USA - Las Vegasin läheltä löydetty ihmisjäännöksiä 1980-luvulta

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

USA - Las Vegasin läheltä löydetty ihmisjäännöksiä 1980-luvulta

Post by -Uta- »

Lehti: Las Vegasin läheltä löydetty ihmisjäännöksiä 1980-luvulta
Las Vegasin lähellä sijaitsevasta patojärvestä on löydetty ihmisten jäännöksiä, kertoo USA Today -lehti.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/06a ... 1a20cdfc82
Tiistai 3.5.2022 klo 22:36

Viranomaisten mukaan Las Vegasin lähellä sijaitsevasta suuresta Lake Mead -patojärvestä on löydetty ihmisten jäännöksiä. Tynnyrin löysivät sunnuntai-iltapäivällä veneilijät, jotka hälyttivät viranomaiset paikalle.

USA Today -lehden tietojen mukaan metsänvartijat löysivät läheltä Hemenwayn satamaa tynnyrin ja luurangon jäänteineen.

Las Vegasin poliisi kertoi sikäläiselle lehdistölle, että tynnyristä löydettyjen esineiden perusteella henkilö on todennäköisesti tapettu 1980-luvulla.

Lake Made -patojärven vedenpinta on laskenut historiallisen kuivuuden takia erittäin alhaiselle tasolle.

USA Today -lehti kertoo myös, että viranomaisten mukaan ruumiita saattaa löytyä lisää, kun patojärven veden pinta laskee kuivuuden takia.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: USA - Las Vegasin läheltä löydetty ihmisjäännöksiä 1980-luvulta

Post by -Uta- »

Järvi kuivuu Las Vegasissa – sieltä on alkanut löytyä ruumiita
Pitkään jatkunut kuivuus on laskenut Mead-järven pinnan ennätyksellisen matalalle.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9f9 ... c42799fb27
Tiistai 16.8.2022 klo 20:40

Las Vegasin lähettyvillä sijaitsevasta järvestä, Lake Meadista on pitkän hellekauden seurauksena löytynyt jo neljäs ruumis sitten toukokuun. Asiasta kertovat kansainväliset mediat The Guardian ja Aftonbladet.

Yhdysvaltojen suurin keinotekoinen järvi on kärsinyt USA:n länsirannikkoa kurittaneista hirmuhelteistä jopa siinä määrin, että sen pinta on nyt päässyt laskemaan alimmilleen 80 vuoteen. Lauantaina järven pohjasta paljastuneiden ihmisjäännösten epäillään olleen järvessä jo vuosikymmeniä.

Asialla mafia?
Yhtäkään kesän aikana järven pohjasta löytyneistä neljästä ihmisestä ei ole toistaiseksi pystytty tunnistamaan jäänteiden huonon kunnon vuoksi. Monet alueen ihmisistä ovat kuitenkin jo muodostaneet omat epäilyksensä ruumiiden alkuperästä.

Kuuluisin teoria lienee syntynyt heti toukokuussa ensimmäisen uhrin löydyttyä tynnyristä päähän ammuttuna. Monet ovat siitä lähtien uskoneet asialla olleen Las Vegasin mafia, joka vaikutti alueella 1980-luvulle asti. Myöskään Las Vegasin entinen pormestari Oscar Goodman ei ole kieltänyt teoriaa. Sen sijaan hän totesi toukokuussa järvessä saattavan olla lisääkin ruumiita. – Se ei ole huono paikka ruumiin kätkemiseen, hän sanoi silloin.

Tutkijoiden mukaan ruumiiden tunnistamisessa ja johtopäätösten tekemisessä tulee kuitenkin kestämään vähintään vuoden verran.

Image
Lake Mead on Yhdysvaltojen suurin keinotekoinen järvi. CAROLINE BREHMAN

Kuivuus huolettaa
Lähes koko Pohjois-Amerikan läntinen osa on kesäkuukausien ajan kärsinyt vakavasta kuivuudesta ja alentanut dramaattisesti myös alueen tärkeimpien järvien pintoja.

Yhdysvaltain avaruushallintovirasto Nasa kertoo Mead-järven vedestä haihtuneen heinäkuuhun mennessä jopa 73 prosenttia. Vuodesta 1983 lähtien järvenpinnan kerrotaan laskeneen jopa 52 metriä. Tilanne on huolestuttava, sillä Las Vegasia ympäröivillä alueilla Lake Mead on kriittinen juomaveden lähde jopa 25 miljoonalle ihmiselle. Nyt kuivuus uhkaakin paitsi vahingoittaa alueelle merkittävää järveen liitettyä matkailutuloa, myös aiheuttaa vesipulan alueella.
Post Reply