Porilainen Vesa Frantsila kadonnut 20.8.2001

Selviämättä jääneet katoamistapaukset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Porilainen Vesa Frantsila kadonnut 20.8.2001

Post by -Uta- »

Yli 15 vuotta sitten kadonnut porilainen Vesa yritti päästä takaisin Suomeen montaa eri reittiä
https://www.aamulehti.fi/kotimaa/art-2000007398787.html
Harri Vallin
6.2.2017 21:11


Image
Vesa Frantsila on nähty viimeksi 20. elokuuta vuonna 2001. KUVA: INTERPOL

Yli 15 vuotta teillä tietymättömillä ollut, mutta vasta viime vuonna kadonneeksi ilmoitettu porilainen Vesa Frantsila poistui Suomesta tiettävästi viimeisen kerran vuoden 2001 heinäkuussa.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikosylikontaapeli Tapio Rantanen Lounais-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että Frantsila lähti 12. heinäkuuta ruotsalaisen matkatoimiston valmismatkalle Kreetan saarelle Kreikkaan. Matkan oli tarkoitus kestää kaksi viikkoa. Paluulento lähti Kreetalta 26. heinäkuuta, mutta ilman Frantsilaa. Hän kertoi epäonnisesta paluumatkasta myöhemmin Suomen Ateenan suurlähetystössä. - Oman kertomansa mukaan hänet oli jätetty Kreetan paluulennosta pois, Rantanen sanoo.

Ongelmia junalipun hankkimisessa
Ateenaan Frantsila suuntasi Rantasen mukaan 27. heinäkuuta. Hänen tarkoituksenaan oli ostaa sieltä junalippu Bulgarian Sofiaan, mistä hänen oli ilmeisesti määrä lentää Suomeen. Frantsila ei kuitenkaan onnistunut ostamaan lippua suoraan Ateena–Sofia-junaan. Hän pyysi apua Suomen Ateenan suurlähetystöstä, minne hän meni 1. elokuuta. Suurlähetystön avulla junalipun hankkiminen onnistui. Sofiaan matkannen junan kyytiin hän hyppäsi Ateenasta 3. elokuuta.

Jäljet päättyvät Varsovaan
Seuraava havainto Frantsilasta on Puolan Varsovasta. Siitä, miten mies on Sofian ja Varsovan välin taittanut, poliisilla ei ole tietoa.

Aamupäivällä 20. elokuuta Frantsila ilmestyi Suomen Varsovan suurlähetystöön. Siellä mies kertoi, että häneltä oli ryöstetty passi, rahat ja junalippu Latvian Riikaan. Ilmeisesti häneltä oli varastettu laukku, jossa kadonnut omaisuus oli.

Frantsila halusi suurlähetystä apua, mutta hän ei ollut Rantasen mukaan aivan yhteistyöhaluinen, mikä esti avun antamisen. Ilmeisesti ongelmana oli se, ettei Frantsila suostunut tekemään kertomastaan rikoksesta rikosilmoitusta. Sen jälkeen, kun Frantsila poistui Varsovan suurlähetystöstä, hänestä ei ole mitään havaintoa.


Image


Tarkoitus palata Suomeen Baltian kautta
Frantsilan tarkoituksena oli ilmeisesti palata Suomeen Liettuan, Latvian ja Viron kautta. Tähän viittaa se, että Varsovan suurlähetystä otettiin Frantsilan tiimoilta yhteyttä Vilnan, Riikan ja Tallinnan lähetystöihin.
Sen paremmin Baltian maiden lähetystöissä, kuin missään muuallakaan kadonnutta porilaismatkailijaa ei kuitenkaan enää nähty.

---

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/16- ... #gs.domar7
JULKAISTU 01.02.2017 18:43
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Porilainen Vesa Frantsila kadonnut 20.8.2001

Post by -Uta- »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008327972.html
Anttijussi Ripaoja
13.10. 18:30


Katoaminen huomattiin vasta 14 vuotta myöhemmin

Erakoksi luonnehditun 57-vuotiaan Vesa Frantsilan katoamispaikaksi on ilmoitettu Pori ja katoamispäiväksi 6. heinäkuuta 2001. Poliisin mukaan hänet on viimeksi tuolloin nähty varmasti.

Kyseisen vuoden syyskuussa Frantsila oli mennyt Varsovassa Suomen suurlähetystöön ja kertonut, että häneltä on ryöstetty passi, rahat ja matkalippu. Puolaan hän oli matkustanut Kreetalta, jossa hänet oli nähty aiemmin elokuussa.

Frantsila olisi saanut suurlähetystä apua, mutta tämä ei halunnut ottaa apua vastaan. Miehen katoamisesta on ilmoitettu ulkomaalaisille poliiseille ja kansainväliselle rikospoliisijärjestölle.

Katoaminen huomattiin vasta maaliskuussa 2016, kun kun Frantsilan asunnon taloyhtiössä nuohottiin ilmanvaihtokanavia. Isännöitsijä oli mennyt lukkosepän avustamana Frantsilan asuntoon ja löytänyt postiluukun takaa yli 15 vuoden postit.
Post Reply