Ulvilacase

Post Reply
Tottijärven Tolppa
Posts: 224
Joined: Thu Nov 17, 2011 2:26 pm
Location: Pirkanmaa

Ulvilacase

Post by Tottijärven Tolppa »

Linkki vanhan foorumin keskusteluun:

http://hejac.createforumhosting.com/ulv ... t-t31.html

ETP nivaska tulee luettavaksi kortinhaltijoille, arkistosaliin, kunhan ehditään. :roll:
Tottijärven Tolppa
Posts: 224
Joined: Thu Nov 17, 2011 2:26 pm
Location: Pirkanmaa

Re: Ulvilacase

Post by Tottijärven Tolppa »

Viiden vuoden mysteeri
Torstai 1.12.2011 klo 03.37

Jukka S. Lahti surmattiin kotonaan 1. joulukuuta 2006. Tapaus on edelleen auki.

Image
SURMATALO Jukka S. Lahti kuoli kotonaan Ulvilassa 1. joulukuuta 2006. Surmasta tulee torstaina kuluneeksi 5vuotta.

FAKTA
Jukka S. Lahti oli tarmokas mies

Ulvilalainen Jukka S. Lahti oli sosiaalipsykologi, kehittämispäällikkö ja kysytty luennoitsija.
Tuttavien mukaan 51-vuotiaana kuollut Lahti oli tarmokas mies, joka "osallistui kaikkeen, mitä eteen tuli". Lahti otti aktiivisesti kantaa asioihin. Yrittäjätuttavan mukaan hän oli positiivinen ihminen ja hyvin pidetty. Lahti ehti toimia yksityisyrittäjänä ja kierrellä ulkomailla sekä töihin että vapaa-aikaan liittyen. Hänellä oli paljon ystäviä ja laajat ihmissuhdeverkot.
Lahden perheeseen kuului neljä lasta, jotka olivat surmahetkellä 9-, 7-, 4- ja 2-vuotiaita.
Kuparituotteita jalostavassa Luvatassa Lahti työskenteli henkilöstön kehittämispäällikkönä. Lahden työnkuvaan kuului järjestää sopeuttamiskoulutuksia ja muilla keinoin auttaa työttömäksi jääviä.

Pitkä tutkinta

Jukka S. Lahti surmattiin kotonaan 1. joulukuuta 2006. Vaimo Anneli Auer soitti aamuyöllä hätäkeskukseen ja kertoi tuntemattoman miehen tunkeutuneen naamioituneena taloon terassin oven ikkunasta ja hyökänneen hänen miehensä kimppuun.

51-vuotias Lahti kuoli useisiin veitseniskuihin. Myös vaimo loukkaantui lievästi. Perheen neljä lasta nukkuivat omissa huoneissaan.

Poliisi saapui paikalle nopeasti, mutta surmaajaa ei löytynyt talosta eikä sen ulkopuolelta. Perheenäidin kuvauksen mukaan hyökkääjä oli isokokoinen, hieman vatsakas ja hänellä oli päällään tummat vaatteet ja tumma naamio.

Poliisi lähti tutkinnassaan siitä, että surma saattoi liittyä Lahden työhön. Lahti työskenteli henkilöstön kehityspäällikkönä Luvata Oy:ssä, jossa oli ennen surmaa ollut kahdet rankat yt-neuvottelut.

- Tekotapa viittaa siihen, että hyökkäyksen syy on hyvin henkilökohtainen ja kyllähän se kostolta vaikuttaa. Motiivia ei tietenkään tarkasti voida sanoa ennen kuin meillä on kiinni tekijä, jolta kysyä, tutkinnanjohtaja Juha Joutsenlahti totesi pari päivää surman jälkeen.

Vaikka tutkinta venyi vuoden 2007 puolelle eikä murhaajasta ollut tietoakaan, tutkinnanjohtaja esiintyi julkisuudessa toiveikkaana.

- Luottamus on kova. Uskomme, että tämä juttu selviää, Joutsenlahti sanoi liki pari kuukautta surman jälkeen.


Eri tutkintalinjoja

Pian surman jälkeen poliisi tiedotti julkisuuteen olevansa kiinnostunut punaisen Volvon liikkeistä.

Poliisin mukaan vain puoli tuntia ennen perheenisän surmaa perheen omakotitalon lähistöllä nähtiin punainen, mahdollisesti Volvo-merkkinen henkilöauto. Sittemmin tämä linja haudattiin, koska se ei tuonut mitään tulosta.

Poliisi selvitti myös yhteyttä sosiaalipsykologi Jukka S. Lahden raa'an murhan ja hänen opiskelutoverinsa katoamisen välillä.

Lahden opiskelukaveri katosi murhan jälkeisenä yönä Helsingissä. Melko pian selvisi, että miehellä ei ollut yhteyttä Lahden surmaan.


Useita epäiltyjä

Tutkinnan aikana surmasta epäillyksi joutui moni. Poliisi otti kiinni yhteensä kuusi miestä, jotka joutuivat viettämään vähintään yhden yön sellissä. Kaikkien kohdalla todettiin, että he eivät liity surmaan.

Lisäksi poliisi otti tutkimusten aikana yli 700 mieheltä dna-näytteet, joita verrattiin tekopaikalta saatuihin näytteisiin. Dna-vertailun tarkoituksena oli sulkea pois henkilöt mahdollisten epäiltyjen joukosta.


Näyttelijä vangittiin

Heinäkuussa 2007 Suomi kohahti, kun poliisi tiedotti ensimmäisen kerran vanginneensa miehen epäiltynä Lahden murhasta. Vangittu oli porilainen kulttuuripiireistä tuttu mies, joka yhdistettiin Lahden surmaan muun muassa siksi, että tuntomerkit täsmäsivät ja miehellä oli punainen henkilöauto, joka ei tosin ollut Volvo.

Yksi syy epäillä miestä oli se, että hän esiintyi teatterissa näytelmässä "Kohtalona murha", ja poliisin päätelmän mukaan miehellä olisi jäänyt rooli päälle.

Satakunnan kulttuuripiirit eivät uskoneet todeksi uutista miehen vangitsemisesta. Miestä kuvailtiin kiltiksi, arvostetuksi ja mukavaksi. Viikon jälkeen poliisikin joutuikin tiedottamaan: mies oli syytön.


Tutkija vaihtoon

Murhajutun tutkinnanjohtaja Juha Joutsenlahti vaihdettiin Pauli Kuusirantaan elokuussa 2008.

Tutkinnanjohtajan vaihtamisen jälkeen tutkinnan linja muuttui: poliisi alkoi tutkia Lahden vaimon mahdollista osuutta surmaan. Vaimoa alettiin epäillä murhasta alkuvuodesta 2009.

Image
OIKEUDESSA Anneli Auer on jo istunut murhasta syytettynä käräjä- ja hovioikeudessa. Molemmilla kerroilla oikeuteen tuotiin myös surmatalon ovi, jonka läpi Auer väitti murhaajan tunkeutuneen taloon.


Auer kiinni

Syyskuussa 2009 poliisi yllätti tiedotteellaan kaikki. Porin käräjäoikeus oli vanginnut aiemmin uhrina pidetyn Anneli Auerin epäiltynä miehensä murhasta todennäköisin syin.

Kiinniotto ja sitä seurannut vangitseminen ei tullut 44-vuotiaalle vaimolle yllätyksenä, sillä häntä oli kuulusteltu jo useasti. Auerin elämään oli myös keväällä ilmestynyt miesystävä "Seppo", joka oli kovin kiinnostunut surmasta. Myöhemmin selvisi, että "Seppo" oli peitepoliisi.

Lokakuussa 2009 poliisi tiedotti Auerin tunnustaneen surman kuulusteluissa. Poliisin mukaan tekoa edelsi vaimon ja miehen välinen riita varsin arkipäiväisestä aiheesta.

Melko pian Auerin asianajaja Juha Manner kiisti julkisuudessa, että hänen päämiehensä olisi tunnustanut surman.


Tuomio ja vapautus

Oikeudenkäynti Anneli Aueria vastaan alkoi Satakunnan käräjäoikeudessa Porissa maaliskuussa 2010. 12 päivää kestäneessä käsittelyssä kuultiin lukuisia todistajia. Auer kiisti jyrkästi syytteet.

Satakunnan käräjäoikeus katsoi Auerin syylliseksi murhaan kesäkuussa 2010 ja passitti tämän mielentilatutkimukseen.

Sen mukaan Auer oli syyntakeinen. Leski sai marraskuussa 2010 elinkautisen vankeusrangaistuksen miehensä murhasta.

Auer valitti tuomiosta, ja käsittely jatkui Vaasan hovioikeudessa toukokuussa 2011. Oikeudenkäynnin päätteeksi hovioikeus päästi Auerin vapaalle jalalle odottamaan tuomiota.

Heinäkuun alussa hovioikeus antoi Auerille odotetusti vapauttavan tuomion. Elokuussa syyttäjä ilmoitti kuitenkin hakevansa tuomioon muutoksenhakulupaa korkeimmasta oikeudesta. KKO ei ole vielä antanut päätöstään asiassa.


Lasten kuuleminen

Ulvilan murhajutun syyttäjä Jarmo Valkama kertoi elokuun lopussa saaneensa hovioikeuden tuomion jälkeen uutta tietoa Auerin osallisuudesta miehensä surmaan.

Pian selvisi, että Auerin veli oli kertonut syyttäjälle asioita, joita Auerin lapset olivat puhuneet hänelle.

Auerin veljen mukaan 12- ja 9-vuotiaat lapset kertoivat hänelle omaehtoisesti tietoja murhayöstä, jotka viittaavat Auerin syyllisyyteen. Lasten kuulemisissa ilmeni, että Auer oli uhannut omia lapsiaan ja kieltänyt heitä kertomasta psykologeille, sosiaalityöntekijöille ja poliisille siitä, mitä he olivat havainneet.

Lisäksi lapset kertoivat enolleen, että Auer oli väkivaltainen miehelleen jo ennen surmaa ja vanhemmilla oli riitoja ennen isän kuolemaa. Lapset sanoivat äidin kohdistaneen väkivaltaa myös heihin.

Syyttäjien mukaan hovioikeudessa esitetty näyttö ja uusi todistelu osoittavat riittävällä varmuudella, että murhaaja on ollut Auer.


Uusi rikosepäily

Lukuisten käänteiden jälkeen suurin ja sokeeraavin yllätys koettiin syyskuussa 2011, kun Auer vangittiin lapsiin kohdistuneista seksuaali- ja väkivaltarikoksista epäiltynä. Myös Auerin entinen miesystävä vangittiin lähes samoista rikoksista epäiltynä.

Auer ja mies kiistävät kaikki epäilyt. Toistaiseksi he ovat edelleen vangittuina.

Aueria epäillään törkeästä raiskauksesta, avunannosta törkeään raiskaukseen, neljästä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kolmesta törkeästä pahoinpitelystä todennäköisin syin epäiltynä.

Poliisin mukaan seksuaalirikosepäilyt eivät liity Ulvilan murhaan.

TIIA RANTALAINEN
[email protected]

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011120 ... 4_uu.shtml

Video tapahtumista
http://www.iltalehti.fi/nettitv/?32375697
Tottijärven Tolppa
Posts: 224
Joined: Thu Nov 17, 2011 2:26 pm
Location: Pirkanmaa

Re: Ulvilacase

Post by Tottijärven Tolppa »

Entinen tutkinnanjohtaja: "KKO:n on käsiteltävä asia"
Perjantai 2.12.2011 klo 19.09

Ulvilan surman entinen tutkinnanjohtaja Pauli Kuusiranta totesi torstain Satakunnan Kansassa, että hänen mielestään korkein oikeus (KKO) ei voi hylätä syyttäjän muutoksenhakulupaa murhajutussa.
Image
Surma tapahtui Ulvilassa aamuyöllä 1. joulukuuta vuonna 2006. (MARTTI LARIKKA / SATAKUNNAN KANSA)

- KKO voi käsitellä tai palauttaa asian hovioikeuteen tai käräjäoikeuteen. Missään nimessä en ymmärrä ratkaisua, ettei asiaa enää käsiteltäisi jossakin oikeusasteessa, Kuusiranta sanoo lehdessä.

Eläkkeellä oleva Kuusiranta ihmettelee eri oikeusasteiden erilaisia tuomioita asiassa.

- On erikoista, että käräjäoikeudessa tulee langettava tuomio ja hovioikeudesta aivan päinvastainen. Ihmettelen, ettei Vaasan hovioikeus antanut paljonkaan painoarvoa Auerin poliisikuulustelussa kertomille asioille eikä muulle näytölle, jolle Satakunnan käräjäoikeus antoi merkitystä.

Kuusirannan mukaan keskusrikospoliisin lausunto hätäpuhelusta todistaa selkeästi sen, ettei surmatalossa tapahtuma-aikaan ollut ulkopuolisia.

Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen ei ennakoi KKO:n ratkaisua asiassa, mutta hänen mukaansa on olemassa realistiset mahdollisuudet siihen, että korkein oikeus myöntää syyttäjälle muutoksenhakuluvan.

- Olen nähnyt syyttäjän valituslupahakemuksen, ja se on hyvin perusteltu, Tolvanen sanoo.

--------------------------------------------------------------------------------


Tausta: 5 vuotta ja yhä pimeä

Viime yönä tuli kuluneeksi viisi vuotta siitä, kun Jukka S. Lahti surmattiin raa'asti kotonaan.

Ulvilan murha on yhä pimeä, eikä ketään ole tapauksesta tuomittu.

Lahden vaimo Anneli Auer sai murhasta elinkautisen tuomion Satakunnan käräjäoikeudessa, mutta Vaasan hovioikeus vapautti hänet viime kesänä.

Syyttäjä haki hovioikeuden tuomioon valituslupaa korkeimmasta oikeudesta. KKO ei ole vielä antanut ratkaisuaan.

Se saataneen aikaisintaan alkuvuonna, kun syyttäjä on ensin toimittanut poliisilta pyytämänsä lisätutkinnan KKO:hon.

- Realistinen arvio on, että lisätutkinta voisi valmistua tammikuun aikana, jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Erik Salonsaari Satakunnan poliisista arvioi.


Harvinainen tapaus

Ulvilan murhajuttu on ollut monella tapaa erikoinen lukuisine käänteineen ja tutkintalinjoineen. Tapausta on vuosien aikana käsitelty paljon myös julkisuudessa.

Itä-Suomen yliopiston rikosoikeuden professori Matti Tolvasen mukaan viisi vuotta kestänyt ja yhä jatkuva murhamysteeri on poikkeuksellinen.

- Tilastojen valossa tämä on harvinainen tapaus. Yleensä henkirikokset selviävät hyvinkin nopeasti.

Kuuluisimmat selvittämättömät murhatapaukset Suomessa ovat Bodom, Tulilahti ja Kyllikki Saaren murha. Tolvanen huomauttaa, että ne kaikki ovat tapahtuneet yli 50 vuotta sitten. Ainakin toistaiseksi Ulvilan murha kuuluu kuitenkin samaan, pimeiden juttujen joukkoon.


Taas vankilassa

Lahden murhan pääepäilty on ollut vuodesta 2009 asti leski Anneli Auer. Hovioikeus vapautti hänet, mutta tapauksen käsittely saattaa vielä jatkua.

Nyt Aueria epäillään kuitenkin uusista rikoksista. Hän viettää murhan vuosipäivän Turun vankilassa epäiltynä törkeistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Samalla tavalla Auer on viettänyt kaksi edellistäkin miehensä kuoleman vuosipäivää. Edellisvuosina hän istui vankilassa murhasta epäiltynä.

Lahden sisarukset toivovat yhä, että veljen murha selviäisi.

- Seuraamme tilannetta, eikä tässä auta kuin odottaa, asianajaja Seppo Kauppila kertoo.

Lahden omaisille Auerin uudet rikosepäilyt tulivat suurena yllätyksenä.

- Se asia ei heihin liity. Samalla tavalla yllättäen asia tuli heillekin kuin muillekin, Kauppila toteaa.

TIIA RANTALAINEN
Image
Jukka S. Lahti surmattiin 1. joulukuuta vuonna 2006.

TAUSTA
UUSIA EPÄILYJÄ
Syyskuussa julki tulleet Anneli Auerin ja tämän entisen miesystävän seksuaalirikosepäilyt eivät poliisin mukaan liity Ulvilan murhaan.

Anneli Aueria epäillään kolmesta törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä raiskauksesta, avunannosta törkeään raiskaukseen ja neljästä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Auerin entistä miesystävää, 48-vuotiasta helsinkiläistä taksiyrittäjää, epäillään kahdesta törkeästä raiskauksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja neljästä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Auer ja helsinkiläismies ovat vangittuina Turun vankilassa. Esitutkinta tapauksessa valmistunee aikaisintaan tammikuussa.

Tutkinnanjohtaja Erik Salonsaaren mukaan seksuaalirikostutkinnassa ei ole tullut esiin uusia uhreja. Poliisin puheista voi päätellä, että jutun näyttö on vahva.

- Mies on vaatinut vapauttamistaan useita kertoja, mutta vangitsemista on toistuvasti jatkettu. Oikeus on katsonut, että on ollut perusteet epäillä häntä todennäköisin syin näistä rikoksista, Salonsaari sanoo.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Ulvilacase

Post by härkä »

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011120 ... 6_uu.shtml

Yllätystutkinta!
Keskiviikko 7.12.2011 klo 02.53

Poliisi teki lisätutkinnan Ulvilan surmataloon viisi vuotta Jukka S. Lahden murhan jälkeen.

TUTKINTAA Poliisin teknisten tutkijoiden auto seisoi viime perjantaina lähes koko päivän Ulvilan surmatalon pihalla.

UUDET KUULUSTELUT Syyttäjän mukaan Anneli Aueria on jo todennäköisesti kuulusteltu murhajutun lisätutkintaa varten.
Poliisi on tehnyt useiden vuosien jälkeen jälleen tutkintoja Ulvilan

surmatalolla, jossa

Jukka S. Lahti surmattiin 1. joulukuuta 2006.

Satakunnan poliisilaitoksen omistama Volkswagen Transporter seisoi viime perjantaina pitkään Tähtisentiellä sijaitsevan talon edustalla.

Autossa ei ole poliisin ulkoisia tunnuksia, sillä se on teknisten tutkijoiden ajoneuvo välineistöineen.

- Auto oli pihassa lähes koko päivän, ainakin viisi tuntia. Siinä oli todella paljon liikettä, miehiä meni sisään ja ulos, silminnäkijä kertoo.

Lue keskiviikon Iltalehdestä, kuinka poliisi ja syyttäjä kommentoivat talon uutta tutkintaa.


TIIA RANTALAINEN
[email protected]


Tämän päivän printissä siis enemmän.
Mielenkiintoista on se , mistä on saatu aihe uuteen tutkintaan.
Juolahti mieleen Kangasalan Raija Juutilan tapaus. Olisiko jotakin uutta teknologiaa ?
Ruumistahan ei nyt sentään etsitä - tai jäänteitä siitä.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
Harriet
Posts: 1164
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Re: Ulvilacase

Post by Harriet »

jotain surmavälinettä ehkä?
Jos se Auer on vankilassa 'möläyttänyt' jotain. Maine on kuiteskin mennyt jos todisteet ovat vakuuttavia tässä raiskausjutussa. Niin puhuu suunsa puhtaaksi saman tien.. ei kai.. toiveajattelua sekin.

Kamala kun keltainen media leimaa sen talon 'surmataloksi. Uudet asukkaat siinä on, eihän heillä ole mitään tekemistä koko asian kanssa mutta ei mukava tietysti kun poliisi ratsaa kodin. Missä te asutte nykyään, juu me asutaan siinä Ulvilan surmatalossa' :?

Onko tehty vielä jotain rikosteknistä tutkintaa?
Vaikea sano tosin, mutta aika perusteellisesti talo on nyt tutkittu. harmi vaan ettei se tapahtunut 5 v sitten.
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8
Tottijärven Tolppa
Posts: 224
Joined: Thu Nov 17, 2011 2:26 pm
Location: Pirkanmaa

Re: Ulvilacase

Post by Tottijärven Tolppa »

Yllätystutkinta!
Sunnuntai 11.12.2011 klo 21.48

Poliisi teki lisätutkinnan Ulvilan surmataloon viisi vuotta Jukka S. Lahden murhan jälkeen.
Poliisi on tehnyt useiden vuosien jälkeen jälleen tutkintoja Ulvilan surmatalolla, jossa Jukka S. Lahti surmattiin 1. joulukuuta 2006.

Satakunnan poliisilaitoksen omistama Volkswagen Transporter seisoi viiko sitten perjantaina pitkään Tähtisentiellä sijaitsevan talon edustalla.

Autossa ei ole poliisin ulkoisia tunnuksia, sillä se on teknisten tutkijoiden ajoneuvo välineistöineen.

- Auto oli pihassa lähes koko päivän, ainakin viisi tuntia. Siinä oli todella paljon liikettä, miehiä meni sisään ja ulos, silminnäkijä kertoo.

Iltalehden haastattelema silminnäkijä ei nähnyt, kantoivatko poliisit mahdollisesti jotain tavaraa sisään taloon tai talosta ulos.

- En huomannut, että tavaraa olisi kanniskeltu tai ulkona olisi tehty tutkintaa. Tikkaat nojasivat autoa vasten, mutta en tiedä käytettiinkö niitä johonkin.


Lisätutkintaa

Tutkijoiden käynti surmatalolla liittyy Ulvilan murhan lisätutkintaan, jota poliisi tekee parhaillaan syyttäjän pyynnöstä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Erik Salonsaari Satakunnan poliisista ei kommentoi sanallakaan poliisien käyntiä talossa, sillä tiedotusvastuu on syyttäjällä.

Syyttäjä Jarmo Valkama on myös vähäsanainen.

- Tiedän miksi poliisi oli talossa, mutta en sitä kommentoi. Lisätutkintaan se liittyy, Valkama myöntää.

Syyttäjä ei kerro, tekikö poliisi surmatalolla esimerkiksi uusia rekonstruktioita tai etsikö se mahdollisesti vielä jotain uusia todisteita.

- Poliisi pitää meidät ajan tasalla, ja tiedämme mitä tutkinnassa tapahtuu. Keskustelemme yhdessä siitä, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Tutkinnan sisällöstä en sano mitään.

Surmatalossa on jo useamman vuoden ajan asunut lapsiperhe, joka ei liity millään tavalla Ulvilan surmaan. Mitään Anneli Auerin ja Jukka S. Lahden perheen aikaisia tavaroita talossa ei enää ole.


KKO odottaa

Syyttäjän mukaan Ulvilan murhan lisätutkinta valmistunee tammikuussa, jonka jälkeen paperit toimitetaan korkeimpaan oikeuteen.

Korkein oikeus harkitsee parhaillaan, antaako se syyttäjälle valitusluvan murhajutussa. Päätöstä voidaan odottaa aikaisintaan alkuvuodesta.

- Korkein oikeus varmasti odottaa, että he saavat lisätutkintaa koskevat paperit nähtäväksi, ennen kuin he tekevät mitään päätöstä, Valkama arvelee.

Salonsaaren mukaan poliisi tekee yhä aktiivisesti töitä lisätutkinnan parissa. Myös Aueria kuulustellaan sitä varten.

- Olettaisin, että Aueria on jo kuultu, mutta en ole tästä aivan varma, Valkama sanoo.

TIIA RANTALAINEN
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011121 ... 6_uu.shtml
User avatar
Harriet
Posts: 1164
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Re: Ulvilacase

Post by Harriet »

Jos joku on seuraannut Jyrki Virolaisen blogia tapauksen tiimoilta niin aika paljon asiaa herralla on.
Tässä hän lyttää valtionsyyttäjän joka ei edes tiedä mitä vangitsemisperuste 'todennäköisin syin' tarkoittaa- :o :D (Tämä on ns vankempi peruste, toinen on syytä epäillä, tätä jälkimmäistä muistaakseni sovellettin Tannerin kohdalla)

Onpa tosiaan 'ammattilaisia' :oops:


483. Ulvilan murhamysteerin tv-keskustelussa mystistä tietovajetta

http://jyrkivirolainen.blogspot.com/sea ... surmajuttu
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8
Mileva
Posts: 2
Joined: Wed Jan 11, 2012 10:09 pm

Re: Ulvilacase

Post by Mileva »

Auerin rikosepäilyjen lista vain kasvaa kasvamistaan.

MTV3 uutisoi:
Anneli Aueria epäillään myös eläinsuojelurikoksesta
Julkaistu 24.01.2012 16:13 (päivitetty 17:11)


Poliisi epäilee Anneli Aueria seksuaalirikosten lisäksi nyt myös eläinsuojelurikoksesta. MTV3 Uutisten tietojen mukaan Satakunnan poliisi on käynnistänyt asiassa esitutkinnan.

Poliisi vahvistaa asian MTV3 Uutisille.

- Kyllä häntä epäillään. En voi tarkemmin lausua tästä. Siinä asiassa meillä on vielä tutkintaa käynnissä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Erik Salonsaari kommentoi.

Epäillyn eläinsuojelurikoksen tekoaikaakaan poliisi ei paljasta. Juttu saatetaan syyteharkintaan samaan aikaan kuin epäillyt seksuaalirikokset.

Auer on kertonut Apu-lehden haastattelussa syyskuussa, että lasten mukaan perheen kodissa kidutettiin ja tapettiin eläimiä, muun muassa kissoja.

Auer ainoa epäilty eläinsuojelurikoksissa

Edelleen esitutkinnassa olevassa kokonaisuudessa Aueria epäillään muun muassa törkeästä raiskauksesta ja avunannosta törkeään raiskaukseen. Seksuaali- ja väkivaltarikosten osalta jutun tutkinta on loppusuoralla. Auer on kiistänyt syyllisyytensä.

Auerin rikoskumppaniksi epäiltyä keski-ikäistä helsinkiläismiestä ei epäillä eläinsuojelurikoksesta.

Syytteen noston määräaika jutussa on 15. helmikuuta, eli kolmen viikon kuluttua. Varsinais-Suomen käräjäoikeus valmistautuu käsittelemään juttua karkauspäivänä 29. helmikuuta, mikäli syyte nostetaan.

Jutun käsittely järjestettäneen suljetuin ovin.
User avatar
Uutisvastaava
Posts: 234
Joined: Wed Dec 14, 2011 1:03 pm

Re: Ulvilacase

Post by Uutisvastaava »

Anneli Aueria epäillään myös eläinsuojelurikoksesta
Julkaistu 24.01.2012 16:13 (päivitetty 17:11)

Poliisi epäilee Anneli Aueria seksuaalirikosten lisäksi nyt myös eläinsuojelurikoksesta. MTV3 Uutisten tietojen mukaan Satakunnan poliisi on käynnistänyt asiassa esitutkinnan.

Poliisi vahvistaa asian MTV3 Uutisille.

- Kyllä häntä epäillään. En voi tarkemmin lausua tästä. Siinä asiassa meillä on vielä tutkintaa käynnissä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Erik Salonsaari kommentoi.

Epäillyn eläinsuojelurikoksen tekoaikaakaan poliisi ei paljasta. Juttu saatetaan syyteharkintaan samaan aikaan kuin epäillyt seksuaalirikokset.

Auer on kertonut Apu-lehden haastattelussa syyskuussa, että lasten mukaan perheen kodissa kidutettiin ja tapettiin eläimiä, muun muassa kissoja.

Auer ainoa epäilty eläinsuojelurikoksissa

Edelleen esitutkinnassa olevassa kokonaisuudessa Aueria epäillään muun muassa törkeästä raiskauksesta ja avunannosta törkeään raiskaukseen. Seksuaali- ja väkivaltarikosten osalta jutun tutkinta on loppusuoralla. Auer on kiistänyt syyllisyytensä.

Auerin rikoskumppaniksi epäiltyä keski-ikäistä helsinkiläismiestä ei epäillä eläinsuojelurikoksesta.

Syytteen noston määräaika jutussa on 15. helmikuuta, eli kolmen viikon kuluttua. Varsinais-Suomen käräjäoikeus valmistautuu käsittelemään juttua karkauspäivänä 29. helmikuuta, mikäli syyte nostetaan.

Jutun käsittely järjestettäneen suljetuin ovin.
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... rikoksesta
-------------------------------------------------------------------------------
MTV3: Aueria epäillään myös eläinsuojelurikoksesta
Turun Sanomat 24.1.2012 19:23:51

Poliisi epäilee Anneli Auerin syyllistyneen myös eläinsuojelurikokseen. Poliisi vahvisti asian MTV3:n uutisille, mutta ei kommentoinut epäilyä tarkemmin. Esitutkinnassa olevassa kokonaisuudessa Aueria epäillään muun muassa törkeästä raiskauksesta ja avunannosta törkeään raiskaukseen. Auer on kiistänyt syyllisyytensä.

Auerin rikoskumppaniksi seksuaalirikoksissa epäiltyä keski-ikäistä helsinkiläismiestä ei MTV3:n mukaan epäillä eläinsuojelurikoksesta.

Korkein oikeus puolestaan pohtii, ottaako se käsittelyynsä epäilyn Auerin syyllistymisestä miehensä murhaan. Käräjäoikeus tuomitsi Auerin, mutta hovioikeus vapautti hänet.
TS
http://www.ts.fi/online/kotimaa/302952.html

Jaaha, että tämmöinen lisäys vielä syytteisiin.
"On täysin luonnollista, että näinkin moniulotteinen ja monimutkainen todellisuus ennemmin tai myöhemmin vastaa täydellisesti sepitettyä vastinettaan."
User avatar
Harriet
Posts: 1164
Joined: Sun Nov 27, 2011 10:42 pm

Re: Ulvilacase

Post by Harriet »

onko hän eläimiinkin 'sekaantunut', :o sehän ei ole kylläkin rikos Suomessa mutta siitä voidaan rangaistaa rinnastamalla tämän johonkin rikokseen.

Jos pitää paikkansa niin että eläimiä on kiduttanut niin akalla kyllä viiraa päässä ja pahasti, ei kukaan normaali ihminen saati sitten perheäiti vielä lasten edessä, näin tee.

Ties mitä nää eläinsuojelurikokset tarkoittaa.
Manner kiistää että heillä olisi mitään lemmikkejä edes ollut, sanoo että lapsena hänellä oli ehkä undulaatti tms
Quilty as charged

SEURAA HEJACia TWITTERISSÄ: http://bit.ly/1JUp7t8
Post Reply