Kirjasarja

Ketjuun tulee kirjasarjassa kerrottuja tapauksia kirjan numeroinnin mukaan järjestettynä, aluksi kullekin jutulle oma ketjunsa. Ne ryhmitellään, jahka aineistoa kertyy.
Post Reply
Hukkanen
Posts: 152
Joined: Sat Dec 03, 2011 4:59 pm

Kirjasarja

Post by Hukkanen »

Poliisi kertoo
https://fi.wikipedia.org/wiki/Poliisi_kertoo

Poliisi kertoo (aiemmin Pohjolan poliisi kertoo) on Pohjolan Poliisikirja Oy:n julkaisema kirjasarja, jota ilmestyi vuosittain vuodesta 1971 lähtien vuoteen 2015 saakka.

Kirjasarjan kirjat sisältävät artikkeleita todellisista rikoksista ja niiden tutkinnasta oikeuskäsittelyyn saakka. Ne on koottu eri Pohjoismaiden rikostutkijoiden ja syyttäjien kirjoittamina (Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska vuodesta 1971, Islanti vuodesta 2000 ja muut maat vuodesta 1973). Lisäksi artikkeleissa on usein myös valokuvia, esimerkiksi poliisin ottamia valokuvia rikospaikoista ja muuta rikostutkintamateriaalia. Kirjat käsittelevät rikostapausten ja niiden tutkimisen lisäksi myös yleisesti rikostutkinnan kehittymistä, poliisikoulutusta ja oikeusmenettelyitä.

Kirjojen tuotolla rahoitettiin Suomen Poliisin Urheiluliiton toimintaa. Virallinen kotimainen kilpailutoiminta kuitenkin loppui vuonna 2014, joka osaltaan vaikutti kirjasarjan lopettamiseen. Kirjaa myytiin ainoastaan puhelinmyyntinä, ja parhaimmillaan Pohjolan Poliisikirja Oy:llä oli lähes 50 puhelinmyyjää. Ensimmäiset suomenkieliset painokset olivat 13 000–14 000 kappaletta ja loppuvuosina noin 8 000 kappaletta. Kaupallisista syistä kirjoissa kerrottiin rikoksista ympäri Suomen.

Kirjasarja on julkaistu myös ruotsinkielisenä nimellä Nordisk Kriminalkrönika. Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa sarjan viimeinen osa ilmestyi vuonna 2016.

Yli 40 vuoden aikana kirjoissa esiteltiin lähes 600 suomalaista rikostapausta.[1] Moni kuuluisa rikostapaus on saanut oman artikkelinsa kirjassa, kuten Jammu Siltavuoren kaksoismurha, Oulun lentokonekaappaus, Jollaksen palkkamurha sekä Suomen ulkopuolella tapahtuneista Falunin verilöyly. Osa artikkeleista pohjautuu vähemmän tunnettuihin rikostapauksiin, jotka eivät välttämättä ole saaneet mainintoja mediassa.
Suurin osa Rikostarinoita Suomesta -televisiosarjan tapauksista on julkaistu Poliisi kertoo -kirjoissa.

Poliisikirja Oy on julkaissut myös pokkarisarjan Poliisi kertoo – Suomalaisia rikostapauksia, jota on julkaistu vuodesta 2001 lähtien. Pokkareihin on koottu suomalaisia rikostapahtumia Poliisi kertoo -kirjoista.

-------

GOOGLE-KUVA:
https://www.google.fi/url?sa=i&rct=j&q= ... 1335683406

toimeksi saaneena
mode Hukkanen
User avatar
Arvo Kyyrölä
Posts: 326
Joined: Tue Jun 30, 2015 7:29 pm

Re: Kirjasarja

Post by Arvo Kyyrölä »

^Kiitos Hukkanen. Meillä on mainitsemasi kirjasarjan kaikki osat vuoteen 2003 asti. Myöhemmin ilmestyneitä kirjoja en toistaiseksi ole hankkinut johtuen ennen kaikkea siitä, että olen eniten ollut kiinnostunut vähän vanhemmista rikostapauksista.

Harkinnan alla ovat silti koko ajan olleet myös vuoden 2003 jälkeen ilmestyneet PPK-kirjat.
Post Reply