Page 1 of 1

Kerava - Murhaepäily 22.09.2022

Posted: Sun Oct 02, 2022 1:30 pm
by -Uta-
Poliisi epäilee nelikymppistä naista murhasta Keravalla – henkirikosta tutkittu jo viikko kaikessa hiljaisuudessa
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pol ... #gs.e7qhxz
JULKAISTU 30.09.2022 16:20

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii Keravalla noin viikko sitten tapahtunutta henkirikosta.
Poliisi ei ole tiedottanut tapauksesta julkisuuteen mitään.


Poliisi epäilee rikoksesta nelikymppistä naista.
Poliisi aikoo vaatia naista käräjäoikeudessa vangittavaksi ensi viikon maanantaina.

Nainen on mitä ilmeisimmin otettu kiinni vasta nyt, sillä vangitsemista on käsiteltävä kolmen päivän kuluessa pidätyksestä.

Käräjäoikeuteen toimitettujen ennakkotietojen mukaan poliisi epäilee naista murhasta.
Rikosnimike on henkirikosnimikkeistä kovin mahdollinen.

Murhaan voi syyllistyä, jos tappaa toisen erityisen raa'alla tai julmalla tavalla tai teko on tehty vakaasti harkiten, eli ennalta suunnitellusti. Murhaan voi myös syyllistyä esimerkiksi surmaamalla virkatehtävissä olevan poliisin.

Tiedossa ei ole, mihin poliisi perustaa kovan rikosnimikkeen tässä tapauksessa.

Rikos on käräjäoikeudelle toimitettujen tietojen mukaan tapahtunut Keravalla 22. syyskuuta, eli viime viikon torstaina.

Poliisi ei ole kertonut tapauksesta julkisuuteen tai tiedottanut väkivaltarikoksesta Keravalla epäillyn henkirikoksen tapahtuma-aikaan. MTV Uutiset ei tavoittanut jutun tutkinnanjohtajaa kommentoimaan tapausta perjantaina iltapäivällä.

Re: Kerava - Murhaepäily 22.09.2022

Posted: Mon Oct 03, 2022 3:09 pm
by -Uta-
Epäilty henkirikos Keravalla- epäiltyä vaaditaan vangittavaksi
https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos ... gittavaksi
Julkaisuajankohta3.10.2022 10.48
UUTINEN


Itä-Uudenmaan poliisilla on tutkittavan torstaina 22.9. Keravalla tapahtunut epäilty henkirikos.

– Tapausta tutkittiin alkuun meillä Itä-Uudenmaan poliisissa kuolemansyyn tutkintana, mutta tapausta tutkittaessa on tullut esille sellaisia seikkoja, joiden perusteella poliisilla on syytä epäillä miehen joutuneen henkirikoksen uhriksi, kertoo rikoskomisario Tero Tyynelä.

Tekoon epäiltyä naista esitetään tänään vangittavaksi Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa syytä epäillä perustein epäiltynä kyseiseen henkirikokseen.

– Tapausta tutkittaan rikosnimikkeellä murha ja poliisilla ei esitutkinnan tässä vaiheessa ole asiasta muuta tiedotettavaa, Tyynelä jatkaa.

Re: Kerava - Murhaepäily 22.09.2022

Posted: Thu Oct 13, 2022 1:44 pm
by -Uta-
Epäilty henkirikos Keravalla - epäiltyä esitetään vangittavaksi
https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos ... uajankohta 13.10.2022 13.33
UUTINEN


Itä-Uudenmaan poliisilla on tutkittavan torstaina 22.9. Keravalla tapahtunut epäilty henkirikos.
– Tapausta tutkittiin alkuun meillä Itä-Uudenmaan poliisissa kuolemansyyn tutkintana, mutta tapausta tutkittaessa on tullut esille sellaisia seikkoja, joiden perusteella poliisilla on syytä epäillä miehen joutuneen henkirikoksen uhriksi, kertoo rikoskomisario Tero Tyynelä.

Poliisi on ottanut kiinni henkilön, jota epäillään rikoksen tekijäksi.
Epäillyn kuulustelut ovat vasta alussa ja poliisi ei tiedota tässä vaiheessa asiasta enempää.

Epäiltyä esitetään vangittavaksi Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa perjantaina 14.10.2022.

Re: Kerava - Murhaepäily 22.09.2022

Posted: Thu Oct 13, 2022 2:32 pm
by -Uta-
Keravan kolkko kartanomurha: poliisilla nyt toinenkin epäilty
Epäilty henkirikos tapahtui keravalaisessa vanhassa kartanossa syyskuun lopulla.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2d4c ... 88683ee8c2
Tänään klo 13:55

Image
Vanhassa kartanossa asuu vuokralla useita ihmisiä. Lähistön asukkaat kiertävät sen mieluiten kaukaa. ATTE KAJOVA

Poliisi epäilee Keravalla syyskuussa tapahtuneesta henkirikoksesta nyt noin 40-vuotiasta miestä.

Itä-Uudenmaan poliisi esittää miestä vangittavaksi. Iltalehden tietojen mukaan vangittavaksi esitetyllä miehellä on rikostaustaa. – Epäillyn kuulustelut ovat vasta alussa, tiedottaa poliisi.

Keravalaisen kolkon kartanon alueelta löytyi syyskuussa ruumis. Tapausta tutkittiin aluksi kuolemansyyn tutkintana, eli asiassa ei epäilty rikosta. Sitten asiasta aloitettiin murhatutkinta. Poliisi epäilee, että teko on ollut suunnitelmallinen.

Murhasta epäiltynä vangittiin alunperin noin 40-vuotias nainen.
Iltalehden tietojen mukaan nainen on liikkunut paikallisissa päihdeporukoissa. Kyseinen nainen on ruumiinrakenteeltaan hento, ja paikalliset olivatkin ihmetelleet, miten hän olisi saanut raavaan miehen hengiltä.

Iltalehden tietojen mukaan henkirikos tapahtui Keravan Jaakkolassa sijaitsevan talon pihapiirissä. Kyseessä on useasta vuokra-asunnosta koostuva vanha huvila, joka on naapurustolle tuttu. Nainen asuu kyseisessä talossa.

Iltalehti ei tavoittanut torstaina poliisia kommentoimaan rikostutkinnan tilannetta.

Re: Kerava - Murhaepäily 22.09.2022

Posted: Fri Mar 24, 2023 6:40 pm
by -Uta-
Käräjäoikeus hylkäsi miehen ja naisen murhasyytteet Keravan henkirikoksesta – miehelle tuomio törkeästä kuolemantuottamuksesta
Oikeuden mukaan uhrin kuolema oli äkillinen ja yllättävä. Naisen osallisuudesta oikeus ei löytänyt näyttöä.
https://yle.fi/a/74-20024122
STT
16:11


Itä-Uudenmaan käräjäoikeus hylkäsi perjantaina miehen ja naisen murhasyytteet jutussa, jossa keravalaisen talon pihalta löytyi kuollut mies syyskuussa.

Oikeuden mukaan syytetty 39-vuotias mies syyllistyi sen sijaan pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen, joista hänet tuomittiin ehdottomaan vankeuteen. Oikeuden mukaan mies löi uhria päähän ja kuristi tätä käsivarrellaan talon pihamaalla niin, että uhri kuoli. Naisen osallisuudesta tekoon oikeus ei löytänyt näyttöä.

Nainen kiisti houkuttelutarkoituksen
Mies ja uhri tunsivat toisensa noin 15 vuoden takaa, ja he olivat samassa työpaikassa.

Syyttäjän mukaan mies oli ollut vihainen ja mustasukkainen uhrille, koska tämä oli ryhtynyt seurustelemaan miehen entisen puolison kanssa. Mies kertoi tavanneensa syytetyn naisen edellisenä iltana.

Syyttäjän mukaan nainen houkutteli tapahtumailtana uhrin kotitalonsa luokse tarjoamalla tälle huumeita ostettavaksi. Syyttäjän mukaan mies ja nainen olivat suunnitelmallisesti yhdessä järjestäneet tilanteen, jossa uhri ei tiennyt miehen paikallaolosta ja jossa mies pääsi yllättämään uhrin.

Nainen kiisti houkuttelutarkoituksen. Hänen mukaansa tapaamisen piti alun perin tapahtua Keravan asemalla, mutta koska uhrin tulossa Keravalle kesti, nainen, syytetty mies ja muutama muu heidän seurassaan ollut henkilö olivat jo ehtineet siirtyä naisen asunnolle.

Tuomittiin kuoleman aiheuttamisesta törkeällä huolimattomuudella
Naisen asunnolla syntyi riitaa kahden seurueessa olleen miehen välillä, jolloin nainen käski kaikkia lähtemään. Uhri saapui talolle juuri kun osa porukasta oli lähdössä autolla pihasta. Nainen kertoi käyneensä sulkemassa pihatien portin, minkä jälkeen hän näki miehen ja uhrin toistensa kimpussa.

Mies kertoi, että uhri oli ensin lyönyt häntä, minkä jälkeen he olivat kaatuneet maahan painimaan. Hän sanoi pitäneensä uhria otteessaan enintään puoli minuuttia.

Oikeus katsoi, että uhrin kuolema oli ollut äkillinen ja yllättävä ja siihen olivat osaltaan vaikuttaneet uhrin päihtymystila ja muut altistavat tekijät.

Mies oli itse kertonut pitäneensä uhria otteessa, jonka hän oli oppinut järjestyksenvalvojakurssilla ja jossa hän tiesi olevan tukehtumisen vaara. Oikeus huomioi myös sen, että mies oli kuristamisen jälkeen lähtenyt pois paikalta tarkistamatta uhrin vointia.

Oikeuden mukaan teossa ei kuitenkaan ollut viitteitä suunnitelmallisuudesta. Näin ollen se katsoi, että mies aiheutti uhrin kuoleman törkeällä huolimattomuudella ja tuomitsi hänet neljän vuoden vankeuteen.