Pori - Jalkajousimurhat 2007, tekijänä Alexandr Siekkinen

Selvitetyt tapaukset taustoineen, rikosten tekijöiden profiilit
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Pori - Jalkajousimurhat 2007, tekijänä Alexandr Siekkinen

Post by -Uta- »

Porin kaksoissurma: Teloitussurmien vaietut taustat
https://alibi.fi/alibin-parhaat/porin-k ... t-taustat/
Alibin parhaat 1.7.2007
Osalainaus artikkelin tekstistä:

Keskiviikkona (6. kesäkuuta) noin kello 14.00 tuli Satakunnan hälytyskeskukseen nimetön puhelinsoitto, jossa ilmoitettiin, että osoitteessa Tiilimäentie 2 on kaksi naisen ruumista. Kun ilmoitus vainajista osoittautui todeksi, käynnisti Porin poliisi laajan operaation, jonka tarkoituksena oli ottaa kiinni asunnonhaltija, 19- vuotias Aleksandr Siekkinen. Hänet oli nähty asuntonsa pihapiirissä aikaisemmin päivällä. Erityistuntomerkkeinä olivat tumma polkkatukka ja side toisessa kädessä.

Soitettuaan hätänumeroon Aleksandr siirtyi läheiselle Tiilimäen Nesteelle, mistä osti virvoitusjuomapullon. Juomaa maistellen nuorukainen kulki kohti rautatien ja Valtatie kahden alittavaa Portaali- tunnelia. Siellä hän kohtasi poliisipartion, joka kyseli Aleksandrilta havaintoja etsitystä miehestä. Tarkkasilmäinen poliisimies havaitsi kuitenkin siteen Aleksandrin kädessä. Etsitty oli löytynyt. Kello oli noin 14.50, ku nuorukainen tuotiin Porin poliisilaitokselle.

Image
8.6. kello 13.50. Aleksandr Siekkinen aloitti kärsimystiensä salamavalojen loisteessa.

Image
Kaksoissurma tapahtui talossa, jossatoimii turvakoti ja lasten päiväkoti.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Pori - Jalkajousimurhat 2007, tekijänä Alexandr Siekkinen

Post by -Uta- »

Oikeus: Jalkajousi­murhaaja päästetään vapaaksi – epäiltynä jo uusista rikoksista
Siekkisen piti vapautua jo toukokuun lopulla, mutta Rise vaati vapautumisasian uudelleenkäsittelyä.
Syynä oli uusi rikosepäily.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009885601.html
Kia Kilpeläinen
10:29 | Päivitetty 11:15


Image
Siekkinen oli 19-vuotias syyllistyessään kahteen murhaan. KUVA: MIKA VUORIO

HELSINGIN hovioikeus on päättänyt vapauttaa jalkajousimurhaajana tunnetuksi tulleen Alexandr Siekkisen

Rikosseuraamuslaitos vaati hakemuksessaan, että päätös Siekkisen vapautumisesta perutaan tai että vapautumista siirretään ainakin vuodella. Asiakirjoista ilmenee, että syynä oli uusi rikosepäily. Lisäksi on pääteltävissä, että kyse on useammasta kuin yhdestä rikoksesta.

Siekkinen on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin. Asian esitutkinta on edelleen kesken.

Hovioikeus kuitenkin katsoi, että Siekkisen vapautumisen perusteet ovat yhä olemassa ja hylkäsi Risen hakemuksen.

– Hovioikeuden arvion mukaan tässä vaiheessa ei ole esitetty riittävää selvitystä siitä, että Siekkisen vaarallisuutta tulisi arvioida toisin kuin aikaisemmassa päätöksessä. Epäillyt rikokset ovat tosiasiassa jo johtaneet Siekkisen ehdonalaisen vapauden alkamisajankohdan siirtymiseen usealla kuukaudella, oikeus katsoi.

Siekkinen oli lisäksi myös rikkonut valvotun koevapauden määräyksiä kolme kertaa. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt rikkomuksia niin vakavina, että ne antaisivat aihetta muuttaa arviota vapautumisen edellytyksistä.

Siekkisen uusi vapautumispäivä on 15.12.2023.

SIEKKISEN piti vapautua ehdonalaiseen vapauteen toukokuun lopussa, mutta näin ei käynyt. Rikosseuraamuslaitos (Rise) vaati noin viikko ennen suunniteltua vapautuspäivää hakemuksessaan, että vapauttamisasia tulisi käsitellä hovioikeudessa uudelleen.

Hovioikeus päätti tuolloin, ettei murhaajaa voi päästää ehdonalaiseen ennen kuin oikeus on ehtinyt käsitellä Risen hakemuksen.

Siekkinen kertoi omalla Facebook-tilillään koevapaudestaan viime joulukuussa. IS:n tietojen mukaan mies oli kirjoilla Tampereen Hervannassa. Asunnon omistaa yhdistys, joka auttaa rikostaustaisia ja muita haastavissa elämäntilanteissa olevia.

SIEKKINEN muistetaan kahdesta poikkeuksellisesta murhasta. Hän murhasi kaksi sängyllä nukkumassa ollutta naista ampumalla heitä useita kertoja jalkajousella päähän Porissa kesäkuussa 2007. Ampumisen jälkeen hän varmisti vielä uhrien kuoleman kuristamalla heitä.

Hovioikeus päätti viime vuoden huhtikuussa, että elinkautista vankeusrangaistusta suorittava Siekkinen vapautetaan kuluvan vuoden toukokuussa.

Hovioikeus perusteli aiemmin elinkautiseen vankeusrangaistukseen tuomitun Siekkisen vapauttamista pitkällä vankeusajalla. Rikosseuraamuslaitoskin puolsi vapauttamista, kun noin 16 vuotta vankeutta tulisi täyteen. Siekkinen oli teot tehdessään vain 19-vuotias.

Oikeus otti vapauttamisharkinnassa huomioon myös Siekkisen rangaistusajan suunnitelmien osittaisen toteutumisen ja vankilan toimintaohjelmiin osallistumisen.
Post Reply