Eläimiin kohdistuneet rikokset

Rikosten koko muu kirjo henkirikosten lisäksi ajanjaksosta riippumatta
User avatar
-Uta-
Posts: 5916
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Eläimiin kohdistuneet rikokset

Post by -Uta- »

Työmatkalla ollut nainen kohtasi kuvottavan näyn Vaasassa
- tiellä lojui kissa, jonka pää näytti räjäytetyltä: "Ei ole tervettä"
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tyo ... #gs.esqs5u
JULKAISTU 28.08.2020 18:02

Työmatkalla ollut nainen teki tiistaina aamulla surullisen löydön Vaasan Kivihaassa sijaitsevan ostoskeskuksen läheisyydestä. Tapauksesta on tehty rikosilmoitus.

Kuva kadulta löytyneestä kissasta löytyy tämän jutun lopusta, se voi järkyttää herkimpiä lukijoita.

Tien varressa, varsin näkyvällä paikalla lojui kuollut vaaleaturkkinen kissa, jonka pää oli epätavallisen pahoin ruhjoutunut.

Tapaus päätyi myös Vaasan eläinsuojeluyhdistyksen tietoon. Yhdistyksen puheenjohtaja Maija Raatikainen alkoi selvittää asiaa Vaasan kaupungin pieneläinklinikan kanssa.

Eläinlääkäreille selvisi, että kissan suustä löytyi räjähteestä tai ilotulitteesta peräisin oleva muovinkappale. Eläin oli jo niin pahassa mätänemistilassa, ettei sitä voitu lähettää tutkittavaksi kuolemansyyn selvittämistä varten.

Raatikainen on tapauksesta erittäin pahoillaan. Kissaa ei hänen mukaansa ollut sirutettu, joten karmean kohtalon kokeneen eläimen omistaja ei toistaiseksi ole tiedossa.

– Eläinlääkärit eivät siis voineet saada varmuutta, onko kissan suuhun asetettu räjähde eläimen ollessa elossa vai vasta sitten, kun se on jo kuollut. Joka tapauksessa teko on ylipäätään todella järkyttävä. Ei ole tervettä viihdyttää itseään sillä, että kissan pää räjähtää, Raatikainen puuskahtaa.

Kissat kiinni
Eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja kertoo aiemminkin törmäneensä Vaasan seudulla tapauksiin, joissa kissat ovat joutuneet erittäin kyseenalaisten tekojen kohteiksi. – Muistan esimerkiksi tapauksia, joissa kissojen häntiin on laitettu liimaa. Toivoisin kovasti, että kissanomistajat ymmärtäisivät, millaisia ihmisten aiheuttamia vaaroja, tuskaa ja kärsimystä vapaana kulkevat kissan voivat kohdata. Teemme kovasti töitä sen eteen, että ihmiset ymmärtäisivät tämän, Raatikainen sanoo.

MTV Uutiset on nähnyt kuvakaappauksen löytäjän tekemästä rikosilmoituksesta poliisille. Pohjanmaan poliisista ei perjantaina iltapäivällä osattu kommentoida, onko tapausta jo alettu tutkia.

– Toivon todella, että asiasta saadaan vihjeitä ja tekijä kiinni. Koostan tapauksesta parhaillaan lisätietoja, jotka toimitan myöhemmin poliisille, Raatikainen sanoo.

Image

Sumentamaton kuva tilanteesta löytyy linkistä, ei herkille.
User avatar
-Uta-
Posts: 5916
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Eläimiin kohdistuneet rikokset

Post by -Uta- »

Uutta tietoa Vaasasta kuolleena löydetystä kissasta:
vihjeiden mukaan tapettiin suuhun asetetulla räjähteellä
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/71ca ... c5b0d6ff63
Tänään klo 19:37

Paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen saamien vihjeiden perusteella kissa oli elossa ja ollut tekijöiden sylissä ennen karmeaa loppuaan.

Vaasan Kivihaasta löytyi viime viikon tiistaina kuollut kissa. Kissan jäännökset paljastivat, että sille oli tehty karmeaa ilkivaltaa: sen pää näytti räjäytetyltä.

Iltalehti uutisoi asiasta sunnuntaina. Tuolloin tiedettiin vain, että kissa ei ollut sirutettu, eikä sen omistajasta ollut tietoa.

Vaasan eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Maija Raatikainen kertoo saaneensa kissan kohtalosta lukuisia vihjeitä. On tullut tietoa myös siitä, kuka kissaa oli näin julmasti kohdellut.

– Todella monesta, toisistaan riippumattomista lähteistä on tullut samoja nimiä ja tarkkojakin kuvauksia tekijöistä. Nämä ovat alaikäisiä ihmisiä, Raatikainen kertoo.

Raatikainen painottaa, ettei ole hänen eikä median tehtävä kertoa tekijöiden nimiä tai tuntomerkkejä.

– Vaikka voisinkin hyvin tarkasti eritellä tuntomerkkejä, en anna pienintäkään vihjettä. Ei ole syytä ja lisäksi se haittaisi poliisin tutkimuksia. Poliisi on se, joka tiedottaa.

Vielä sunnuntaina Raatikainen toivoi, että julmuudet olisi tehty kissalle edes sen kuoltua. Vihjeet kertovat muuta.

– Meille on tullut useista lähteistä tieto siitä, että kissa olisi ollut elossa. On kerrottu, että kissa olisi otettu syliin ja tehty tämä teko. Ilmeisesti kaikki lähtenyt liikkeelle tämän tekijäporukan kerskumisesta, Raatikainen sanoo.

Eläinlääkärit kertoivat löytäneensä kissan suusta raketin tai räjähteen muoviosan. Kukaan tuskin haluaa ajatella, millaiset ovat olleet kissan elämän viimeiset hetket.

Jotkut kuitenkin joutuvat niin tekemään.

Nuoret puhuvat
Kissan kohtalosta kohistaan erityisesti nuorten keskuudessa. Vaasassa piirit ovat pienet.

– Nuoret puhuvat ja he pelkäävät. Moni nuorista kokee ahdistusta, jos on ollut jollakin tavalla tämän jengin jatkona tai edes kuullut tästä teosta. Tämä on varmasti todella ahdistava tilanne tällaiselle nuorelle, Raatikainen sanoo.

Vaikka Raatikainen on nähnyt ja kuullut eläinsuojelutyönsä parissa karmeita asioita, kissan kohtalo iski ytimeen.

– Olen pitänyt itseäni todella paatuneena, mutta tänään tyhjeni takki ihan toden teolla, Raatikainen huokaa.

Raatikaisen mukaan vastaavia surullisia eläinkohtaloita on tullut eläinsuojeluyhdistyksen tietoon kuluneina kuukausina yhä useammin. Siilejä pidetään potkupalloina, kissojen häntiä ja korvia liimaillaan ja linnunpoikasia seivästetään. Kun ne on seivästetty, niiden raajoja revitään irti.

Raatikainen toivoo, että tekijät saataisiin vastuuseen teoistaan. Nyt kaikki on poliisin käsissä.
User avatar
-Uta-
Posts: 5916
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Eläimiin kohdistuneet rikokset

Post by -Uta- »

Verinen kissa roikkui tienviitassa Pöytyällä – kurkku viilletty auki
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e3ea ... 157914a432
Eilen klo 7:36

Kissa löydettiin sunnuntaiaamuna.

Pöytyältä löytyi sunnuntaina kissa, jonka kurkku oli viilletty auki. Lisäksi kissa oli sidottu paalinarulla tieviittaan roikkumaan, kertoo Loimaan seudun eläinsuojeluyhdistys.

Yhdistyksen vapaaehtoinen huomasi verta vuotavan kissan riippuvan Marttilantien tienviitassa Pöytyän Auvaisissa sunnuntaiaamuna. Paalinaru oli kiinni tienviitassa niin korkealla, että se on kiinnitetty joko koroketta käyttäen tai sen on kiinnittänyt pitkähkö henkilö, tiedotteessa kerrotaan.

Poliisiasia
Kissa toimitettiin Loimaan seudun eläinsuojeluyhdistyksen haltuun. Sieltä se oli tarkoitus viedä valvontaeläinlääkärille. Yhdistyksen mukaan poliisille tehtiin ilmoitus ja poliisi myös kävi paikan päällä.

Lounais-Suomen poliisista vahvistetaan, että sillä oli sunnuntaina kissaan liittyvä tehtävä Pöytyällä ja rikosilmoitus on tehty.

Loimaan seudun eläinsuojeluyhdistys pitää kissan kohtaloa kammottavana.

– Tällä hetkellä muiden kuin ihmisten tuntevuutta ja oikeuksia ei ole huomioitu Suomen perustuslaissa. Eläimet eivät tarvitse ihmisoikeuksia, mutta ne tarvitsevat eläinoikeuksia, yhdistyksen tiedotteessa kerrotaan.

LINDA LAINE /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 5916
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Eläimiin kohdistuneet rikokset

Post by -Uta- »

Jo toinen karmea eläinrääkkäystapaus Turun seudulla – poliisi tietää tekijät:
”Pojat voivat olla varmoja...”
https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000006643635.html
Anna-Maija Naakka
21.9. 17:46

Sosiaalisessa mediassa leviää video, jossa oravaa rääkätään järkyttävällä tavalla.

VARSINAIS-SUOMESSA paljastui vuorokauden sisään jo toinen järkyttävä eläinrääkkäysepäily.
Sunnuntaiaamuna Pöytyästä löytyi liikennemerkkiin hirtetty kissa, ja toinen epäilty rikos kohdistui oravaan.

Komisario Joonas Tikka Lounais-Suomen poliisista kertoo poliisin saaneen sosiaalisen median kautta tietoonsa videon, jossa alaikäiset nuoret kohtelevat kaltoin oravaa.

– Siinä on jostain saatu orava, se on ripustettu mopon lokasuojaan ja sitä potkitaan, hän kertoo.

– Näyttäisi, että orava on hengissä, ennen kuin se saa monoa.

Tikan mukaan poliisilla on tiedossa, ketkä videolla esiintyvät.

– Jos elävää eläintä on kohdeltu noin, kyse on rikoksesta. Pojat voivat olla varsin varmoja, että poliisi tulee keskustelemaan tästä heidän kanssaan.

LOUNAIS-SUOMEN poliisin tilastoissa on tämän vuoden osalta 18 merkintää eläinsuojelurikkomuksista ja 48 merkintää astetta vakavammista eläinsuojelurikoksista. Törkeitä eläinsuojelurikoksia on ollut yksi. Määrät noudattelevat aiempien vuosien lukemia.

– Kyllä niitä viikoittain tulee vastaan enemmän tai vähemmän. Näiden lisäksi teemme aika paljon eläinsuojelulain mukaisia kiireellisiä päätöksiä ottaa ihmisiltä lemmikkieläimiä pois. Juuri eilen otin yhdeltä juopolta kissan pois. Sillä oli liian kireä panta, sillä vuoti kaulasta verta ja sitä heitettiin maahan. Tein lopullisen päätöksen, että kissaa ei palauteta henkilölle, Tikka kertoo.

Oravatapaus on saanut myös kokeneen poliisin ihmetyksen valtaan.

– Mikä nuorilla on, joka saa käyttäytymään tuolla tavalla? Eikö järki pelaa tai ole parempaa tekemistä? Vai voivatko he itse tosiaan niin huonosti, että pitää tehdä tällaista? Tikka miettii.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Eläimiin kohdistuneet rikokset

Post by härkä »

^
Kovasti ikäviä tapauksia kaikki.

Mutta en malta jättää huomioimatta , että aihepiiriin sattuvasti ja sopivasti , on viimeisessä -Uta-:n linkissä Naakka haastatellut Tikkaa.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 5916
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Eläimiin kohdistuneet rikokset

Post by -Uta- »

^ Hyvä huomio :)
User avatar
-Uta-
Posts: 5916
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Eläimiin kohdistuneet rikokset

Post by -Uta- »

Eläinten viikko nostaa kissan pöydälle – SEY haluaa muistuttaa kissojen huonosta kohtelusta
"Suomen kissatilanne on ollut kestämätön jo vuosia", kerrotaan Suomen eläinsuojeluyhdistyksestä.
https://yle.fi/uutiset/3-11578216
Eläinsuojelu - 4.10.2020 klo 03.15

Image
Googlesta poimittu kuva

Tänään vietetään kansainvälistä eläinten päivää ympäri maailman. Suomessa päivästä alkaa eläinten teemaviikko, jonka aikana järjestöt järjestävät monenlaisia tapahtumia. Suomen eläinsuojeluyhdistys (SEY) on viettänyt tapahtumaa vuodesta 1959. Tänä vuonna Suomessa viikon teemana on kissakriisi, jonka kautta eläinsuojeluyhdistys pyrkii lisäämään tietoa kissojen kaltoinkohtelusta.

SEY kertoo tiedotteessaan, että kissan heikko arvostus Suomessa näkyy hylättyjen ja populaatiokissojen suurena määränä ja eläinsuojeluilmoituksina. Elokuun lopulla otsikoihin nousi tapaus, jossa kissa oli tapettu asettamalla räjähde sen suuhun. Keväällä uutisoitiin kissanpennuista, jotka oli heitetty muovikassissa roskasäiliöön.

SEYn arvion mukaan kissoja hylätään ja tapetaan Suomessa vuosittain vähintään 20 000 yksilöä. – Viime aikojen otsikot ovat jäävuoren huippu. Kissoja hylätään, jätetään hoidotta ja niihin kohdistetaan väkivaltaa. Ei-toivottuja kissanpentuja tapetaan laittomin keinoin. Suomen kissatilanne on ollut kestämätön jo vuosia, mutta tietoisuus ongelman laajuudesta on edelleen liian vähäistä, kertoo tiedotteessa SEYn toiminnanjohtaja Maria Lindqvist.

Lindqvist muistuttaa, että leikkaamattomat kissat ovat keskeinen osa ongelmaa.
– Eläimen omistajan vastuulla on kontrolloida eläinten lisääntymistä ja huolehtia eläimen mahdollisista jälkeläisistä. On tärkeää ymmärtää, että kissa ei pärjää omillaan luonnossa, eikä etenkään leikkaamattomien kissojen tulisi koskaan ulkoilla vapaana, sanoo Lindqvist.

Moni suomalainen ei tiedosta kissojen huonoa kohtelua
Lindqvistin mielestä kissoihin suhtaudutaan Suomessa eri tavalla kuin esimerkiksi koiriin.

– Kissojen kärsimys ja arvostuksen puute eivät herätä suuressa osassa ihmisiä samalla tavalla huolta kuin jos sama kohtelu kohdistuisi koiriin. Uskon, että sellaista tilannetta ei Suomessa hyväksyttäisi, jossa sairaita ja nälkiintyneitä koiralaumoja eläisi vapaana ja lisääntyisi rajoituksetta ja jossa suuria määriä ei-toivottuja koiranpentuja tapettaisiin laittomin keinoin. Kissa tarvitsee kuitenkin hyvän kodin ja ihmisen huolenpitoa aivan samalla tavalla kuin koira, hän sanoo tiedotteessa.

SEYn keväällä tekemän kyselyn mukaan moni suomalainen ei ole tietoinen Suomessa vallitsevasta kissakriisistä ja sen mittakaavasta. Yli 60 prosenttia SEYn kyselytutkimukseen vastanneista pitää kissojen eläinsuojelullista tilannetta Suomessa hyvänä tai erittäin hyvänä.
User avatar
-Uta-
Posts: 5916
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Eläimiin kohdistuneet rikokset

Post by -Uta- »

Korkeasaareen tuotiin julmasti kidutettu hanhi, röntgenkuvat paljastivat koko totuuden
- ”Tuntuu täysin käsittämättömältä”
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8dbc ... 7df027cab5
Eilen klo 17:46

Hanhen kokema väkivalta on herättänyt surua ja vihaa verkkokeskusteluissa.
Image
Kanadanhanhi on Pohjois-Amerikasta kotoisin oleva suurikokoinen hanhilaji, joka on istutettuna levinnyt Eurooppaan ja myös Suomeen. Se on riistalaji. Kuvituskuva. [Ismo Pekkarinen / AOP]

Korkeasaari kertoo sosiaalisessa mediassa paljon surua ja raivoa herättäneestä tapauksesta, jossa kanadanhanhelle on tehty julmaa väkivaltaa.

Helsingin kaupungin pelastuslaitos toi lauantaina 3. lokakuuta Korkeasaaren Villieläinsairaalaan Helsingin Kuusiluodolta löytyneen aikuisen kanadanhanhen, jonka siivet oli kierretty kaksi kertaa toistensa ympäri selän päällä.

Hoitajat irrottivat siivet toisistaan ja heikkokuntoiselle linnulle annettiin kipulääkkeitä ja nesteytystä. Pahasti turvonneisiin ja roikkuviin siipiin laitettiin siteet.

Tänään lintu voitiin nukuttaa ja tutkia tarkemmin. Röntgenkuvissa näkyi hauleja siivissä ja rintaontelossa. Kipulääkkeistä huolimatta siivet roikkuivat ilmeisesti hermovaurioiden tai hauleista ja vääntämisestä hajonneiden nivelsiteiden vuoksi. Ainoa keino auttaa oli kivuton lopetus, päivityksessä kerrotaan.

Korkeasaaren väen mukaan valkoposkihanhi ja sitä muistuttava kanadanhanhi ovat joutuneet vihapuheen kohteeksi. – On ehkä hyvä muistaa, että eläimiin kohdistettu vihapuhe voi kääntyä myös fyysiseksi julmuudeksi. Asiasta tehdään rikosilmoitus. Kuollut eläin on toimitettu Ruokavirastoon tutkittavaksi.

Käsittämätön tapaus
Birdlife Suomen suojelu- ja tutkimusjohtaja Teemu Lehtiniemi ihmettelee tapahtunutta. – Tuntuu täysin käsittämättömältä, että joku luontokappaleelle tällaista tekee. Hän ei ole kuitenkaan kuullut hanhivihasta, vaikka erityisesti lisääntyneistä valkoposkihanhista on puhuttu verkossa kovin äänenpainoin jo pitkään.

– On epätoivo paikoin näiden ongelmien edessä, mutta en itse ole kuullut, että lintuja vihattaisiin. Toki joka vuosi tulee näitä tapauksia, että valkoposkihanhia on luvattomasti ammuttu ja ihan hyviltäkin paikoilta ajettu niitä ilmaan, mutta en sano, että varsinainen hanhiviha olisi olemassa. Hanhien esiintyminen on muuttunut niin, että ymmärrän sen hämmentävän ihmisiä.

Lehtiniemi sanoo, että suoranainen lintuihin kohdistuva kidutus tai julmuus on harvinaista. – Jos tässä oli kiduttamisesta kyse, sellaisia tulee äärimmäisen harvoin tietoon. Esimerkiksi petolintuvainoa on edelleen samalla tavalla kuin muidenkin rauhoitettujen lintujen ampumisia. Se koskee esimerkiksi laulujoutsenta ja vesilintuja. Ilmiönä ne ovat kuitenkin eri tyyppisiä kuin sellainen, että selvästi on kidutettu.

Onko sinulla käsitystä siitä, kiinnostavatko tällaiset lintuihin kohdistuneet rikokset poliisia? Kuinka hanakasti tapauksia tutkitaan?
– Minulla on siitä aika hyväkin käsitys. Keskimääräistä poliisia ne eivät kiinnosta yhtään. Yhdessä tapauksessa olin itse silminnäkijänä, ja vaikka poliisi tuli paikalle, jouduin sitä itse edistämään, että se lähti tutkintaan ja eteni tuomioon. Muissa maissa on juuri tällaiseen erikoistunutta poliisijoukkoa.


ALEKSANTERI PIKKARAINEN /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 5916
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Eläimiin kohdistuneet rikokset

Post by -Uta- »

Törkeä eläinsuojelurikos - lampaiden lopettaminen ilman tainnutusta
https://poliisi.fi/-/torkea-elainsuojel ... ainnutusta
19.1.2021 14.32

Image
Google-kuva

Eläinsuojeluviranomaisen tarkastuksella havaittujen epäkohtien takia on käynnistynyt esitutkinta, jossa Pohjanmaalla asuvan keski-ikäisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään eläinsuojelurikokseen.

Miehen epäillään teurastaneen lampaita siten, että kuolemaan johtava verenlasku on tehty elävälle eläimelle leikkaamalla kurkku auki ilman tainnutusta. Tämän tyyppinen lopettamistapa on eläimelle raakaa ja julmaa ja aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä ja tuskaa.
Aktiivinen esitutkinta käynnistyi yli puoli vuotta sitten ja kestää vielä kuukausia. Esitutkinnan aikana poliisi on tehnyt tiivistä yhteistyötä Ruokaviraston kanssa.

Pääepäilty on esitutkinnan aikana ollut vangittuna ja neljä muuta epäiltyä on ollut kiinniotettuna tai pidätettynä. Avunannosta törkeään eläinsuojelurikokseen epäillään lisäksi lähes kymmentä lammastilan pitäjää. Heidän epäillään mahdollistaneen laittoman teurastuksen mm. myymällä pääepäillylle lampaita ja antamalla tilat lainvastaiseen teurastamiseen. Osittain teurastukset ovat tapahtuneet muuallakin kuin lammastiloilla.

Esitutkinta kohdistuu vuosien 2016–2020 aikana teurastettuun yli 1300 lampaaseen ja niiden teurastustapaan. Laittomasti teurastetun lihan epäillään tulleen myydyksi pääasiassa yksityisille käyttäjille ympäri Suomea, lähinnä länsirannikon alueelle. Lampaan lihan käsittelyprosessin osalta epäillään myös terveysrikosta ja eläintaudin leviämisvaaran aiheuttamista sekä eläintunnistamisjärjestelmästä annetun lain rikkomisia. Teurasjätteiden hävittämisen osalta epäillään ympäristön turmelemista. Lampaiden teurasjätteet olisi tullut toimittaa hävitettäväksi käsittelylaitokseen, joka on hyväksytty niiden hävittämiseen, mutta näin ei ole tehty.

Ruokaviraston lammasrekisterin mukaan lampaat on merkitty pääasiassa myydyiksi elävinä henkilölle, jolla ei ole enää vuosikausiin ollut lampaita ja joka ei rekisterin mukaan ole enää eläintenpitäjä. Pääepäilty on käyttänyt kyseisen tilan tilatunnusta lampaiden ostamiseen.

Laillinen eläimen teurastaminen omaan käyttöön edellyttää, että eläin tainnutetaan ja että teurastus tapahtuu kotitilalla eläintenpitopaikassa. Pääepäillyllä ei ole eläintenpitopaikkaa.

Pohjanmaan poliisilaitos on asettanut epäiltyjen omaisuutta väliaikaiseen takavarikkoon. Pohjanmaan käräjäoikeus päättää tänään kahden epäillyn omaisuuden asettamisesta vakuustakavarikkoon.

Kuulusteluissa pääepäilty on kertonut oman näkemyksensä, joka poikkeaa merkittäviltä osin todistusaineistosta.

Mikäli sinulla on tietoja laittomasta lampaiden teurastuksesta, niin tiedot voi laittaa osoitteeseen: [email protected]
User avatar
-Uta-
Posts: 5916
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Eläimiin kohdistuneet rikokset

Post by -Uta- »

Kolmijalkaisen suden tapausta tutkitaan törkeänä metsästysrikoksena
https://poliisi.fi/-/kolmijalkaisen-sud ... srikoksena
16.3.2021 15.59
UUTINEN


Lounais-Suomen poliisi tutkii kolmijalkaisen suden tapausta törkeänä metsästysrikoksena.

Poliisin määräyksestä Punkalaitumella lopetettiin tänä vuonna kolmijalkainen susi 7. helmikuuta.
Susi toimitettiin tutkittavaksi Ruokavirastoon Ouluun. Ruokaviraston tekemän tutkimuksen mukaan suden katkenneesta jalasta löytyi viitteitä aiemmasta ampumisesta, josta on kulunut jo jonkin aikaa.

Kyseinen susi on Luonnonvarakeskuksen DNA-tutkimuksen mukaan oleillut talvella 2019–2020 Kemiönsaarella. Samoihin aikoihin alueella on tehty havaintoja vasenta etujalkaa ontuvasta sudesta.

---

Image
Google-kuva

---

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/era ... -1.1308337
Susi ja sen nelijalkainen kaveri tallentuivat muun muassa Huittisissa Sammun kylässä valvontakameraan.
Post Reply