Page 1 of 1

USA - Teinityttöjen Liberty & Abigail murha Indianassa 2017

Posted: Tue Nov 01, 2022 12:43 pm
by -Uta-
Liberty, 14, ja Abigail, 13, murhattiin metsässä viisi vuotta sitten – poliisi nimesi vihdoin epäillyn
50-vuotiasta miestä Richard M. Allenia syytetään teinityttöjen murhista.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009171513.html
Ina Kauppinen
31.10. 23:43


Image
Richard Allenia (oik.) epäillään Liberty Germanin ja Abigail Williamsin murhista. Vasemmalla poliisin julkaisema piirros ja kuva epäillystä. KUVA: DELPHI POLICE DEPARTMENT / ZUMA / MVPHOTOS, INDIANA STATE POLICE DEPARTMENT / ZUMA / MVPHOTOS

TEINITYTÖT Liberty German, 14 ja hänen ystävänsä Abigail Williams, 13, murhattiin Delphissä Yhdysvaltojen Indianassa vuonna 2017. Vaikka murhista epäilty tallentui Germanin kuvaamalle videolle ja poliisi julkaisi myös ääninauhan, jossa epäillyn uskottiin puhuvan, pysyi tyttöjen surma pitkään mysteerinä.
Nyt poliisi on kuitenkin pidättänyt paikallisen miehen tyttöjen murhista epäiltynä, CNN uutisoi.

Epäselvää on, kuinka murhien tutkijat päätyivät pidättämään 50-vuotiaan Richard M. Allenin. Tuomioistuin on määrännyt syyteasiakirjat salassa pidettäväksi ja murhien tutkinta on yhä auki.

ALLEN pidätettiin viime keskiviikkona ja häntä vastaan nostettiin syytteet perjantaina. Hän on tällä hetkellä vangittuna. Allen kiistää syytteet.

– Tämä päivä ei ole juhlapäivä, mutta pidätys on ehdottomasti suuri askel kohti tämän pitkän ja monimutkaisen tutkinnan päättämistä, Indianan osavaltion poliisin ylikomisario Doug Carter kommentoi.

Carter kertoi New York Timesin mukaan, että tutkijat olivat ”työskennelleet väsymättä” ja jotkut tapauksen tutkijoista olivat lykänneet eläkkeelle jäämistä, tehneet ylitöitä ja luopuneet juhlapyhien vietosta.

Syyttäjä Nicholas McLeland sanoi, että tutkijat pitivät edelleen avoinna vihjepuhelimet saadakseen tietoa ei pelkästään Allenista ”vaan kenestä tahansa toisesta henkilöstä”.

Oikeudenkäyntiä edeltävä kuuleminen on määrä pitää 13. tammikuuta. Itse oikeudenkäynnin on määrä alkaa 20. maaliskuuta.

KAHDEKSASLUOKKALAISET German ja Williams katosivat patikoidessaan nelipäiväisen talviloman viimeisenä päivänä. Kun tytöt eivät tulleet ennalta sovitulle kohtaamispaikalle, heidän katoamisestaan ilmoitettiin poliisille. Seuraavana päivänä tytöt löydettiin kuolleina.

Vuosien varrella poliisi on julkaissut useita todisteita päästäkseen epäillyn jäljille. Poliisi julkaisi muun muassa Germanin puhelimesta saadun ääninauhan, jossa miesääni sanoo: ”Kaverit, alas rinnettä”.

Lisäksi poliisi julkaisi videon, jonka German oli kuvannut tyttöjä seuranneesta miehestä.

Vuonna 2019 poliisi epäili, että tytöt murhannut asui lähialueella ja ”piilottelee täysin näkyvillä”.