Kadonnut Juha Veli Laitinen, 37 v., Leppävirta 25.-27.8.2006

Selviämättä jääneet katoamistapaukset
Post Reply
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Kadonnut Juha Veli Laitinen, 37 v., Leppävirta 25.-27.8.2006

Post by Queen »

Hejacissa ei ole omaa ketjua Laitisen katoamiselle. Kokosin tähän vähän tietoja.

Leppävirtalainen Juha Veli Laitinen, 37 v., katosi 2006. Viimeisin havainto Juhasta on sunnuntailta 27.8.2006 noin klo 19.30. Juha oli ravintola Virranpojan edessä Leppävirran kirkolla. Hänen seurassaan oli vaaleahiuksinen vanhempi mies, joka toimi kuskina. Juha oli juonut Virranpojassa yhden oluen.

Juhan mukana hävisi hänen tummansininen Seat Toledo -merkkinen dieselhenkilöauto, jonka rekisterinumero on CCA-581. Juhan auto oli aiemmin ollut romanien omistuksessa ja se tuli miehelle autopurkaamon kautta. Romanit olisivat olleet halukkaita ostamaan sen takaisinkin.
Juhan katoamisen jälkeen hänen avovaimonsa maksoi auton kulut ainakin vuoden ajalta ennenkuin sai sen pois rekisteristä.

Laitinen on 172 cm pitkä ja ruumiinrakenteeltaan hoikka. Hänellä on ruskeat hiukset ja viikset. Katoamishetkellä hänen yllään oli farkut ja musta Blue Cargo -takki.
Juha oli ammatiltaan ajoneuvoasentaja.

Juhan etsinnöissä oli aktiivisesti mukana Reino Savukoski, mutta kadonneesta ei ole löytynyt jälkeäkään. Savukoski haravoi erikoisveneellään vesistöjä Leppävirralla. Hän on mm. tutkinut Oravikosken avolouhoksen. Lisäksi hän on käynyt useita muitakin alueita läpi.
Juha Laitista on etsitty myös Laitilanniementien metsäautotien varrelta. Tie menee Juhan äidin kotipaikalle Pitkäjärvelle. Lisäksi haarautuvat tiet, autiotalot jne. on katsottu. Laitisen avovaimo on maininnut etsityn myös Unimäentien varsitiet ja maastot sekä kuivaajan maastot ja Suonenjoentien varret sekä moottorikelkkareitit. Juhan setä on kiertänyt Kurjalassa metsiä ja rantoja sekä Juhan isän kotipaikan ympäristöä.

Juha Laitinen oli suunnitellut rakentavansa vuonna 2007 mm. autoverstaan, jossa voisi maalatakin autoja. Lisäksi suunnitelmissa oli mökin rakentaminen Juhan pojan sekä avovaimon lasten käyttöön.
Juhalla oli ollut velkoja, mutta hän oli saanut ne maksettua ennen katoamistaan.

Perjantaina 25.8. aamulla Juha oli sanonut töihin lähtiessään vaimolleen, että auto pitää tankata illalla, koska polttoainevalo palaa. Juhalla ja vaimolla oli ollut tapana käydä perjantaisin yhdessä kaupoilla.
Samana päivänä Juha oli klo 16 jälkeen käynyt omalla autolla Suonenjoella ja nostanut tililtään 20 e ja käynyt mahdollisesti Alkossa. Lisäksi hän oli klo 18 aikaan käynyt oman kylän taksilla Leppävirralla ja nostanut 20 e ja ostanut alkosta pullon viinaa ja käynyt kaupassa. Juhan selkä oli ollut kipeä taksissa. Selän hän oli ilmeisesti satuttanut päivän aikana töissä. Taksilla hän oli palannut oman autonsa luokse Laitilanniementien kuivaamolle (mökkitien varressa?) yksin. Auton luonakaan ei ollut ollut ketään.
Voimassaolevaa passia miehellä ei ollut. Avovaimon mukaan hänen vanha passinsa on kuitenkin kateissa. Juha osasi englantia suhteellisen hyvin. Venäjää hän ei tiettävästi taitanut.

Klo 20 aikoihin auto ei ollut enää kuivaajalla eikä lähitienoolla, koska avovaimo oli käynyt sieltä Juhaa etsimässä. Juhan puhelin ei myöskään ollut auki enää klo 19.30 jälkeen.
Juha oli luvannut työnantajalleen mennä lauantaiaamuna töihin korjaamaan ajoneuvoja.
Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Juhasta ei ole lainkaan havaintoja perjantai-illan ja sunnuntai-illan väliltä, eikä sunnuntai-illan jälkeen.

Tosin 2008 vuoden marraskuussa avovaimo kertoi netissä, että su 27.8.2006 Juha on nähty Leppävirran kylällä klo 15-16 välisenä aikana (vihje oli annettu jo katoamisen aikoihin). Tummahiuksinen nainen oli ajanut hänen autoaan ja vieressä oli istunut vaalea mieshenkilö. Juha itse oli ollut takapenkillä. Auto oli tuolloin mennyt kylältä Kalmalahteen päin eli kirkon rinnettä alas.
Myöskin katoamisaikaan (tarkkaa päivämäärää ei ole tiedossa) oli samanlainen auto kuin Juhan Seat nähty keula kohti Joensuuta Kangaslammintien risteyksen seutuvilla pysähdyksissä.

Huhujen mukaan Juhan auto olisi nähty seuraavalla viikolla katoamisen jälkeen Kajaanin tuolla puolella menossa kohti pohjoista. Tällöin kuljettajana olisi ollut vaalea, pitkähiuksinen nainen.

Juha oli ollut romanien kanssa tekemisissä. Hän oli korjannut mm. näiden autoja. Kaikkia korjauksia romanit eivät olleet maksaneetkaan.
Juhan taloa oli tarkkailtu hänen katoamisensa jälkeen. Mm. 25.9.2006 taloa oli tarkkailtu taskulamppujen avulla. Talon ohi oli usein ajettu tarkkailumielessä Mercedes-Benz -henkilöautolla.

Avovaimo on kertonut, että ennen katoamista Juhan käytöksessä oli tapahtunut muutos; Hänestä oli tullut äkäinen, turhista syyttelevä jne. Juha oli myös puhunut perättömiä juttuja. Mitään isompia riitoja ei kuitenkaan ollut ollut. Mies oli ollut selkeästi stressaantunut.

Juha Laitisen viimeiset puhelut on selvitetty. Hän oli viimeksi soittanut taksille ja sen lisäksi vastannut parhaan kaverinsa soittoon. Kaverin mukaan hän oli ollut puhelimessa normaalin oloinen ja kertonut pariskunnan suunnitelmista. Hän ei ollut vaikuttanut masentuneelta.

Juhan työnantaja oli kaivannut miestä sunnuntaina noin klo 18. Hän oli tuolloin soittanut Juhan avovaimolle ja kysellyt, miksi sovitut työt ovat tekemättä.

Omia ajatuksiani Juhan katoamisesta:

Kuinka paljon oli juonut viikonlopun aikana, kun kuski tarvittiin vielä sunnuntai-iltana? Kuitenkaan Juhan ei mainittu tuolloin olleen erityisen humalassa.
Johtuiko Juhan muutos vain stressistä, vai olisiko mahdollista, että hän olisi sortunut huumeisiin ja hänen katoamisensa liittyisi esim. huumevelkoihin? Tosin mitään suuria rahanmenoja ei hänen tililtään ollut lähtenyt ennen katoamista. Avovaimon mukaan mies ei pitänyt suuria summia rahaa lompakossakaan, koska häneltä oli joskus viety rahat, kun oli humalassa.
Näyttäytyikö Juha tarkoituksella vaalean miehen seurassa ennen katoamistaan (ravintola, Seat Toledolla ajelu)? Ajoiko hän myös tarkoituksellisesti taksilla perjantaina, vaikka oma autokin oli käytössä? Mikä tällaiseen voisi olla syynä?

Odottiko Juhaa uusi elämä?
-Olisiko hän voinut hylätä äitinsä ja poikansa, jos avovaimosta eroon halusikin? Hänhän olisi voinut ilmoittaa, että haluaa erota, jolloin suhteet sukulaisiin olisi kuitenkin säilyneet.
-Aloitetaanko uusi elämä hakemalla Alkosta pullo viinaa ja käymällä vielä parin illan päästä oluella paikallisessa baarissa miehen seurassa, jota kukaan ei tunne?

Olisiko Juha tehnyt itsemurhan?
-Miksi vaaleahiuksinen mies (ja mahdollisesti tumma nainen) ei ole tullut esiin? Juhan itsemurhaa ei kai näiden ihmisten kontolle voi lukea?
-Harkitaanko itsemurhaa viikonlopun ajan jossakin kavereitten seurassa?
-Juha ei jättänyt minkäänlaista viestiä jälkeensä.

Olisiko Juha pakon edessä joutunut eroon lähimmistään ja sitten surmattu?
-Mikä on ollut se pakko? Onko Juha pakotettu tai lahjottu suurella rahamäärällä tekemään esim. muutostöitä johonkin ajoneuvoihin, joissa kuljetetaan huumeita? Sen jälkeen hänet onkin surmattu. Mahdollisesti.

Juha oli joskus sanonut aiemmalle avopuolisolleen: "jos hän joskus katoaa,häntä ei löydetä koskaan". No näin siinä nyt tuntuu käyneen. Mutta olisi mielenkiintoista tietää, onko hän tarkoittanut tuolloin elävänä vai kuolleena katoamista. Millaisessa tilanteessa nuo sanat on sanottu? Onko Juha sanomisensa aikaan käynyt jossain erikoisessa paikassa (esim. jossain erämaaretkellä tms.)?
Keille kaikille hän mahdollisesti näin on sanonut? Jokuhan olisi voinut käyttää tällaista tietoa myös hyväkseen.

Juha on kuitenkin ilmeisen vapaaehtoisesti jättänyt menemättä kotiin perjantaina, jättänyt tekemättä viikonlopun luvatut työt ja kulkenut tuon vaalean miehen seurassa. Luullakseni viimeistään sunnuntai-iltana hänen on täytynyt tietää, ettei hän enää palaa entiseen työpaikkaansa.

Huhuista: Ainakin 2010 Viipurissa kuului asuneen leppävirtalainen raskaankaluston asentaja. Suomalainen korjaamo oli sijainnut muurin takana, eikä yrityksen nimeä ollut näkyvissä. Portit eivät olleet auenneet, kun suomalaisia kavereita oli ollut ko. paikkaan pyrkimässä. Heidän joukossaan oli ollut henkilö, jonka autoja Juha oli Leppävirralla rempannut.
Huhun mukaan sitten Juha olisi ajanut suomalaisten suosiman ruokalan ohi Viipurissa isolla, valkealla pakettimersulla, joka taas oli ajellut Leppävirralla 2006. Auto oli Venäjän kilvissä ja se oli ollut läpikotaisin tuttu auto Juhalle.
Havainnon Viipurissa tehneet olivat olleet näkemästään 100 % varmoja, mutta tätä vihjettä ei taidettu oikein ottaa todesta.

26.8.2006 tuntematon suomea osaamaton mies käy Laitelanniementien kuivaamolla. Mies tutkii heinikkoa kuin etsien jotakin. Miehestä on tehty useita havaintoja kesän aikana kylällä.

Oli ollut myös huhua, että Juhalla olisi mahdollisesti toinen nainen.
User avatar
Elizzza
Posts: 477
Joined: Tue Nov 20, 2012 8:18 pm

Re: Juha Veli Laitinen, 37 v., Leppävirta 2006

Post by Elizzza »

No jo on soppa!
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Juha Veli Laitinen, 37 v., Leppävirta 2006

Post by härkä »

Tämä on mielenkiintoinen juttu.

Tuosta Venäjä yhteydestä se , että ainakin 2010 kahta puolta venäläiset huollattivat ainakin arvokkaampia autojaan suomalaisissa autoliikkeissä. Ihan siis merkkiliikkeissä itäisissä kaupungeissa.
Ostivat myös renkaita. Joillain yrityksillä oli tätä varten venäläisiä töissä , jotta kieltä tajuttiin.
En osaa tarkkaan sanoa vuodesta 2006 - 2007. Raskasta käytettyä kalustoa on kuitenkin Suomesta rajan taakse myyty.

Olisiko Laitisella ollut jokin yhteys noissa merkeissä venäläisiin ? Olisi tarjottu jotain tehtävää ?
Leppävirta ei ole ihan suoraan linkissä rajan taa , mutta es. paikallisessa kylpylässä on voinut visiteerata alan miehiä rajan takaa.

Sinänsä arvottoman vanhan Seatin katoaminen vaan ei oikein istu tähän. Jollei sitten jälkiä ole peitelty.
Mustalaisteoria voisi sopia paremmin , jos ko. mobiili oli ollut aiemmin heidän.
Outoa , ettei kukaan Laitisen paikallisista kavereista tietäisi , jos noihin suuntiin mentäisiin ?

Image
Tuo Virranpoika on aika vaatimattoman näköinen. ( Sorry Virranpoika. ) Voi se silti ihan jees mesta olla. :D
Oisiko paikka valikoitunut tarkoituksella, vai oliko se Laitisen vakiomestoja ?

Siellähän on se kylpylä , joka toimi aiemiin nimellä Leppäkerttu. Se näkyy osittain vitostielle. Kalmanlahden toisella puolella on jonkinasteen lomakeskus. Olen siellä joskus 70 - luvulla yöpynytkin.
Kalmanlahden jäälle on sisäisen kahinan aikoihin teloitettu punaisia. Siitä ehkä myös nimi ?

Hyvä kun tuli tämäkin tänne. Katoaminen on erikoinen ja paikkakin monen ulottuvilla.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Juha Veli Laitinen, 37 v., Leppävirta 2006

Post by Queen »

Onhan tämä tosissaan melkoinen soppa kaikkine käänteineen.
Venäjälle lähtöä on mietitty mm. minfossa. Itse en sikäli usko esim. sinne töihin lähtöön, että Juha oli pitänyt työtään ajoneuvoasentajana raskaana. Hänellä oli tietääkseni ilmennyt mm. rytmihäiriöitä.
Mikä onni sitten odottaisi Venäjällä? Eikö työ siellä olisi mahdollisesti vähintäänkin yhtä raskasta kuin Suomen puolella ja palkat käsittääkseni huonot. Kuinka siellä voisi turvautua hyviin tulevaisuuden näkymiin; työskentely jossakin suljetussa paikassa, ei yhteyksiä läheisiin ihmisiin ehkä enää koskaan, jatkuva pelko ilmitulosta ja vielä huono kielitaito, mikä helposti tuo mukanaan yksinäisyyden. Juha olisi tällöin myös luopunut omistamastaan kiinteistöstä, joka sentään kuului olleen hänelle rakas koti. Mitä hän olisi saanut tilalle? Jonkun venäläisnaisenko?
Jos hänellä muutoin olisi ihan rehellisen työn merkeissä ollut kiinnostusta mennä työskentelemään Venäjälle, mikäs häntä olisi estänyt. Näin hän olisi voinut silti pitää siteet Suomeen.
Ehkä juuri jonkun bisneksen kautta venäläiset voisivat tähän kuvioon sopiakin, jopa erittäin hyvin.
Jotain kummaa on noissa hänen viimeisissä kuvioissaan kaikkine oluella käynteineen. Juhalla ei kuulemma ollut tapana käydä ravintoloissa.
Hieman kummallista on tuokin, että hän ensin on perjantaina käynyt omalla autollaan Suonenjoella ja jo muutaman tunnin kuluttua taksilla oman paikkakunnan Alkossa ja kaupassa. Tietysti voisi ajatella niin, että hän on ajatellut ajella Suonenjoelle varmistaakseen, ettei vain avovaimo satu vastakkain kylällä. Tämä olisi pian ottanut hihasta kiinni ja ohjannut miehen kotinurkille.
Sitten Juha on kuitenkin hoksannut, että Alkosta ostettu pullo uhkaa vajeta liian nopeaan tahtiin janoon nähden, joten on syytä lähteä uuteen reissuun. Taksimatka Suonenjoelle olisi turhaa rahanmenoa, joten hänen on ollut turvautuminen oman paikkakunnan Alkoon. Nautittu alkoholi on ehkä antanut rohkeutta sillekin mahdollisuudelle, että vaikka se muija nyt vastaan tulisikin, niin kotiin en mene.
Tuohon olen myös kiinnittänyt huomiota, että kun Juha kävi ravintolassa, hänellä oli kuski, mutta liikkeellä mitä ilmeisemmin oltiin Juhan autolla (vai näkikö kukaan ylipäätään autoa? - Kai vissiin, kun kuskista puhuttiin). Huhut kertoivat myös tuosta sunnuntaipäivällä tapahtuneesta ajosta (tumma nainen ja vaalea mies sekä Juha) Juhan autolla.
Sitten toinen (epävarmempi) huhu pohjoisessa nähdystä autosta - jälleen Juhan oma auto.
Niinpä herääkin kysymys: Mistä tämä vaalea mies ja nämä naiset ovat tulleet? Eikö heillä ollut lainkaan omaa autoa? Jonkun on täytynyt tankata Juhan auto, jos sillä tavattomia matkoja on ajettu.
Jos Juha olisi ajanut autonsa johonkin jorpakkoon itsemurhatarkoituksessa, ei kai hän esim. tätä vaaleaa miestä ole mukanaan vienyt. Kai häntäkin sitten joku kaipaisi, esim. tuo tumma nainen.
matlockb
Posts: 1701
Joined: Fri Apr 27, 2012 6:30 pm

Re: Juha Veli Laitinen, 37 v., Leppävirta 2006

Post by matlockb »

Kiitokset avauksesta, Queen, Juhan katoaminen on erittäin mielenkiintoinen juttu ja siihen(kin) liittyy hyvin paljon erikoisia seikkoja, kaikki on mahdollista, niin henkirikos, itsemurha kuin jossain määrin myös onnettomuus.
Sydämen rytmihäiriöistä mainittiin Kadonneet-sarjassa ohimennen, mutta missään ei kerrottu, kuinka pahoista rytmihäiriöistä oli kyse, olivatko vaatineet sairaalahoitoa esimerkiksi, tarvitsiko lääkitystä niihin..

En itse ainakaan jaksa uskoa kovin vahvasti ns. venäjä-teoriaan, miksi ihmeessä mies olisi sinne pyrkinyt, jo aikaisemmissa viesteissä todetaankin syyt melko kattavasti, heikko kielitaito, siitä mahdollisesti seuraava yksinäisyys, huonot palkat, jos itse joutuisin karkaamaan pakkotilanteessa suomesta syystä tai toisesta, pyrkisin todennäköisesti Yhdysvaltoihin, sillä englantia osaan välttävästi ja engalntia on myös helppo oppia, toisin kuin esimerkiksi venäjää, myös Viro ja Ruotsi voisivat tulla kyseeseen, sillä niissä maissa pärjää jollain tavalla suomen kielellä.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Juha Veli Laitinen, 37 v., Leppävirta 2006

Post by härkä »

Tässähän ei tarvitse olla kyse Venäjälle muuttamisesta , vaan jostain muusta kytköksestä sinne.
Voisi olla jotain Juhan osaamisalueelle liittyvää. ( Kauppa , Muutokset es autojen rakenteissa jne. )
Diili jostain , joka olisi mennyt pieleen ??

Minkä ikäinen se Seat Toledo oli ? Mallia on tehty vuodesta 1991 alkaen.
Ko.auto oli ollut romaneilla. Sitten purkaamossa ja edelleen romanit olisivat halunneet ostaa sen takaisin.
Sininen diesel. Ajettu varmaan aika paljon ??
Image

Kuvassa vuoden 1996 malli.

Auto ei voi olla niin arvokas , että sen haalimiseen käytettäisiin hirveästi aikaa ja energiaa yleensä.
Mersun liikkeet pariskunnan talon luona ovat minusta merkitykselliä. Vaikka kyllä niitä murtokoplia muutenkin liikkuu.
On myös ne muut outojen ihmisten käynnit , joista Queen edellä kertoo.

Outoa on , miten Juha olisi päässyt Venäjälle ilman passia.Miten Seat ??
Väärät paperit. Auto Ruotsin kautta es Latviaan tai Puolaan ??
Ei. Ei pirulauta. Menee liian monimutkaiseksi.
Sitten tietenkin puhtaasti kotimainen rikollistaho. Jokin siinäkin mönkään. Neuvotteluissa ei oltaisi päästy molempia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun ??
Ovela itsari toki mahdollinen.
Sairaskohtaukseen en usko ,koska silloin Seat olisi löytynyt. Jollei sitten sattumalta kohtaus ole seurannut juuri noitten outouksien takia ???
Tosi monta vaihtoehtoa.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
matlockb
Posts: 1701
Joined: Fri Apr 27, 2012 6:30 pm

Re: Juha Veli Laitinen, 37 v., Leppävirta 2006

Post by matlockb »

Näinhän se on, kun asiaa tarkemmin pohtii, huomaa kaikkien vaihtoehtojen olevan auki. Jossain olenkin maininnut, että nuo (ilmeisesti romanien) liikkeet talon lähistöllä Juhan katoamisen jälkeen ovat kyllä merkityksellisiä kuten härkä totesikin, poliisi kuittasi asian mielestäni vähän liian lepsusti; "isännätön talo vetää puoleensa kaikenlaisia..." ja "joku rosvokopla vain käynyt katsomassa, olisiko jotain mitä varastaa", ei tunnu kovin uskottavalta, talohan ei ollut ehtinyt muistaakseni olla kuukauttakaan isännätön (ja emännätön se tuskin on vieläkään kuten muuan entisen yrittäjän Taunon talo vuonna 1993, Taunon -kovan onnen miehen- emännättömään taloonhan vielä Taunon mukaan murtauduttiinkin kun emäntä lähti, miesparka) kun romanit(?) sinne keksivät tulla useammankin kerran ihmettelemään.
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Juha Veli Laitinen, 37 v., Leppävirta 2006

Post by Queen »

Minulla ei ole tietoa tuosta Seat Toledon vuosimallista, mutta uskoakseni varmaan vanhempaa alkuperää, kun oli jo romuttamollekin päätynyt. Tosin en tiedä, mistä syystä.
Olisin halunnut Juvelalle (Juhan avovaimon nimimerkki minfossa) aikanaan esittää eräästä asiasta kysymyksiä, mutta en silloin hoksannut ja sitten hän lähtikin palstalta. Nimittäin Juvela kertoi, että oli jo perjantai-iltana käynyt etsiskelemässä Juhaa mm. kuivaamon liepeiltä ym. Sitä en tiedä, millä kulkupelillä hän Juhaa etsi, kun tiettävästi toista autoa ei pariskunnalla ollut. Ehkäpä hän lainasi autoa tai ajoi polkupyörällä tms. En oikein osaa hahmottaa noita matkoja.
Mutta sitä hieman ihmettelin, että hän on jo tuolloin ollut niin huolissaan, että on lähtenyt miestä etsimään. Tosin onhan tietysti etsintää puoltaviakin seikkoja:
-Avovaimo mahdollisesti tiesi, että Juha oli sopinut viikonlopuksi työtehtäviä ja "halusi pelastaa, mitä pelastettavissa oli", jos on arvannut Juhan lähteneen ryypiskelemään.
-Juhan puhelin oli sulkeutunut hetkeä aiemmin, joten puoliso on saattanut säikähtää miehelle tapahtuneen jotain.
En niinkään mieti tätä asiaa epäilleksäni avovaimoa, vaan ajattelin, oliko sittenkin aamulla tai edellispäivänä/-päivinä tapahtunut jotakin, mikä sai avovaimon epäilykset heräämään, että kaikki ei ole aivan kohdallaan.

Kun miettii noita Härän mainitsemia yöpymispaikkoja, voisiko olla, että tuo mystinen vaalea mies olisi niissä oleskellut esim. tuon tumman naisen kanssa? Toisaalta, jos Juha olisi heidän kanssaan ollut noissa paikoissa, eikö henkilökunta sitten olisi nähnyt häntä sekä autoa ja ilmoittanut havainnoistaan.
Voi tietysti olla, että vaalea mies on tullut jostain kauempaa, kun ei kukaan häntä ollut tunnistanut.

Kyllähän tuo itsemurhan vaihtoehto sikäli voisi tulla kyseeseen, että Juha on kenties ensin ajatellut vain ottaa pullon viinaa ja suunnitellut jopa tekevänsä viikonlopun huoltotyöt. Sitten on homma luistanut käsistä ja hän on päättänyt lähteä (muille) oudompien tuttavien luo viikonlopunviettoon, ettei muija löydä. Vielä sunnuntai-iltana on pitänyt käydä ottamassa loiventavaa paikallisessa baarissa. Sen jälkeen vasta morkkis onkin iskenyt. Kotiin olisi pitänyt kömpiä vaimon silmien alle, rakennushommat kotona eivät ole kiinnostaneet, rekkojen huoltotyöt on tekemättä, pahimmassa tapauksessa työnantaja potkaisee ulos jne.
Mutta - iso mutta - mihin hävisi tuo vaalea mies? Miksei ole ilmoittautunut koskaan vuosien varrella? Jos mies oli venäläinen, tulkkasiko tumma nainen Juhan ja hänen keskusteluja? Mihin nainenkin sitten katosi? Eivätkö he koskaan olisi kaivanneet Juhaa ja halunneet tavata uudelleen, ehkä pitkänkin ajan kuluttua, mutta kuitenkin?
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Juha Veli Laitinen, 37 v., Leppävirta 2006

Post by Queen »

Lähetimme matlockbin kanssa samanaikaisesti viestit. :mrgreen:
Tuo talo muuten myytiin myöhemmin ja isäntäpariksi taisi tulla joku nuori pariskunta.
Niin nuo mustalaisethan kyllä olivat tietoisia aivan varmasti, että taloon on isännän kadottua jäänyt kuitenkin emäntä, joten mikään autio ei talo ollut. Avovaimo ottikin sittemmin turvakseen koiran ja kyttäilyt loppuivat.
Kukkahattusetä
Posts: 105
Joined: Sat Sep 01, 2012 10:34 am

Re: Juha Veli Laitinen, 37 v., Leppävirta 2006

Post by Kukkahattusetä »

Juhan Seat on vuosimallia -96, eli oli tapahtuman aikoihin 10 vuoden ikäinen. Se on poistettu rekisteristä 20.6.2007 eli vajaa vuosi katoamisen jälkeen. Auton tämänhetkinen omistaja on Juha Laitisen kuolinpesä.

Juha asui avopuolisoineen Kotalahden kylässä joka sijaitsee Leppävirran ja Suonenjoen välissä, joten sinällään Suonenjoella käynti ei ole mitenkään ihmeellinen, toki asuinpaikka on selkeästi lähempänä Leppävirran kirkonkylää. Jos olen paikallistanut talon oikein, siitä ei ole Laitilanniementielle pitkäkään matka, helposti käy vaikka kävellen.

Omaehtoiseen katoamiseen on saatavilla olevien tietojen puitteissa hieman hankala uskoa, velat oli maksettu, alkoholin käyttö oli vähentynyt ja puolison kanssa oli tehty tulevaisuudensuunnitelmia. Mutta tiedämmekö kaikkea? Luultavasti emme.

Ja härkä, kyllä Virranpojassa saa varsin mukavan etukenon aikaiseksi, olen joskus käynyt kokeilemassa :mrgreen:
Post Reply