Ruotsi - Marua Ajouz

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Ruotsi - Marua Ajouz

Post by -Uta- »

Marua Ajouz katosi 18-vuotiaana 1. joulukuuta vuonna 2002. 15 vuotta perhe on ihmetellyt mitä hänelle tapahtui, nyt ruumis on löydetty. Ruumiin löysi pellolla maatöitä tehnyt kaivinkone. Hänen päänsä löytyi jo vuonna 2003 metsästä Torupissa Malmön ulkopuolella.

Katoamisen aikaan Maruan entinen poikaystävä oli epäiltynä, mutta tämä kiisti yhteytensä katoamiseen ja murhaan. Poliisin mukaan oli kuitenkin ilmeistä, että hän oli viimeinen, joka näki Maruan elossa. Todistusaineistoa tämän poikaystävän asunnolta on kuitenkin säilytetty siinä toivossa, että tekniikka tulevaisuudessa kehittyisi.

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/884 ... en-hittats
2017-05-18

Image
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Ruotsi - Marua Ajouz

Post by -Uta- »

Tekniska spår från Maruas lik ska knyta mördare till dådet
https://www.sydsvenskan.se/2017-06-02/f ... yckmordare
Malmö2 juni 2017 06:30

Spår från mördade Marua Ajouz döda kropp ska knyta misstänkta till brottet, hoppas nu polisen. De inblandade har "all anledning" att vara rädda, säger chefen för polisens grupp för kalla mordfall.

Poliisi toivoo nyt, että tekninen tutkinta jäljistä murhatun Marua Ajouzin ruumiissa yhdistää epäillyt rikokseen. Joten tekoon osallistuneiden on "täysi syy" pelätä, sanoo johtaja poliisin selvittämättömien murhien ryhmästä.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Ruotsi - Marua Ajouz

Post by -Uta- »

DNA-svar som kan lösa mord har dröjt i över ett år
https://theworldnews.net/se-news/dna-sv ... ver-ett-ar
11.04.2018

Marua Ajouz katosi 18-vuotiaana 1. joulukuuta vuonna 2002, pää löytyi 2003 metsästä, ruumis löytyi pellolle haudattuna 2017...

Linkin mukaan DNA-tuloksia on pyydetty NFC:ltä (Nationellt Forensiskt Centrum, Linköping), mutta vastaukset puuttuivat vielä 11.4.2018. Ehkä ne puuttuvat edelleen, koska en ainakaan Google-haulla onnistunut löytämään mitään tuoreempaa tietoa asiasta?

Image
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Ruotsi - Marua Ajouz

Post by -Uta- »

Uusi käänne Ruotsin 20 vuotta ratkaisemattomana olleessa murha­mysteerissä – selvisikö Maruan, 18, surmaaja vihdoin?
Nuori nainen katosi vuonna 2002. Nyt poliisi kertoo pidättäneensä todennäköisin syin murhasta epäiltynä miehen, joka jo aiemmin nousi tutkinnassa esille.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009249485.html
Ina Kauppinen
6.12. 23:51


RUOTSALAINEN Marua Ajouz katosi jäljettömiin Malmössä vuonna 2002 vain 18-vuotiaana. Seuraavana vuonna sienestäjä löysi hänen päänsä Torupissa Malmössä ja vuonna 2017 kaivinkoneenkuljettaja löysi rakennustyömaalla loput nuoren naisen ruumiista.

Nyt poliisi kertoo pidättäneensä miehen epäiltynä Ajouzin murhasta, Aftonbladet uutisoi.

– Voin vahvistaa, että yksi henkilö pidätettynä todennäköisin syin epäiltynä 18-vuotiaan naisen murhasta 20–21. joulukuuta 2002 Malmössä. Syynä tähän on se, että poliisi on työskennellyt tämän tapauksen parissa jatkuvasti, syyttäjä Tomas Olvmyr sanoi.

Olvmyrin mukaan poliisi oli saanut uusia todisteita, jotka johtivat pidätykseen.

– Kyse on suullisesta näytöstä ja muusta näytöstä ja häntä on syytä kuulla niistä. Kuulustelemme häntä ja sitten päätän ennen työviikon päättymistä, vaaditaanko häntä vangittavaksi vai ei.

Lehden mukaan jo vuonna 2003 heräsi epäilykset, että ex-poikaystävä ja hänen ystävänsä olisivat ampuneet nuoren naisen ja paloitelleet tämän ruumiin. Epäilyksien tueksi ei kuitenkaan tuolloin saatu näyttöä. Syyttäjä tai poliisi eivät ole kuitenkaan vahvistaneet lehtien väitteitä.

SVT:n mukaan Ajouzin ex-poikaystävä on ollut pitkään epäiltynä murhasta.

Olvmyr vahvisti medialle, että nyt pidätetty henkilö on aikaisemminkin tullut tutkinnassa esille, vaikka ei ottanut kantaa miehen henkilöllisyyteen.

Malmössä poliisin kylmien tapausten tutkintaa johtava Karin Bogyo sanoi, että nyt pidätetty mies oli aiemmin vangittuna, mutta tuolloin tutkinnassa ei saatu esille riittävästi näyttöä syytteiden nostamiseen.

Ajouzin Mohammad-isä kertoi ruotsalaismedialle olevansa kiitollinen poliisille siitä, että hänen tyttärensä kuoleman tutkinnassa oli tapahtunut käänne.

– Me olemme iloisia, mies sanoi.

Perhe toivoo paitsi oikeutta myös jonkinlaista päätöstä tragedialle. Heillä ei ole vielä ollut mahdollisuutta haudata Marua Ajouzia.

– Emme halunneet haudata vain päätä. Mutta jos he saavat (tutkinnan) valmiiksi ja saamme vartalon takaisin, sitten on selvää, että hautaamme sen. Niin, että hän saa levätä rauhassa.
Post Reply