Juupajoen poliisioperaatio 15.1.2023

Rikos- ja aiheeseen sopivat uutisoinnit.
Forum rules
Merkittävän tuntuisille uutisille on suotavaa luoda oma ketju.
Post Reply
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Juupajoen poliisioperaatio 15.1.2023

Post by Queen »

https://www.aamulehti.fi/pirkanmaa/art- ... 28067.html

Juuri nyt: Juupajoella käynnissä piiritystilanne – poliisi pyrkii ottamaan kiinni mahdollisesti aseistautuneen henkilön, jumalanpalvelus peruttiin

Mika Jyrävä
10:20 | Päivitetty 10:56
Aamulehti

Juupajoella on käynnissä poliisioperaatio. Operaatio liittyy liittyy piiritystilanteeseen, jossa poliisi pyrkii kiinniottamaan henkeen ja terveyteen kohdistuneesta rikoksesta epäillyn henkilön, Sisä-Suomen poliisi tiedottaa.

Henkilö saattaa olla aseistautunut, joten kohdekiinteistö on eristetty. Poliisin eristämällä alueella ei ole sivullisia ja eristysalueen ulkopuolella oleville ei aiheudu vaaraa.

Operaation vuoksi muun muassa Juupajoen kirkossa aamulla pidettäväksi aiottu jumalanpalvelus on jouduttu peruuttamaan.

Juupajoen kappeliseurakunnan seurakuntamestari Jari Virtanen kertoo Aamulehdelle hieman kymmenen jälkeen, että poliisi on katkaissut tien seurakuntakeskuksen kohdalta Juupajoen kirkon suuntaan.

Sunnuntaiaamuna jumalanpalvelukseen matkalla ollut Virtanen kertoo, että poliisi pysäytti hänet seurakuntakeskuksen kohdalla ja kertoi, että matkaa kirkolle ei saa jatkaa eikä kirkkoon saanut mennä.

Virtasen mukaan paikalla oli useita poliisiautoja ja niitä tuli paikalle koko ajan lisää. Virtanen arvioi, että paikalla oli yhteensä noin kymmenen poliisiautoa.

Uutinen päivittyy.
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Juupajoen poliisioperaatio 15.1.2023

Post by Queen »

Uutta päivitystä tullut sen verran, että paikalla on rajavartiolaitoksen helikopterikin.
---
Joko taas on joku kirkonpolttaja aktivoitunut?
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Juupajoen poliisioperaatio 15.1.2023

Post by Queen »

Tämä kirkko ei liity tapaukseen.

15.1.2023 11.28
Uutinen
Operaatio sai alkunsa, kun poliisi sai kotihälytystehtävän klo 6.15 yksityisasuntoon Kopsamontiellä.

Operaatiosta muodostui poliisijohtoinen moniviranomaistehtävä, aseistautuneen kohdehenkilön piiritystilanne. Operaatiossa on varauduttu riittävin resurssein. Paikalla on useita yksiköitä mm. Sisä-Suomen poliisilaitoksen ja Helsingin poliisilaitoksen alueelta, ensihoidosta, Rajavartiolaitokselta.

Kopsamontie on eristetty molemmista suunnista. Juupajoen kirkko ei liity tilanteeseen, mutta se sijaitsee eristysalueen sisäpuolella.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Juupajoen poliisioperaatio 15.1.2023

Post by härkä »

https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2 ... 28467.html
Juupa­joen piiritys: Naapuri heräsi aamulla, kun hätääntynyt nainen soitti ovikelloa

”Kerran vuoteen se on tällaista.”


Juupajoella poliisin piirittämän talon naapuri heräsi aamulla, kun hänen kotitalonsa ovikelloon soitettiin.

Kello oli kuusi aamulla.

Ovikelloa oli naapurin mukaan soittanut hädissään oleva nainen. Nainen asui naapurin mukaan samassa omakotitalossa kuin mies, jota poliisi yritti myöhemmin sunnuntaina saada antautumaan.

– Ennen kuin ehdin saada kylpytakin päälle ja tulla yläkerrasta alakertaan katsomaan, nainen jo juoksi kohden vastapäistä naapuria, joka asuu tien toisella puolella, naapuri kertoo.

Naapuri ei ehtinyt nähdä, minkälaisessa kunnossa apua tarvitseva nainen oli. Kun hän avasi oven, nainen meni jo sadan metrin päässä.

Vastakkaisella puolella asuva naapuri soitti hätäkeskukseen.

Hän seurasi, miten jonkun ajan päästä poliisi tuli hakemaan naisen vastakkaisen talon pihalta.

– Ambulanssi oli vähän matkan päässä, se ei arvannut tulla tänne ilman poliisia.

Sen jälkeen alueella alkoi naapurin mukaan tulla poliisipartioita ja Karhuryhmä ja piiritys alkoi.

– Mies oli varmaankin antanut ukaasin, että vähintään maailmansota alkaa. Sen takia oli Karhuryhmää ja kaikkea mahdollista.

naapurille poliisioperaatio ei tullut sinänsä yllätyksenä.

– Kerran vuoteen se on tällaista, joskus vähän useamminkin. Vuosi sitten oli Karhuryhmän kavereita tässä meidän tontillamme, nyt ne olivat täällä uudestaan.

Juupajoella oli paljon huomiota saanut piiritystilanne myös lokakuussa 2021. Tuolloin poliisi piiritti yksityisasuntoa, jossa sisällä ollut mies uhkasi räjäyttää hallussaan olleet räjähteet, jos poliisi ei poistuisi paikalta.

Poliisi ei ole vahvistanut, että vuoden 2021 piirityksellä olisi yhteyttä sunnuntain tapahtumiin, mutta IS:n haastatteleman naapurin mukaan kyseessä oli sama talo.

Edellisellä kerralla vuosi sitten poliisi oli hänen mukaansa suunnitellut naapuritalojen evakuointia, mutta sellaiseen ei tällä kertaa turvauduttu.

Poliisit neuvoivat tällä kertaa asukasta pysyttelemään talon sisällä.

Naapuri kertoo IS:lle asuneensa alueella kolmisen vuotta.

Talokauppoja tehdessään hän ei osannut aavistaa, minkälaisen miehen viereen muuttaa.

Sinänsä mies ei ole aiheuttanut ongelmia, mutta eivät he ole paljon olleet tekemisissäkään.

– Moikataan, kun nähdään, mutta en muista, milloin olisin viimeksi puhunut hänen kanssaan. Ja silloinkin olen varmaankin sanonut vain, että morjens.

Mies ei naapurin tietojen mukaan ole syntyperäinen juupajokelainen, vaan hän on muuttanut muualta.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan miehellä on rikosrekisteri. Hän on muun muassa ryöstänyt poliisiauton pistoolilla uhaten.

Naapuri ihmettelee, eikö asioihin voida puuttua.

– Jos joku ampuu ilveksen tai suden, hänet lyödään heti rautoihin ja tuomitaan, mutta tällaiset saavat olla vapaina, naapuri ihmettelee.

Poliisi kertoi poliisitehtävän päättyneen Juupajoella noin kello neljältä sunnuntai-iltapäivänä. Kiinniotettua miestä epäillään alustavasti törkeästä pahoinpitelystä, ampuma-ase rikoksesta ja virkavallan väkivaltaisesta vastustamisesta.


Poikkeava sunnuntai Eipäjoella.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Juupajoen poliisioperaatio 15.1.2023

Post by härkä »

https://www.aamulehti.fi/rikos/art-2000009328619.html
Aamulehden tiedot: Juupajoella piiritetyllä ja kiinniotetulla miehellä rankka rikostausta – kaappasi poliisiauton ja uhkasi poliiseja pistoolilla

Juupajoella sunnuntaina kiinniotettu mies on ennestään tuttu poliisille. Vuoden 2021 lokakuussa poliisilla oli Juupajoella samankaltainen piiritystilanne kuin tänään sunnuntaina. Silloin mies uhkasi räjäyttää hallussaan olleet räjäytysaineet.
Image

Esitutkintamateriaalin valokuvatodisteesta näkyy, kuinka Juupajoella piiritetty ja lopulta kiinniotettu mies osoitti poliiseja aseella kesällä 2017.

Juupajoella pitkän piirityksen jälkeen kiinniotetulla miehellä on rankka rikostausta. Sunnuntain kiinniotto-operaatioon osallistuivat muun muassa poliisin valtakunnallinen Karhu-valmiusyksikkö ja rajavartiolaitos.

Aamulehden useista eri lähteistä saamien tietojen mukaan Juupajoella sunnuntaina kiinni otettu, vuonna 1977 syntynyt Henri Pekka Juhani Åman on tuomittu väkivaltarikoksista aiemminkin.

Loppuvuodesta 2017 hänet tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa kuuden ja puolen vuoden vankeuteen muun muassa törkeästä ryöstöstä, ampuma-aserikoksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Vuoden 2021 lokakuussa poliisilla oli Juupajoella samankaltainen piiritystilanne kuin tänään sunnuntaina. Silloin mies uhkasi räjäyttää hallussaan olleet räjäytysaineet.

Aamulehti julkaisee epäillyn nimen jo esitutkintavaiheessa, sillä hän on aiemmin syyllistynyt vastaaviin vakaviin rikoksiin. Epäillyn rikostaustasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue lisää: Pirkkalassa poliisiauton kaapannut sai tuomion – yli kuusi vuotta vankeutta kesäkuun tapahtumista

Lue lisää: Viinaa, lääkkeitä ja laiton pistooli kannonkolossa – esitutkinta paljastaa Pirkkalan poliisiautokaappauksen rajut yksityiskohdat
Uhkasi poliiseja pistoolilla

Vuonna 2017 annettuun tuomioon johtaneet tapahtumat saivat alkunsa saman vuoden kesäkuussa Ylöjärvellä, jossa mies tunkeutui yksityisasuntoon ja uhkaili siellä 15-vuotiasta poikaa. Mies myös laukaisi pistoolin kahdesti siten, että toinen luoti osui noin 40 senttimetrin päähän pojasta.

Tämän jälkeen tuomittu ajoi päihtyneenä ja huomattavalla ylinopeudella Ylöjärveltä Pirkkalaan. Vauhti oli enimmillään 140 kilometriä tunnissa. Poliisit yrittivät pysäyttää miestä, mutta hän jatkoi ajamista, kunnes päätyi ulos tieltä.

Ulosajon jälkeen mies uhkasi paikalle tulleita poliiseja pistoolilla ja pakotti heidät luovuttamaan poliisiauton. Mies ajoi Ylöjärvelle, missä poliisi lopulta otti hänet kiinni metsässä poliisikoiran avulla. Kiinniottotilanteessa mies uhkaili poliiseja väkivallalla.

Lue lisää: Pirkkalan pakenija pakotti aseella poliisit ulos ja kaappasi poliisiauton – poliisi ampui renkaat puhki, mutta mies ajoi karkuun

Lue lisää: Poliisi ylistää: Poliisikoira Simo piti hampaissaan Pirkkalan pakenijaa, joka ryösti poliisiauton aseella uhaten
Juupajoella operaatio aiemminkin

Vuoden 2021 poliisioperaatiossa poliisi oli saanut Juupajoelta hälytyksen epäillystä väkivaltarikoksesta. Mies otettiin kiinni tunteja kestäneen yöllisen operaation päätteeksi.

Mies uhkasi räjäyttää hallussaan olleet räjäytysaineet, jos poliisi ei poistu paikalta. Mieheen saatiin neuvotteluyhteys, ja hänet otettiin käskytyksen jälkeen kiinni ilman vastarintaa. Asunnosta löytyi räjähteitä.

Miestä epäiltiin muun muassa törkeästä pahoinpitelystä ja räjähderikoksesta.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Post Reply