USA - "Dyynien rouvan" murha 1974, tunnistettu Ruth Terry'ksi

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

USA - "Dyynien rouvan" murha 1974, tunnistettu Ruth Terry'ksi

Post by -Uta- »

”Dyynien rouva” murhattiin 50 vuotta sitten – nyt FBI tunnisti uhrin
Ratkaisemattoman murhan uhrin henkilöllisyys paljastui vuosikymmenten tutkinnan jälkeen.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/318 ... 9f5621470a
Tänään klo 1:35

FBI on selvittänyt DNA-analyysin, vanhojen asiakirjojen ja sukututkimuksen perusteella lähes 50 vuotta sitten murhattuna löydetyn naisen henkilöllisyyden. Murhan uhri on tähän asti tunnettu Dyynien rouvana (eng. Lady of the Dunes).

Vuoden 1974 ratkaisemattomaksi jääneen murhan uhri oli Ruth Marie Terry. Hän oli kotoisin Tennesseen osavaltiosta ja oli kuollessaan 37-vuotias, FBI kertoi lehdistötilaisuudessa maanantaina.


FBI julkaisi uhrin tunnistamisen jälkeen uuden tiedotteen, jossa pyydetään silminnäkijähavaintoja ja tietoja Terryn murhasta. Tiedotteeseen on lisätty neljä kuvaa tunnistetusta uhrista. – Vaikka olemme tunnistaneet Ruthin tämän kauhistuttavan murhan uhriksi, se ei helpota hänen perheensä tuskaa. Mutta toivottavasti se auttaa vastaamaan joihinkin kysymyksiin sillä välin, kun jatkamme hänen tappajansa etsintää, FBI:n erikoisagentti Joe Bonavolonta sanoi tiedotustilaisuudessa.

Image
Pictures of Ruth Marie Terry. The picture on the right is from her twenties.

Tutkijat ovat tuloksetta seuranneet johtolankoja ”Dyynien rouvan” murhasta jo 48 vuoden ajan. Vaikka poliisi ja FBI ovat tutkineet useita epäiltyjä, tekijää ei ole selvitetty.

Terryn ruumis löydettiin heinäkuussa 1974 Massachusettsin osavaltion Provincetownin rannalta. Hänet oli todisteiden perusteella tapettu päähän kohdistuneella iskulla luultavasti viikkoja aiemmin ennen kuin hänet löydettiin.

Terryn kädet oli leikattu irti ruumiista. Bonavolonta sanoo, että tarkoituksena luultavasti oli vaikeuttaa uhrin tunnistamista. Lisäksi hänen päänsä oli ”lähes irrotettu” ruumiista. Murha-asetta ei ikinä löydetty.

FBI:n mukaan tutkijat eivät kyenneet tunnistamaan uhria vuosikymmenten ponnisteluista huolimatta, vaikka viranomaiset kuulustelivat lukuisia paikallisia asukkaita, tutkivat tuhansien kadonneiden henkilöiden raporttikansioita ja rekonstruoivat hänen kasvonsa.

Lopulta vuosikymmeniä myöhemmin DNA-analyysi yhdistettynä perinteiseen sukututkimukseen kantoi hedelmää. Bonavolonta korostaa, että tapauksen yhteydessä DNA-tuloksia ei haettu yksityisistä tietokannoista, vaan julkisista viranomaisten arkistoista.

Tekijä ei jättänyt johtolankoja
Terryn ruumiin löysi 12-vuotias tyttö 26. heinäkuuta 1974. Tyttö oli seurannut haukkuvaa koiraa, joka oli löytänyt mätänevän ruumiin Cape Codin rannalla.

Ruumiin jäännökset olivat aivan tien reunassa hyönteisten peitossa. Ruumiin luo johti kahdet jalanjäljet ja noin 50 metrin päästä löydettiin renkaanjälkiä. Poliisi arvioi, että nainen oli luultavasti kuollut kaksi viikkoa aiemmin.

Poliisi ei tunnistanut kamppailun jälkiä, ja heidän teoriansa on, että Terry joko tunsi tappajansa tai vaihtoehtoisesti nukkui murhahetkellä.

Terry oli kuollut päävammaan, joka todennäköisesti oli aiheutettu armeijamallisella kenttälapiolla. Hänen päänsä toinen puoli oli murskattu ja hänen kaulansa oli lähes katkaistu. Tutkijat löysivät myös merkkejä seksuaalisesta väkivallasta, joka todennäköisesti tapahtui Terryn kuoleman jälkeen.

Tapahtumapaikalta ei löytynyt tekijän jättämiä johtolankoja. Tutkijat uskovat, että Terry oli murhan jälkeen viety paikkaan, josta ruumis lopulta löydettiin, sillä löytöpaikalta ei löytynyt jälkiä verestä tai muusta väkivaltaan viittaavasta.

Seitsemän vuotta myöhemmin tutkijat saivat tietää, että uhria muistuttanut nainen oli nähty gangsteri Whitey Bulgerin kanssa oletetulla murhahetkellä. Yhteyttä Bulgeriin ei kuitenkaan pystytty todistamaan. Bulger murhattiin vankilassa vuonna 2018.

Tuomittu murhaaja Hadden Clark tunnusti murhan vuonna 2000. Poliisi kuitenkin pitää Clarkin tunnustusta epäluotettavana, sillä hän kärsii mielenterveyden häiriöistä.
Post Reply