Hejac säännöt

Näitä noudatetaan
Post Reply
sihteeri
Posts: 137
Joined: Sun Oct 30, 2011 9:12 am

Hejac säännöt

Post by sihteeri »

Hejac-foorumien yhteiset järjestyssäännöt.

1. Kaikenlainen rasismi (kansanryhmää vastaan kiihottaminen) ja muu vastaava kirjoittelu (kuten esimerkiksi kunnianloukkaus jne..) on kielletty. Rikollinen toiminta yleensäkin sekä siihen yllyttäminen on kielletty.
2. Lainvastaiset linkit, sekä lainvastaisen materiaalin levitys on kielletty.
3. Tekijänoikeusrikokset. Ilman tekijänoikeuden haltian lupaa , aineiston levittäminen on kielletty
4. Henkilösuoja. Yksityishenkilösuojan rikkominen on kielletty. Nimimerkin henkilöllisyyden arvuuttelu tai paljastaminen on erittäin jyrkästi kielletty.
5. Pornograafisen aineiston levittäminen on kielletty.
6. Tuplanikin käyttäminen ilman ylläpidon erityistä lupaa on kielletty. Tuplanikit poistetaan välittömästi.
7. Tahallinen trollaus ja provosointi on kielletty samoin kuin toisen kirjoittajan asiaton arvosteleminen.
8. Varoituksesta tai huomautuksesta on syytä välittömästi korjata käytöstään. Ylläpito päättää aina tarvittaessa mahdollisista muista seuraamuksista. Varoitus on jo varsin vakava seuraamus ja kolmas varoitus johtaa aina kirjoituskieltoon. Varoitus on voimassa vuoden sen antamisesta.
9. Arkistomateriaalin toimittaminen muualle (esimerkiksi toiselle foorumille) ja käyttäminen muuhun kuin omaan tarkoitukseen on ehdottomasti kielletty. Keskustelu arkistossa olevista tiedoista (etpk:t ym.) käydään hejacissa, tilanteen mukaan joko julkisella tai yksityisellä puolella.
10. "Off topic" (OT) viestejä tulee pyrkiä välttämään.
11. Ylläpito varaa oikeuden viestien editoimiseen tarvittaessa ilman erillistä ilmoitusta. Editoiminen voi tarkoittaa pelkkää kirjoitusvirheiden korjaamista tai aiheeseen kuulumattoman viestin poistoa tai sen osan poistoa. Ylläpito myös editoi ja poistaa tarvittaessa pyynnöstä kirjoittajan viestejä. Pyynnöt voi osoittaa esimerkiksi moderaattorille. Aikaa oman viestin muokkaamiselle on vuorokausi eli 24 tuntia sen lähettämisestä. Myös selvinneitä tapauksia siirretään mm. Ratkaistut-osioon aina tarpeen mukaan. Siirroista tiedotetaan vain poikkeustapauksissa, kuten erityisen suurta huomiota saaneissa jutuissa.
12. Kirjoitettaessa asiasta, jolla on mahdollisesti suurempaa merkitystä, on syytä erikseen tehdä selväksi, onko kysymyksessä oma mielipide, kuulopuhe vai fakta (tarvittaessa myös lähde tietoon on mainittava) mikäli tämä ei käy muuten selväksi viestistä tai viestiketjusta.
13. Foorumia koskeva (rakentava) palaute ja kaikki ylläpidolle suunnatut kysymykset ja kommentit tulee osoittaa oikeaan paikkaan: viewtopic.php?f=25&t=398
14. Älä provosoi, äläkä provosoidu! Tällä muistisäännöllä pärjää erittäin hyvin.
15. Jokainen kirjoittaja vastaa itse henkilökohtaisesti kaikesta kirjoittelustaan. Ylläpito ei ota vastuuta yksittäisen kirjoittajan asiattomista kirjoituksista vaan kirjoittaja on tarpeen vaatiessa räikeimmissä tapauksissa yksin itse vastuussa kirjoittelustaan suoraan viranomaisille. Ylläpito poistaa asiattomat viestit jos/kun niitä havaitaan tai sellaisesta ilmoitetaan.

Päivitetty: 10.2.2016
sihteeri
sihteeri
Posts: 137
Joined: Sun Oct 30, 2011 9:12 am

Re: Hejac säännöt

Post by sihteeri »

Poissaoloni aikana säännöistä oli tullut palautetta aiheellisesti, että niiden päivittämisestä ilmoitettaisiin. Foorumin perusperiaatehan ei ole muuttunut eikä muuttumassa miksikään.
Pahoittelemme kuitenkin tiedotuksen laatua. Kaikista isommista sääntömuutoksista tai muuten yleisesti merkittävistä, jos sellaisia tarvitaan tiedotetaan jatkossa tässä ketjussa.
Tätä päivittävät tarvittaessa niin moderaattorit kuin ylläpitäjät.

Hyvää alkukevättä kaikille!

Toivottaa, sihteeri ja hejac ry Ylläpito
sihteeri
sihteeri
Posts: 137
Joined: Sun Oct 30, 2011 9:12 am

Re: Hejac säännöt

Post by sihteeri »

Vuosikokous on pidetty ja sihteeri päivitetty, mikä tarjoaa tilaisuuden sivuta olennaista asiaa:

Palstaa lukiessa ja välillä ulos katsellessa huomaa, että valo on lisääntynyt, kevät tulollaan ja pieni riehaantuminen näppiksen äärellä saattaa odottaa vuoroaan. Ei siinä mitään, kunhan tekstit tulevat asianmukaisiin ketjuihin.

Kuitenkin ystävällisesti muistutetaan nikkejä foorumin voimassa olevista säännöistä, jotka löytyvät tämän ketjun alusta.
Hyvin niitä kyllä on viime aikoina noudatettu, mistä kiitos kirjoittajille. Mukava henki vallitsee foorumilla.

Näkyville tarkoitettu rekisteröityjen nimimerkkien palaute ylläpidolle, moderaattoreille ja muille virkanimimerkeille pyydetään kirjoittamaan ketjuun:
viewtopic.php?f=25&t=398&start=10

Sujuvia viestejä ja kivoja muita aktiviteetteja

toivottaa sihteeri
myös moderaattori
palveluksessanne
sihteeri
Post Reply