Joensuu - Kaksi eri kuolemantapausta 7. - 8.6.2020

Rikosten koko muu kirjo henkirikosten lisäksi ajanjaksosta riippumatta
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Joensuu - Kaksi eri kuolemantapausta 7. - 8.6.2020

Post by -Uta- »

Reilun kahden vuoden takainen kuolemantapaus Joensuussa etenee syyteharkintaan
https://poliisi.fi/-/reilun-kahden-vuod ... harkintaan
Julkaisuajankohta 25.10.2022 16.23
UUTINEN


Itä-Suomen poliisi ja Keskusrikospoliisin Itä-Suomen yksikkö ovat yhteistyössä tutkineet Joensuun keskustassa 7.6.2020 yksityisasunnossa tapahtunutta kuolemantapausta.

Noin 25-vuotias joensuulaismies menehtyi 7.6.2020 illalla Joensuun keskustassa olevassa yksityisasunnossa. Paikalle hälytettiin ensihoitohenkilöstöä ja nuori mies todettiin menehtyneeksi.

Poliisi tutki kuolemantapausta tuoreeltaan kesällä 2020 kuolemansyyn tutkintana. Tuossa yhteydessä kyseisestä asunnosta takavarikoitiin huumausaineita ja muita päihteitä, joiden osalta esitutkinta huumausainerikoksesta ja kuluttajamarkkinoilta kielletyn psykoaktiivisen aineen kiellon rikkomisesta on valmistunut jo aiemmin.

Nyt keväällä 2022 toisen asian tutkinnan yhteydessä tuli ilmi tietoja, joiden perusteella nuoren miehen kuolemaan johtaneista tapahtumista käynnistettiin esitutkinta. Rikostutkinnassa on selvitetty ovatko mies ja nainen toiminnallaan aiheuttaneet nuoren miehen menehtymisen. Tapausta on tutkittu rikosnimikkeellä törkeä kuolemantuottamus.

Rikoksesta epäiltynä asiassa ovat noin 40-vuotias mies sekä alle 50-vuotias nainen. Kyseinen yksityisasunto oli tuolloin pariskunnan kotiosoite. Huumausaineilla ja muilla päihteillä oli oma osuutensa tapahtumien kulussa. Menehtynyt nuori mies oli tapahtuma-aikaan vierailulla asunnossa.

Rikoksesta epäillyt ovat olleet pidätettynä esitutkinnan aikana. Esitutkinta tapauksen osalta on saatu valmiiksi ja tapaus etenee nyt syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Samassa yhteydessä syyteharkintaan etenee pahoinpitely, jossa epäiltynä on edellä mainittu noin 40-vuotias mies ja asianomistajana edellä mainittu alle 50-vuotias nainen.

Samalta viikonlopulta on tutkinnassa myös toinen kuolemantapaus Joensuussa.
Kyseisenä viikonloppuna 7. - 8.6.2020 Joensuun keskustassa tapahtui toinenkin kuolemantapaus, jossa noin 30-vuotias mies löytyi kuolleena Linnunlahdentieltä palaneesta autosta.


Tästä Linnunlahdentien tapauksesta ei ole julkisuuteen uutta kerrottavaa ja poliisi jatkaa edelleen tapauksen tutkintaa. Joensuun keskustassa yksityisasunnossa sekä Linnunlahdentiellä tapahtuneet tapahtumat liittyvät osittain toisiinsa, mutta itse tapahtumilla ei ole keskenään suoraa yhteyttä.

Linnunlahdentien tapaukseen liittyviä vihjeitä voi edelleen ilmoittaa poliisille vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected].
Post Reply