of his death in June 2022.

Most notably, Queen Elizabeth II passed away in September. The world mourned her loss at the age of 96.
Her cause of death was found to be "old age."
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Nostradamus Prophesy on King Charles’ Fate
Nostradamus profetia kuningas Charlesin kohtalosta
https://greedyfinance.com/index.php/en/ ... y-drama-2/
By Seville.K -31 May 2023

Image

Osalainaus artikkelista:

Michel de Nostredame, joka tunnetaan paremmin nimellä Nostradamus, on 1500-luvun ranskalainen astrologi, lääkäri ja apteekki. Mutta hänet tunnetaan enemmän näkijänä. Hänen tunnetuin kirjansa, Les Prophéties ennusti lukuisia tapahtumia, jotka tapahtuvat paljon hänen aikansa ulkopuolella. Ovatko Nostradamuksen ennustukset paikkansapitäviä? Ilmeisesti jotkut asiat osoittautuivat todeksi, kuten kuningatar Elisabet II:n kuolinpäivä, ja käy ilmi, että hän oli myös ennustanut jotain, joka vaikuttaisi kuningas Kaarle III:n kohtaloon.

Marion mukaan Nostradamus ennusti myös, että asiat kääntyvät vain huonompaan suuntaan, kun Charles saa kruunun. "Häneen kohdistuva paine on niin suuri ja hänen ikänsä niin paljon häntä vastaan, että Charles suostuu luopumaan kruunusta poikansa hyväksi."

Ikänsä vuoksi jotkut ihmiset ihmettelevät, luopuisiko kuningas Charles lopulta valtaistuimesta. Itse asiassa näytti hyvältä ajatukselta, että kuningas Charles hallitsisi vuoden tai kaksi ja päättää sitten siirtää valtaistuimen prinssi Williamille.

Prinssi William on parhaimmillaan, ja hänellä olisi parempi ote kaikista hallitsijalta odotetuista kuninkaallisista velvollisuuksista. Mutta Nostradamusin profetian seuraava osa ei viittaa prinssi Williamiin seuraavana valtaistuimelle nousevana.

Nostradamusin mukaan joku, joka "ei koskaan odottanut olevansa kuningas" ottaisi kruunun Charlesin jälkeen. Tarkoittaako tämä, että prinssi Williamin, jonka odotetaan seuraavan isänsä, tilalle tulee prinssi Harry?

Jos prinssi Harry pääsisi valtaistuimelle, hänestä tulisi kuningas Henrik IX. Jos tämä olisi totta, voisiko ennustus lisätä jännitystä näiden kahden väliseen suhteeseen? Mutta kun prinssi Williamilla on lapsia, prinssi Harry törmää siinä tapauksessa perintölinjaan.

Siinä tapauksessa, että prinssi William luopuu valtaistuimesta tai siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että hän kuolisi ennen kuningas Charlesia, hänen vanhimmasta pojastaan, prinssi Georgesta, tulee Yhdistyneen kuningaskunnan seuraava hallitsija - ei prinssi Harry.

Mutta jos Charlesille ja Williamille tapahtuu jotain prinssi Georgen ollessa vielä alaikäinen, kuninkaaksi tulee nimittää valtionhoitaja. Jos näin tapahtuisi, prinssi Harry olisi todennäköisin ehdokas kruunun hallintaan, kunnes prinssi George voi ottaa tehtävän vastaan.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Aateli
https://fi.wikipedia.org/wiki/Aateli

Aateli tai aatelisto on yhteiskuntaluokka, joka esiintyy lukuisissa kulttuureissa, jossa on virallinen aristokratia. Aatelisto on tavallisesti luokiteltu heti kuninkaallisista seuraavaksi vallitsevaksi luokaksi. Aatelisto tarkoittaa syntyperänsä, maaomistuksensa ja osin myös ansioidensa perusteella etuoikeutettua yhteiskunnan kerrosta.

Euroopan aateli oli keskiajalla ja varhaisella uudella ajalla ennen kaikkea maanomistaja- ja sotilassääty, ja sittemmin myös ylempi virkamiessääty (virka-aateli). Aatelisto jakautuu yleensä useisiin luokkiin ylimystöstä alhaisaateliin.

---

Finlands riddarhus ~ Suomen Ritarihuone
https://www.ritarihuone.fi/fi/ritarihuo ... _vaakunat/

Aatelissuvut
Suvut ja vaakunat
Suomen Ritarihuoneeseen on introdusoitu 357 sukua, joista Suomessa nykyään elossa olevasta 143:stä suvusta 3 on kreivillistä, 24 vapaaherrallista ja 116 aatelista sukua (Aateliskalenteri 2022).

Suvut ja vaakunat -tietokanta sisältää sekä suppeaa informaatiota suvuista että kunkin suvun vaakunakuvan.

Henkilötietojen osalta viittaamme Aateliskalenteriin (kaikki elossa olevat aatelissuvut jäsenineen) ja Ättartavlor-teossarjaan (aatelissuvut kautta historian). Näitä julkaisuja on myynnissä hyvin varustetuissa kirjakaupoissa ja niitä voi myös tilata Ritarihuoneen kansliasta sähköpostitse osoitteesta [email protected].
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Luettelo kuninkaallisista vierailuista Suomessa
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_ ... a_Suomessa

Luettelo keisarillisista vierailuista Suomessa
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_ ... a_Suomessa

Tällaisia olivat kuningatar Elisabetin Suomen-vierailut:
rämpi pikku­kengissä tunti­tolkulla pitkin metsiä
– ilme kertoi kaiken
https://www.is.fi/kuninkaalliset/art-2000009058054.html

Image
Kuningattaren sukat repeytyivät metsässä, eikä kypärä mahtunut hänen hattunsa päälle. KUVA: HANS PAUL / LEHTIKUVA
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Kuningatar Elisabet II jätti jälkeensä mittaamattoman arvokkaan korukokoelman – kuka perii hulppeat helyt?
Kuningatar Elisabet II käytti julkisissa esiintymisissään erityisesti arvokkaita rintaneuloja.
https://www.is.fi/kuninkaalliset/art-2000009788788.html
Salli Hakala
26.8. 20:20


VIIME vuoden syyskuussa kuollut kuningatar Elisabet II jätti jälkeensä uskomattoman arvokkaan lajitelman erilaisia koruja Kuningatar käytti julkisissa tilaisuuksissa erityisesti hulppeita rintaneulojaan.

Niistä arvokkain on kuuluisasta Cullinan III -jalokivestä muotoiltu timanttirintakoru. Daily Mailin mukaan Etelä-Afrikasta peräisin oleva, yli kolmen tuhannen karaatin hiomaton timantti tuotiin kuningas Edward VII:lle vuonna 1907. Timantinleikkaaja Joseph Asscher leikkasi sen useiksi erillisiksi jalokiviksi. Britannian hallitus esitteli päärynänmuotoisen Cullinan III:n ja neliönmuotoisen Cullinan IV:n kuningatar Marylle vuonna 1910. Näistä kivistä muodostettiin näyttävä rintakoru. Daily Mailin mukaan Cullinan -rintaneulan arvo on lähes 60 miljoonaa euroa.

TOISEKSI arvokkain kuningattaren rintaneuloista on Williamson Diamond -koru. Koriste on kukan muotoinen, ja siinä on peräti 203 valkoista timanttia. Rintakorun keskellä oleva vaaleanpunainen timantti löydettiin Williamsonin kaivoksesta Tansaniasta vuonna 1947. Kaivoksen omistaja, kanadalainen John Thoburn Williamson, päätti lahjoittaa leikkaamattoman timantin prinsessa Elisabethille hänen häidensä kunniaksi. Kuusi vuotta myöhemmin kivestä tehtiin rintakoru. Korun arvo on lähes 30 miljoonaa euroa. Kuningatar käytti korua useissa merkittävissä tapahtumissa. Hänellä oli kyseinen rintakoru yllään muun muassa prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan häissä vuonna 1981.

RINTAKORUJEN lisäksi kuningatar jätti jälkeensä muitakin äärimmäisen arvokkaita koruja. Kruununjalokivien lisäksi hän omisti myös poikkeuksellisen, yksityisen kokoelman korujalokiviä. Elisabetin kuninkaallinen korukokoelma on miljoonien arvoinen, kertoo Page Six.

Mutta kuka perii Elisabetin valtavan arvokkaan koruperinnön? Page Sixin haastatteleman koruasiantuntija Lauren Kiehnan mukaan korujen perijöistä on vaikeaa saada varmaa tietoa, sillä kuninkaallisten testamentit on usein sinetöity salaisiksi. Hänen mukaansa koruja tuskin jaetaan useille kuninkaallisen perheen jäsenille. – Pidän erittäin todennäköisenä, että Elisabet II on seurannut isoäitinsä kuningatar Maryn ja hänen äitinsä, kuningataräiti Elisabetin jalanjälkiä, ja testamentannut kaikki korunsa suoraan uudelle hallitsijalle, eli kuningas Charlesille, Kiehna sanoo lehdelle.

MYÖS New York Postille kommentoinut hoviasiantuntija Josh Rom arveli, että suurin osa koruista päätyy uudelle kuninkaalle. – On todennäköistä, että hän siirsi esineitä yksityiskokoelmastaan läheisilleen ja rakkailleen, Rom sanoi lehdelle. – Suurin osa kokoelmasta siirtyy kuitenkin Charlesille – ja kuningatar Camillalle, Rom arvioi.

Vuosien mittaan kuningatar Elisabeth lainasi monia korujaan perheenjäsenilleen erityisiä tapahtumia varten. Vuonna 2011 Walesin prisessa Catherine käytti häissään Cartier Halo -tiaraa, jossa on lähes tuhat timanttia. Sussexin herttuatar Meghan puolestaan puki kuningatar Maryn upean art deco -tyylisen Diamond Bandeau -tiaran omissa häissään vuonna 2018.

Voisiko kuningattaren perintöä päätyä siis myös niille perheenjäsenille, joille Elisabet lainasi korujaan? New York Postille kommentoineen Romin mukaan se on hyvinkin mahdollista. – Kuningatar varmasti halusi antaa perheenjäsenille tavaroita, joista he pitävä.

Eräs asia on asiantuntijan mukaan kuitenkin hyvä huomioida. – Jos he perivät nämä arvokkaat esineet, heidän on maksettava perintöveroa niistä, Rom muistuttaa. – Koska vero on jopa 40 prosenttia perinnön arvosta, ja jotkut näistä koruista ovat miljoonien arvoisia, kuningattaren on täytynyt miettiä, olisiko yksinkertaisesti parempi idea jättää korut kuninkaalliseen kokoelmaan, josta ne olisivat edelleen lainattavissa erityistilaisuuksiin, hän toteaa.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Image

Image

50-årsfesten i Oslo / 50-vuotisjuhla Oslossa
https://www.svenskdam.se/kungligt/mette ... lo/9933888
25 aug, 2023, 21:08

Mahtavat 50-vuotisjuhlat - 380 vierasta linnassa! Kyllä, koska sekä Haakon että Mette-Marit ovat tänä kesänä täyttäneet 50 vuotta, tarkemmin sanottuna 20. heinäkuuta ja 19. elokuuta, se sopii täydellisesti yhteiseen suureen juhlaan. Syy, miksi kruununprinssipari päättää juhlia tänään, on fantastisen romanttinen: Se on heidän hääpäivänsä. Tänään (25 aug, 2023) tasan 22 vuotta sitten silloin 28-vuotiaat Haakon ja Mette-Marit sanoivat "kyllä" toisilleen koko maailman edessä!

Image
Haakon ja Ingrid-Alexandra näyttävät onnellisilta illan kunniaksi ja Mette-Marit loistaa yhdessä poikansa Sverre Magnuksen kanssa.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verret afslører bryllupsdato
https://www.seoghoer.dk/kongelige/prins ... yllupsdato
KONGELIGE
20 timer siden


Prinsessa Märtha Louise ja Durek Verrett ovat ilmoittaneet, että heidän tuleva hääänsä pidetään historiallisessa Hotell Unionissa Geirangerissa 31.8.2024. Geiranger sijaitsee noin kuuden tunnin ajomatkan päässä Oslosta.

Image

Image
Hotel Union Geiranger
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Ruotsin hovin virallinen kuva...
https://www.svenskdam.se/kungligt
08 sep, 2023, 11:09

Image
Ruotsin kuningas kuvattu juhlavuotensa kunniaksi koko suuren perheensä kanssa. Hovin kuvaaja Clement Morin
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Danmarks kungafamilj
Tanskan kuninkaallinen perhe

Image
Drottning Margarethe

Image
Det danska kronprinsparet Frederik och Mary med sina fyra barn Vincent, Christian, Isabella och Josephine i april 2022. Arkivbild.

Image
Från den första januari 2023 kallas prins Nikolai, 23, prins Felix, 20, prinsessan Athena, 10, och prins Henrik junior, 13 grevar och komtesse. Bild: Philip Davali
Post Reply