Tammela - Henkirikos ampuma-aseella 18.11.2022,

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Tammela - Henkirikos ampuma-aseella 18.11.2022,

Post by -Uta- »

Henkirikos Tammelassa
https://poliisi.fi/-/henkirikos-tammelassa
Julkaisuajankohta 18.11.2022 12.13
UUTINEN


Poliisi tutkii Tammelassa varhain tänä aamuna tapahtunutta henkirikosta. Teossa on käytetty ampuma-asetta.
Uhri ja rikoksesta epäilty tunsivat toisensa entuudestaan.

Yksi henkilö on pidätetty rikoksesta epäiltynä ja häntä tullaan esittämään vangittavaksi. Rikosnimikkeenä on tutkinnan tässä vaiheessa tappo.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Tammela - Henkirikos ampuma-aseella 18.11.2022,

Post by -Uta- »

Luvaton revolveri laukesi pojan käsissä, isä kuoli välittömästi – syyttäjä pitää tappona, syytetty kiistää tahallisuuden. Syyttäjä vaatii Tammelan marraskuisesta henkirikoksesta syytetylle miehelle yli 8 vuoden vankeusrangaistusta taposta ja ampuma-aserikoksesta. Syytetty kiistää ampuneensa tahallaan.
https://yle.fi/a/74-20026927
VILLE TIIRIKAINEN, TEEMU KAMMONEN
13.4. 13:18 • Päivitetty 15:51


Kanta-Hämeen käräjäoikeus käsittelee tänään Tammelassa marraskuussa tapahtunutta kuolemantapausta. Noin 60-vuotias mies kuoli tuolloin päähän kohdistuneeseen revolverin laukaukseen.

Syytettynä on uhrin noin 40-vuotias poika. Syyttäjä vaatii tälle yli 8 vuoden vankeusrangaistusta taposta tai toissijaisesta vankeutta törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Syytetty oli tullut aamusella uhrin asuntoon ja he olivat yhdessä ryhtyneet puhdistamaan syytetyn revolveria. Syytetyllä ei ollut lupaa aseeseen.

Puhdistuksen aikana isän ja pojan välille puhkesi riita, jonka yhteydessä ase laukesi. Revolverin luoti osui 60-vuotiasta miestä takaraivoon. Hän kuoli välittömästi.

Kuolettavan laukauksen jälkeen syytetty laski revolverin maahan ja ajoi Forssan poliisiasemalle, jonka pihalta hän soitti tapahtumasta hätäkeskukseen.

Syyttäjän mukaan laukaus uhrin päähän oli tahallinen ja sen tarkoituksena oli tappaa. Syyttäjän toissijaisena vaatimuksena on törkeä kuolemantuottamus, eli laukaus olisi ollut vailla tarkoitusta surmata uhri.

Ilta-Sanomien mukaan syytetty kertoi käräjäoikeudelle, ettei muista kuolemaan johtaneiden tapahtumien yksityiskohtia. Hän kuitenkin kiisti teon tahallisuuden.

Käräjäoikeus ottaa lähiviikkoina istunnossaan kantaa laukauksen tahallisuuteen. Riidatonta tapauksessa on se, että syytetty oli käsitellyt asetta kuolemaan johtaneen laukauksen aikana.

Tekijä on ollut vangittuna marraskuusta lähtien ja haastehakemuksen perusteella hänet on pidettävä vangittuna edelleen.

Jutun otsikkoa päivitetty kello 15.50: Lisätty tieto, että syytetty kiistää syytteen.
Post Reply