Norjalainen pysäköinninvalvoja talletti kolikoita!

Rekisteröityjen käyttäjien yhteinen julkinen muistilehtiö sekä kysymys- ja vastauspalsta
Forum rules
Foorumin ketjuihin voi tallettaa yhteiseen muistiin kiinnostavia asioita, kysellä ja vastata kaiken ollessa läpinäkyvää
Post Reply
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Norjalainen pysäköinninvalvoja talletti kolikoita!

Post by Queen »

Luin erään vanhan, mielenkiintoisen jutun PPK-kirjasta (olikohan se v.2007?). Tapahtuma sattui Norjassa.

Pysäköinninvalvonnassa oli jonkinmoisessa esimiesasemassa mieshenkilö, josta kaikki pitivät kovasti. Poliisin korviin kantautui kuitenkin huolestuttavia uutisia. Pankista oli otettu yhteyttä ja kerrottu tämän pysäköintimittareita tyhjentävän miehen kuskaavan kolikkojen laskenta-automaattiin pussikaupalla kolikoita.
Mieheltä oli pankissa asiaa tiedustelleet niin toiset asiakkaat kuin virkailijatkin, että noinko niitä mittarirahoja vain kuskataan pankkiin (miehellä oli näet virkapuku päällään käydessään pankissa).
Mies oli kertoillut leppoisasti, että ei toki. Pysäköintimittarien tyhjennys on pommin varma juttu, ja rahat siirtyvät sinetöidyissä laatikoissa valvontatoimistoon.
Mies oli omille rahahommilleen kertonut selityksinä, että hän oli voittanut peliautomaateista suuria summia, hänen tuttavallaan oli limsa-automaatti koulun vieressä ja tämä oli pyytänyt hänen apuaan sen hoitamisessa sekä että miehen pojat myivät vohveleita ja hän hoiti rahojen tallettamisen.

Jonkun aikaa poliisit juttelivat miehen kanssa ja kysyivät, mitä hänen asunnostaan mahtaa löytyä, kun he menevät tekemään sinne tarkistuksen. Mies oli sanonut, että siellä on yksi pussillinen kolikoita.
Totuus oli hieman toinen; asunnossa oli kymmeniä muovikassillisia kolikoita, heti eteisestä alkaen ja komerosta oli löytynyt lisää.
Poliisit olivat lastanneet niitä autoonsa, mutta todenneet, että yhdellä autolla niitä ei saada vietyä, koska jouset ovat jo pohjassa ja pohja raapii maata. Toinen auto oli tarvittu lisäksi. Punnituksessa rahoja oli ollut tuhannen kilon verran.

Mies oli saanut haltuunsa yhden tyhjän parkkiautomaattiin kuuluvan lukollisen laatikon, joka oli ollut huollossa. Sen olisi pitänyt tulla sinetöitynä ja lukossa, mutta lukko olikin ollut auki. Tätä hän oli jollain tapaa käyttänyt hyväkseen käydessään tyhjentämässä laatikoita. Tyhjennys tapahtui pareittain, mutta mies oli sanonut parilleen, että hoida sinä noitten parkkeerattujen autojen tarkistaminen, niin minä tyhjennän.
Mies oli hankkinut vuosien varrella valtavat rahamäärät. Hän olikin ostanut mm. uuden veneen ja auton. Rahat tietysti takavarikoitiin ja auto sekä vene myytiin, että saatiin edes osa rahoista palautettua oikealle omistajalle.
Mies oli kertonut, että kolikoilla oli vaikea maksaa suurempia ostoksia ja niin hän oli kantanut niitä pankkiin. Sikälihän mies on käyttäytynyt tyhmästi, että on aina asioinut samassa pankissa ja vieläpä virkapuku päällä.
Tosin on myönnettävä, että jos miljooniin kasvanut kruunumäärä pitäisi jotenkin muuttaa seteleiksi tai saada talletettua tilille, voisi siinä itsellekin mennä sormi suuhun.
Post Reply